Keresés

Megújult MATRIX-arculat: a szakmai összetartozás felvirágzása

intro

Örömteli hírekkel érkeztünk számotokra, ugyanis lerántjuk a leplet az egyik legfiatalosabb és legközvetlenebb brand megújulásáról! Ezúttal a modern köntösbe öltöztetett MATRIX-arculat kerül a cikk fókuszába, aminek küldetése a klasszikus brand vonásaira épül, de mégis megragadja a 21. századi normákat és értékeket! Szerintünk imádni fogod az új irányt, hiszen az összetartozás továbbra is központi eleme a márka filozófiájának.

Új MATRIX-arculat: átgondoltan, hittel megálmodva, merészen

Arnie Miller fodrász 1980-ban alapította a MATRIX márkát, melynek nevét a szinergia és az összetartozás gondolata inspirálta. Álma az volt, hogy egyetlen mátrixban, azaz egyetlen egységes rendszerben nyújtson támogatást minden:

 • fodrásznak,
 • hajtípusnak,
 • vállalkozási formának.

Ezért is hozta létre a MATRIX-ot, ahol senki nem érzi magát kívülállónak, ahol mindenkit szeretettel fogadnak. Az új MATRIX-arculat éppen ugyanezeket az értékeket viszi tovább, immáron egy új logóval, szlogennel és színvilággal karöltve. A váltás célja, hogy a csapat még nyomatékosabban a világ tudtára tudja adni a brand legfőbb küldetését: mindenki egyenértékű kiszolgálását. Az új megjelenésen keresztül, a márkaképviselet még több színt és inspirációt csempész a mindennapokba a folyamatos innovációknak és a modern képzési lehetőségeknek hála.

Megújult a MATRIX-arculat színvilága is

A küldetés alappillérei

A MATRIX a szakma egyik legnyitottabb márkája, ami nélkülözhetetlen eszközöket és önbizalmat biztosít fodrászainak. Legyen szó bármelyik korosztályról, bármilyen környezetről, a márka a szakmai élet résztvevőinek minden csoportját igyekszik kiszolgálni a még színvonalasabb lookok megteremtése érdekében – a MATRIX mindenki előtt nyitva áll.

#1 A MATRIX-ARCULAT NYITOTTSÁGA

A MATRIX-közösség minden fodrász előtt nyitva áll, előtted is! Ismerd meg a márka egyedülálló, mindenkinek szóló képzési rendszerét, minden hajtípusra alkalmazható innovációit, illetve minden vállalkozási formának segítséget nyújtó támogatási programját!

#2 A MATRIX-ARCULAT EGYSZERŰSÉGE

A brand egyszerű megoldásokat kínál, egyedi frizurák megalkotásához. Felhasználóbarát termékeket és technikákat biztosít ahhoz, hogy még könnyebbé és egyszerűbbé tegye a frizurák létrehozási folyamatát, és ezzel magabiztosságot adjon a haj festéséhez, vágásához és formázásához.

#3 A MATRIX-ARCULAT SOKSZÍNŰSÉGE

A MATRIX csapata folyamatos fejlődést biztosít oktatási programjával és szüntelen optimizmusával – valóban színt visz a mindennapjaidba!

A közösség minden fodrász előtt nyitva áll

A MATRIX kommunikációs eszköztára segíti az összetartozás kialakulását

 • Egyértelmű: bármilyen kérdésed is legyen, a brand egyértelmű szakmai megoldásokat biztosít. Termékeket és technikákat kínál, amikkel mindennapi munkád még vonzóbb és színvonalasabb lesz.
 • Optimista: a MATRIX lelkesít, inspirál és önbizalmat ad ahhoz, hogy valóra válthasd az álmaid! A márka a hatékonyság mellett kreativitást, önkifejezést és szórakozást biztosít.
 • Nyitott: a márka a kölcsönös párbeszédekben hisz, ezért a közvetlenség, őszinteség és spontaneitás elsődleges az életében.
 • Barátságos: ez a márka tényleg mindenkit szeretettel fogad, miközben fokozza a fodrászok tanulási vágyát.
Egy barátságos brand a fodrászokért

Az összetartozás kivirágzása a fodrász szakma minden szegmensében

#1 SZAKMAI KÉPZÉSEK MINDEN FODRÁSZ SZÁMÁRA

A MATRIX online és offline formában is nagyszerű képzéseket tart azért, hogy mindenki a lehető legtöbbet ki tudja hozni magából:

 • ONLINE: a MATRIX Magyarország Facebook csoportban webináriumok, élő bejelentkezések és oktató videók széles tárháza vár téged, illetve az ACCESS online tudástárban mindent megtalálsz, ami termék– vagy szolgáltatásismeret, üzletfejlesztés, technikai tudás stb.
 • OFFLINE: akadémiai képzések keretén belül, interaktív szemináriumok segítségével nyújt átfogó elméleti és gyakorlati ismeretet fodrászok számára. Ezen túl a márka szalontréningekkel, azaz a szalonodban megtartott egyéni képzésekkel is kedveskedik.

#2 INNOVÁCIÓK MINDEN HAJTÍPUSRA

A MATRIX egyszerű technológiákat alkalmaz a hajfestésben, hogy minden fodrász tökéletes colorist szakemberré válhasson. Egyaránt lehetőséget biztosít a frissen végzett, a meglévő, a saját útjukat járó, a szalonban dolgozó fodrászok számára. Íme a Matrix márka portfóliója:

1. SOCOLOR PRE-BONDED: hajkötést védő technológiával gazdagított tartós hajfesték, ami a tökéletes színeredmények garanciája.

