Keresés

A koncepció nélküli spontán trendanyag: Interstellar by Szél Sándor

Inspirálódj Szél Sándor Interstellar című trendanyaga segítségével!

Szél Sándor kollekciói mindig különleges atmoszférát teremtenek, ez köszönhető a spontán alkotási folyamatának. Az Interstellar kollekcióban az elemek elhelyezkedése ugyan előre kigondoltnak tűnnek, miközben minden a pillanat szüleménye volt. A styling, a frizurák egytől-egyig rendhagyóak és egyediek – fogadjátok sok szeretettel!

Interstellar Collection 2019 by Szél Sándor

Szél Sándor a kollekciói során legtöbb esetben mindig a spontán kreativitásra bízza magát, nem volt ez másképp az Interstellar esetében sem. A trendanyag most mégis különlegesebb, mint eddig valaha, ugyanis most nemcsak a frizurákat, de a fotókat és a képi manipulációt is Sándor készítette. A hajak elkészítési technikái közel sem hétköznapiak, sokkal inkább a fodrászat művészi vonalát képviselik. Az alkotó mindegyik frizuráról elárult néhány gondolatmorzsát, ami külön hozzájárul az alkotások megértéséhez.

#1 Flip Wave technika

“Az első képen olyan technikát használtam, amelyet még soha nem láttam és nem is használtam, “Flip wave technikának” neveztem el. A kollekcióban ennek a formának a létrehozása volt az egyik legnagyobb kihívás, ugyanis első látásra hiába tűnt könnyűnek, eltartott egy darabig, amíg kiderítettem, hogyan tudom elérni a megfelelő hatást.”

#2 “Csomagolópapír” technika

“A második képen az alapötlet egy csomagolópapír anyagából származott. Trevor Sorbie egyszer mondta, hogy “A frizura mögött álló ihlet legalább annyira egyszerű lehet, mint egy hétköznapi tárgy”, ezért kísérletezni kezdtem.”

#3 A teljes improvizációra épülő alkotás

“A harmadik haj egy abszolút improvizáció volt, ahol a barátnőm volt a modell. A haj alapját vékony tincsenként építettem fel, amelyet formára vágtam, majd a kontraszt elérése érdekében az alapot fehér hajjal díszítettem. Az utolsó simítás az arcán elhelyezkedő flitterrel díszített háló volt, amely a 20. század eleji misztikus nő kisugárzását idézi.”

Haj és fotó: Szél Sándor ” Sasa “

Modell: Bere Mónika, Bajusz Dalma, Vigh Éva

Smink: Pankotai Anita

Ha még többet szeretnél látni Szél Sándor munkáiból, csekkold az Instagram oldalát!

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)