Keresés

Indíts tiszta lappal, indíts tiszta hajjal! - Malibu C detox kezelés tesztelése

Malibu C detox kezelés megszüntetheti a fejbőrproblémákat is. Élménybeszámoló!

Magyarországon a víz keménysége hatalmas csapást mér a hajápolásra és a fodrászati beavatkozásokra. A legtöbben emiatt harcba kell szállnunk a haj fakóságával, gubancolódásával, szárazságával, elszíneződésével – vagy ami még rosszabb -, a különböző fejbőrproblémákkal. A Malibu C Makeover detox kezelésnek köszönhetően mindez már csak a múlté. Hogy miből gondolom? A Fodrászinfó cikkírójaként elsők között tesztelhettem a menő szolgáltatást, és azóta újra “él” a hajam. Gódor Virág féle szubjektív élménybeszámoló következik.

A hajápolás-tesztelésről úgy általában

Egy hajápolás-tesztelés előtt mindig azon gondolkodom, hogy a fodrászszolgáltatásoknak melyek azok a sarkallatos pontjai, amelyektől egyedülállóvá válnak a piacon. Minden kezelésnek megvan a maga egyedi jellemzője, ami feltölt és felfrissít, de amit a Malibu C detox kezelés tesztelése után éreztem, teljesen más mederbe terelte a hajápolásról alkotott képemet. Az élményeimet a(z)

  • kezelés lépései,
  • tesztelés alatt használt termékek,
  • azonnali-, illetve a hossztávú hatás

mentén gyűjtöttem össze.

Malibu C Makeover detox kezelés

– indíts tiszta lappal, indíts tiszta hajjal –

A detox kezelést Törteli Kornél fodrász végezte, aki elsőként hozta be Magyarországra az új termékeket. A hajápolásra egy hosszadalmas antibiotikum-kúra után érkeztem, ami a hajamat fakóvá, a fejbőrömet pedig szárazzá és sérültté tette. Ezzel a kiindulási alappal különösen kíváncsi voltam a végeredményre, ugyanis a szolgáltatás éppen az ilyen hajproblémák rendbehozására jött létre: a fejbőrről és a hajról is eltávolítja a kemény víz által lerakódott szennyeződéseket (klórmaradványok, vas, ólom, kalcium, magnézium, réz), hogy visszaállítsa a haj legtermészetesebb állapotát. Többet nem árulok el, mert már megírtuk. Kattints ide, ha érdekel a Malibu C bemutató cikk!

Malibu Makeover Detox kezelés lépésről-lépésre

NO.1. lépés: hajmosás a Malibu C Un-do-goo > ph9 (lúgos) magas teljesítményű mélytisztító detox samponnal, amely eltávolítja a styling termékek lerakódásait, és visszaállítja a fejbőr természetes egyensúlyát. Nem szárítja ki a hajat, meghagyja a fejbőr természetes hidratáltságát, és azonnali volument, illetve fényt biztosít. Ha a fodrász nagyon szennyezettnek érzi a hajat és a fejbőrt, akkor a hajmosást kétszer is megismételheti.

NO.2. lépés: Crystal Gel meleg vízzel történő feloldása, a géles állag elérése. Ez a gél tartalmazza a frissen aktivált kristályosított vitamin-komplexet, amely a C-vitamin leghatásosabb és legtisztább formájából tevődik össze.

NO.3. lépés: Crystal Gel alkalmazása törölköző száraz hajon. A hajat Kornél négy részre osztotta – a haj mennyiségétől függően 2-4 cm vastagságú passzékra. Ezeken a részeken vitte fel a koncentrált anyagot, a maradékot pedig belemasszírozta a fejbőrömbe.

NO.4. lépés: 45 perces klimazon alatti chill. (személyes megjegyzés: miután a klimazon után kiszabadult a hajam a nylon sapka alól, már akkor érezni lehetett azt a hidratáltságot, amivel előtte még soha nem találkoztam.)

NO.5. lépés: A hatóidő végével a gél lemosása, majd egy újabb hajmosás következett. A kezelés folyamata a Miracle Repair pakolással (a haj fényességéért, volumenéért és a könnyű kifésülhetőségéért felel) és a Malibu Leave-in Mist (extra fényességget, puhaságot és hidratáltságot biztosít) kondicionálóval zárult.