2. SOCOLOR SYNC PRE-BONDED: hajkötést védő rendszerrel gazdagított oxidációs színező, ami hosszan tartó színeredményeket biztosít, miközben simává varázsolja, és megvédi a haj minőségét.

3. SOCOLOR CULT: professzionális, ragyogó, vibráló színek palettája, amivel élénk és ragyogó árnyalatok érhetők el, és személyre szabott hajszínek alkothatók.

4. LIGHT MASTER: akár 8 tónusnyi világosítást biztosító, sokoldalú szőkítőrendszer, bármilyen szőkítőtechnikához.

5. OPTI WAVE: dauer minden hajtípusra – tartós hullámokat és gyönyörű fényt biztosít a hajnak.

#3 TÁMOGATÁS MINDEN VÁLLALKOZÁSI FORMÁNAK

Mindegy, hogy fodrászokat alkalmazó szalontulajdonos, vagy szabadúszó fodrászszakember vagy, a MATRIX online világában minden típusú vállalkozás tudatos felépítésére találsz majd tippeket és technikákat. A Salon Emotion égisze alatt közös erővel fejleszti veled a szalonodat, tanácsokat ad ahhoz, hogy hogyan kommunikálj hatékonyan a vendégeiddel. A MATRIX lojális partnereként lehetőséged van csatlakozni a Matrix Clubhoz, aminek tagságával további inspiráció biztosított a brand részéről.

Teljeskörű támogatás minden fodrásznak

Ökológiai lábnyomcsökkentés a MATRIX csapatával

A MATRIX arculatváltásában a környezettudatosság is hatalmas szerepet kap. Íme a brand fenntarthatósági programja:

 • FSC® minősítésű kartonok használata: a felelősebb és fenntarthatóbb erdőgazdálkodásért, ami környezettudatos és társadalmilag felelős termelést biztosít.
 • 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült kupakok alkalmazása: a műanyag-felhasználás csökkentése – évi 23,5 tonna műanyagot jelent.
 • Celofán csomagolások elhagyása: évi 15 tonna műanyag-megtakarítás.
 • Megújuló energia: a termékek előállító gyárüzemeinek korszerűsítése – saját energiafelhasználásuknak 58%-át megújuló energiaforrásból nyerik.
 • Vízmegtakarítás: a gyártóüzem 2005 óta 37%-kal csökkentette saját vízfogyasztását.
MATRIX-megújulás a fenntarthatóság jegyében

Magyar nyilatkozatok a megújulásról

Szöllősi-Sándor Dalma, Matrix Brand Activation Manager Digital & PR:

“2015-ben gyakornokként először a MATRIX márkával dolgoztam. Őszintén nagy büszkeséggel tölt el, hogy hol tart ma ez a brand, imádom, hogy egy ilyen csapatnak is a részese lehetek. Épp ezért 100%-ban tudok azonosulni az új iránnyal. Nagyon vártam és alig tudtam magamban tartani a változást, ugyanis március elején lehetőségem volt részt venni a nemzetközi online rendezvényen. Ebben a bizonytalan időben, már akkor is nagyon feldobták a hangulatom a csodás színek és a márkára jellemző vidámság. Hiszem, hogy ezzel a rebranding folyamattal mindvégig képesek leszünk a legjobb márkák között maradni.”

Rigó István, Oktatás vezető, PPD, L’Oréal Magyarország

“2017-ben csatlakoztam a Matrix márkához és azóta csak erősödik a véleményem, hogy a piac egyik leginnovatívabb márkája. A 2021-es új irány egyszerűen lenyűgöző, tökéletesen azonosulok a megújulással. Végre megmutatja igazi arcát a márka és ezeket a szavakat juttatja az eszembe: lendületes, fiatalos, pozitív, színes és vonzó. A nemzetközi online rendezvény ismét ámulatba ejtett a profizmussal és a magas szakmaisággal március 1-én. A trendek nem csak a frizurákban változnak folyamatosan. Profi szakemberek fogalmazzák meg azt, hogy lehet új versenyképes irányt adni egy márkának. Szerintem lehet követni és diktálni a trendet, a MATRIX-ra ez utóbbi jellemző.”

Lovász Melinda, Matrix területi vezető:

“A megújuláskor a márka alapítója, Arnie Miller inspirált minket. Miller úr alapvető szándéka volt, hogy egy összetartó fodrászközösséget hozzon létre. Az új irány ezt a küldetést értelmezte újra. Célunk, hogy a legnyitottabb márkává váljunk és folyamatos fejlődést biztosítsunk a fodrászok és minden vállalkozási forma számára. 2019-ben csatlakoztam a márkához, és már akkor nagyon inspiráló volt számomra a MATRIX-közösség, mert itt valóban egy közösségről beszélünk. A megújulás ezt az irányt erősíti tovább. A márkánk a hatékonyság mellett kreativitást, önkifejezést és szórakozást biztosít a fodrászok számára. Ebben az átmeneti időszakban online is ezt a küldetést visszük tovább. Hisszük, hogy a márka megújulásával egyre több fodrász igényeire tudunk megoldást kínálni.”

Rigó János, Matrix Területi Vezető:

“Az új irány számomra a professzionális értékrendek újragondolását jelenti. Azzal, hogy minden felhasználót megcéloz a márka, úgy gondolom, még több fodrászt meg tudunk szólítani, amivel szintén bővíthetjük a közösségünket. Ez a vonal egy nagyon fiatalos, lendületes megjelenést kölcsönöz a márkának, mégis mindenkinek szól, így nem korlátozza a felhasználást. A lendület segít elrugaszkodni a megszokottól és segít inspirálódni, hogy a fodrászaink még színesebben és kreatívabban tudjanak kibontakozni.”

Szöveg és képek: Matrix