Keresés

Hódít a Barbiecore hajtrend!

Barbie lázban ég mindenki az új film forgatása óta.

Hamarosan mozikba kerül az új Barbie film, melyben Margot Robbie kelti életre a már közel 65 éves játékbabát. Az előzetes sikere és Barbie ikonikus világa a divatiparra is kihatott, mára pedig hatalmas Barbiecore lázban ég mindenki. De mit is takar a Barbiecore hajtrend pontosan, és Te hogyan lehetsz Barbie?

Egy kis történelem

Az első Barbie baba 1956-ban jelent meg Ruth Handlert által, akit kislánya, Barbara, illetve egy addigra elhíresült német baba, Bild Lilli ihletett meg. Ruth célja egy olyan játék megalkotása volt, amit bátran lehet nőies, felnőtt ruhákba öltöztetni, és amivel a kislányok újra alkothatják az édesanyjuktól ellesett divattrendeket. Épp ezért nem meglepő, hogy Barbie az idők során sok változáson esett át, és mindig a kor divatját testesítette meg. Barbie és a rózsaszín az 1970-es években egyesült a nőiesség jegyében, és azóta is remek párost alkotnak.

Így változott meg Barbie az évek során

Rózsaszín + nőiesség = Barbiecore

Mint korábban írtam, a trendet a hamarosan mozikba kerülő Barbie film, azon belül is Margot Robbie ikonikus megjelenése indította el, amit aztán több híresség is követett. A trenden belül külön szegmenseket sorolhatunk fel, mint a smink, az öltözködés vagy a bőrápolás, de minket leginkább a Barbiecore hajtrend, a frizurák világa érdekel.

Több híresség is követi a trendet, nemtől függetlenül

Barbiecore hajtrend - így legyél te is Barbie!

A legjobb ebben a trendben, hogy 2016 óta már nem csak tökéletes, szőke, kivasalt hajú Barbiek kaphatók, így különböző színek és frizurák közül válogathatunk.

#1 Pink mindenek felett

Ha Barbiecore hajtrend, akkor rózsaszín, ami az élénk pinktől a pasztell árnyalatokig bármi lehet. Ez a szabadság azt is lehetővé teszi, hogy megtaláld a bőrtónusodhoz leginkább illő színt, ráadásul nem is kell lemondanod eredeti hajszínedről - rengeteg átmeneti színező kapható a piacon.

Megan Fox most eperszőkével hódít!

#2 Klasszikus szőke a régi időkért

Barbie eredetileg szőke, ezáltal a Barbiecore hajtrend kitüntetettjei a világos árnyalatok. Ha hosszú hajad van, és épp tervezted szőkíteni a tincseidet, akkor ne habozz, hiszen ezzel meg is alapoztad a Barbie stílusod!

Kacey Musgraves és Khloe Kardashian

 #3 Barbie frizurák, lányos megjelenés

Amennyiben nem szeretnéd változtatni a hajszíned, a sötétebb tónusok is beleférnek a Barbiecore hajtrend lehetőségei közé. Kösd lófarokba a hajad, fond be vagy készíts kontyot, a lényeg, hogy nőies bájaid előtérbe kerüljenek! Kiegészítőként nyugodtan használj napszemüveget vagy hajkendőt.

A legnagyobb inspirációt a Pinterest és Instagram oldalak adják. Szemezgess a frizurák között és alkossátok meg fodrászoddal!

Képek: Pinterest

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)