Malibu C Makeover Detox kezelés végeremény

A Malibu C kezelés eredménye már a szárítás előtt is látható, tapintható és érezhető volt. A vizes haj ellenére tökéletesen megmutatkozott, hogy a hajszínem világosabb és élettel telibb – hiszen a vízben lévő káros fémek elszínezik és sötétebbé teszik a hajat -, a hajam minősége pedig selymesebb és puhább. Ez azonban még nem minden, a legnagyobb élmény a fejbőröm tisztaságához és érzéséhez kapcsolódott – mintha több kilogramm nehezéktől szabadultam volna meg. Minden másról beszéljenek a képek!

*FONTOS: Az előtte-utána fotókon nincs filter, illetve a haj nincs vasalva. Amit látsz, az elsősorban a Malibu C Leave-in Conditioner hő- és színvédő, hidratáló hatásának köszönhető.

Malibu C otthoni hajápolás: a vendégbiztos utókezelés

A Malibu C detox kezelés kiegészítéseként teszteltem az otthoni hajápoláshoz szükséges termékeket is,

  • a Hydrate Color Welness sampont,
  • a Hydrate Color Wellness kondicionálót,
  • a Hard Water, Color Prepare és Color-Lock maszkokat.

Ahogyan azt korábban Kornéltól megtudtam, a termékek nem kizárólag a mindennapos hajápolásban játszanak kiemelkedő szerepet, de fenntartják a következő szalonkezelésig szükséges haj állapotát is – és tényleg. Eltelt egy hónap és a fejbőröm a téli hideg időszak ellenére is egészséges, a hajszínem tartós és extra fényes – és habár a zsírosodással meggyűlt a bajom -, egy gyors konzultáció után kiderült, hogy ez csupán az én ügyetlenségemből adódott. Nem megfelelően öblítettem ki az anyagokat a hajamból – a türelem sosem volt az erősségem… 😀

A maszkokról elég annyit tudni, hogy csupán hetente vagy két hetente kell használni őket, attól függően, hogy milyen állapotúnak tekintjük a hajunkat. A Color Prepare-t például a hajfestés előtt érdemes alkalmazni, mert a koncentrált anyag tisztító hatásának köszönhetően hozzájárul a hajszín extra tartósságához.

A hajam egy hónappal később

Kép NO.1.: összehasonlításképp a hajam közvetlenül a szalonszolgáltatás után

KÉP.NO.2.: a hajam egy hónap után a Malibu C kiegészítő termékek hatására

Fontos

  • időközben színváltoztatás történt
  • a képen semmilyen retus és effekt nincsen
  • igen, a hajam végét nem tudom szépen beszárítani
  • borús időben ilyen fényt produkálnak az otthoni Malibu C kiegészítő termékek, akkor képzeld el napsütésben 😉

Az én 5+2 érvem a Malibu C kezelés és otthoni hajápolás mellett

#1 HATÉKONYSÁG: a szalonkezelés egy alkalom után, azonnal rendbehozta a beteg fejbőröm és egy hónap elteltével (az otthoni kiegészítésnek köszönhetően) is ugyanannyira él és virul a hajam.

#2 IDŐHATÉKONYSÁG: az otthoni hajápolás alkalmával nem kell hosszú perceket várnom azért, hogy az anyagok aktiválódjanak.

#3 SPÓROLÁS: a hajmosásánál bőven elegendő 1-2 termék alkalmazása a tökéletes végeredmény eléréséért.

#4 ILLAT: minimum két napig érezni lehet a NEM! mesterséges parfümériákból előállított illatot, amit imádok.

#5 ÖSSZETEVŐK: a termékek egytől-egyig természetes anyagokat tartalmaznak, aminek fő komponense a C-vitamin komplex (innen a név is)

#5+1 MEGJELENÉS: egy hónap elteltével is olyan fénye van a hajamnak egy hajmosás után, mintha a szalonból léptem volna ki.

#5+2 FLEXIBILITÁS: a kezelés MINDENKINEK hatásos, legyen szó természetes vagy festett hajról, gyermekekről, férfiakról – különöstekintettel a szakállápolásra is! A termékek tusfürdőként is használhatóak, a szalonmunkában pedig bármilyen másik brand termékeivel kompatibilisek! (És amúgy teljes mértékben fodrászbarát, mert ehető…, ha esetleg nincs idő az ebédre. 😀 )

Képek: Törteli Kornél és Gódor Virág

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)