Keresés

Fodrász marketing tipp – A szalonod megjelenése I.

Néhány marketing tipp a szalonodhoz, amik hasznosak lehetnek!

A jó szalon megjelenés mindig elengedhetetlen. Egy jó tér, egy jó berendezés mindent meghatározhat. Miért lenne más a helyzet egy fodrászüzletben? Itt is fontos az összhang, a harmónia, a rend és tisztaság.

Az első lépések

Nem könnyű egy szép szalont csak úgy összerakni. Főleg minden segítség nélkül, a nulláról. De első és legfontosabb maga az üzlethelyiség. Nem kell, hogy több száz négyzetméter legyen, de legyen tágas azért. Gondoljuk át hány vendégünk, hány kollégánk van, mennyi kellékünk, székünk lesz. Ezeknek mind el kell férnie. Nem szabad, hogy mindent összezsúfoljunk egy kis helyre. Az csak kényelmetlenséget okozna a vendégeknek, és nekünk is.

Ezenkívül mindenképp legyen egy hátsó helyiség. Jó ha a kollégák át tudnak öltözni reggelente, és lepakolhatják a táskáikat, kabátjaikat. Szuper, ha van egy külön kis dolgozói rész, ami csak az övék.

A berendezés

Egy fodrászatban rengeteg különféle kellék van, amik közt néha nagyon nehéz egy egységes, rendezett teret létrehozni. De nem lehetetlen. Először is át kell gondolnunk, hogy milyen a stílusunk. Pontosan mit szeretnénk kezdeni ezzel a térrel, és hova szeretnénk elhelyezni a különféle berendezési bútorokat, fodrász kellékeket. Nem mindegy, hogy hol vannak a konnektorok, vagy az ablakok például. Ezen kívül itt is jó, ha megjelenik a harmónia.

Próbáljunk mindig egy stílust követni, ha lehet, nem különböző kellékeket és bútorokat összeválogatni innen-onnan.

Fodrász marketing tipp – A szalonod megjelenése

A színvilág

Érdemes nem össze-vissza keverni a színeket. Ha egy jól átgondolt, és ízléses üzletet szeretnénk, akkor kettő vagy maximum három féle színt használjunk az üzletünkben. Ajánlottabbak a világosabb árnyalatok. Ezek sokkal barátságosabbak és megnyugtatóbban hatnak majd a szalonunkban. De akár keverhetjük, és a világos színek mellé beletehetünk valami élénkebb árnyalatot is, ha vagányabb designt szeretnénk. Mint például itt a lilát:

Tisztaság

Apró(nak tűnő), de extra fontos dolog a tisztaság. Senki nem örül, ha egész nap koszban és mocsokban kell dolgoznia – pláne a vendég, ha egy ilyen helyre érkezik. Rendben, egy fodrászszalon nem lehet minden pillanatban patyolat (mert hajvágás közben lepottyan a haj), de amint végeztünk, máris iparkodjunk a tisztán tartásra. Legyen meg a felsöprés, pult letörlés, eszköz fertőtlenítés rutinja és minden a legnagyobb rendben lesz szalonunkkal.

Mindig ügyeljünk a tisztaságra!

A rend elengedhetetlen

Képzeljük el, ahogy a pultunk vagy a szekrényünk rendezetlen, és semmit nem találunk benne. A vendég közben ott ül vizes hajjal és türelmetlenül néz ránk. Ugye milyen kellemetlen? Ez természetesen elkerülhető, ha mindig ügyelünk arra, hogy körülöttünk mindig minden rendben legyen. Aminek például nem elől van a helye, azt rakjuk el, így megkönnyíthetjük a saját munkánkat. (Ezek bár evidensnek tűnő dolgok, sokan mégsem tartják észben.)

ENNEK TÜKRÉBEN: A TE SZALONOD MILYEN?

Szöveg: Kristóf Anikó