Keresés

Fehér szőke hajszín elkészítése

A legnehezebb és a legfeltűnőbb színt, a fehér szőke hajszínt mutatjuk be nektek!

Talán mind a mai napig a fehér szőke hajszín az egyik legfeltűnőbb szín a hajszín-palettán és az egyik legnehezebb elkészíthető árnyalat is. Mivel a készítésének menete hosszadalmas és nagyon nagy szakértelmet igényel, ráadásul nem is minden hajból készíthető el biztonsággal, ezért mindig nagy feltűnést és dicséretet kap az a szakember, aki megosztja munkáját. Legutóbb Veres Kinga küldte el ezt a tökéletes fehér szőke hajszínt, aki az elkészítését is elmesélte.

Fehér szőke hajszín készítése: csak körültekintően!

A fehér szőke hajszín egyrészt nem is mindenkinek áll jól, másrészt nem is minden hajtípusból készíthető el, ezért a szakembernek alapos diagnosztizálás után kell eldöntenie, hogy el merje-e vállalni az adott munkát. Fontos, hogy ha a haj egészségi állapota nem bírja el a túlzott világosítást, akkor annak semmilyen esetben se álljunk neki, és ezt a döntést pontosan indokoljuk meg vendégünknek is. Amennyiben elvállaljuk, akkor viszont tegyük azt legjobb tudásunk szerint és minden biztonsági előírást betartva.

Pro tipp vendégeknek: a fehér szőke hajszínt (is) kizárólag szakemberrel, szalonkörülmények között készíttessük el, ellenkező esetben nagyon nagy árat fizethetünk – ténylegesen és képletesen is.

Kiindulási alap: hamarosan fehér szőke haj készül!

Fehér szőke hajszín készítése lépésről-lépésre

Veres Kinga fodrász elmesélte, hogyan készítette el a fehér szőke hajszínt vendégének. A következőkben az ő gondolatait osztjuk meg veletek:

„Én személy szerint minden új vendégtől kérek egy képet a hajáról és az elképzelésről, így nagyon könnyen ki lehet szűrni, hogy nagyjából kinek mit tudok kihozni a jelenlegi állapotból. Most is ez volt a helyzet. A vendégem régi fodrásza nem szőkítette a hajat, csak egy világos szőke színnel festette. Ez abban az esetben rossz választás, ha a vendég inkább a hamvas színeket szereti, illetve, ha túl sötét az alaphajszín. Mivel a haja sávosan, foltosan volt festve, és nagyjából fél centis lenövése volt, így a tőtől haladva ráhúztam a szőkítő pasztát a sötét sárgás részre. A hajának az állapota szinte tökéletes, szóval nem kellett félni az esetleges szőkítés okozta károsodástól.”

A fehér szőke hajszín készítése: szőkítő paszta a hajon

A hajszín receptúrája

„L’Oréal Professionnel Platinium Plus szőkítő pasztát használok sima 9%-os hidrogén-peroxiddal. Miután felraktam a hajára az anyagot, ráraktam egy fürdősapkát, így egyenletesen, hő alatt lett szőkítve. Nagyjából fél óra után a legvégére is ráraktam az anyagot és hagytam még szabad levegőn 20 percet. Egyszer megmostam Metal Detox samponnal, majd Diarichesse 9.01 és kevés 9.13-al 1,8%-os oxival árnyaltam. Ennek nincs különösebb hatóideje, mert ezt ránézésre dönti el az ember, hogy mikor jó. A Metal Detox hajpakolót nagyjából 10 percig hagytam a hajon és a végeredmény egy teljesen egészséges, ápolt fehér szőke haj lett.”

Megjegyzés: a receptúra a vendég hajának az állapotához és színéhez lett megalkotva, csupán egy kiindulási alap szakemberek számára.

A végeredmény egy tökéletes fehér szőke haj. Hogy tetszik? 🙂

A fehér szőke hajszín buktatói

„Sokan ott rontják el, hogy nem merik szőkíteni a hajat, szerintem azért, mert nem dolgoznak megfelelő, jó anyaggal.”

Pro tipp fodrászoknak: A szőkítéstől nem kell félni, viszont az alapokat mindenkinek meg kell tanulnia, hogy a végeredmény tökéletes legyen és minden adott esetben jól tudjunk mérlegelni, mikor a vendég megérkezik a kérésével. Mi a Fodrászinfónál azt javasoljuk, hogy ha bárkinek gondja vagy kérdése támad a szőkítéssel kapcsolatban, akkor menjen el tanfolyamra és vegye át újra az alapoktól. A megszerzett tudás önbizalmat fog adni a munkában és nem utolsósorban egy olyan biztos alapot, amit minden helyzetben alkalmazni lehet.

Általánosságban a fehér szőke hajról

„A fehér szőke haj, de igazából minden szőkített haj nagyon nagy ápolást igényel. A drogériákban kapható termékekkel nem lehet igazán ápolni a hajat! Én teljesen odavagyok most a Metal Detox termékcsaládért, ezt ajánlom otthoni ápolásra is vendégeimnek. Van a szőkítés előtti kezelés, amitől tényleg szinte sérülésmentesen lehet szőkíteni, illetve a sampon és hajpakoló, amit már otthonra is lehet venni. Szerintem, ha egyszer kipróbálja az ember, mindig ezzel akarja mosni a haját. De ne felejtsük el az otthoni hamvasítást sem, amit általában samponnal végzünk. Ennyire világos hajnál érdemes hamvasító sampont hígítani vízzel, illetve összekeverni a sima samponnal és úgy emulgeálni a hajon.”

Kinek ajánlott ez a hajszín?

„A fehér szőke hajszín szerintem a legjobban a kreolbőrű, sötét szemöldökű lányokhoz passzol. Én nagyon szeretem a kontrasztokat, talán ezért is ezt látom magam előtt. De egy világos szemű, fehérbőrű lánynak is ugyanolyan jól tud állni, amennyiben tudja ezt viselni. Mert ennek a hajnak a kulcsa, hogy tudni kell viselni!”

Képek: Veres Kinga