Keresés

Vörös Tamás töltötte be a REDKEN Business Developer pozícióját

Vörös Tamás az új Business Developer. Erről beszélgettünk vele!

Vörös Tamással korábban fodrász tréneri pályájáról beszélgettünk, ám az életében egy újabb változás érkezett: ő töltötte be a REDKEN Business Developer pozícióját. A fiatalos márka azonnal magával ragadta, már két hónap alatt is otthonosan mozog új munkakörében. Vele beszélgettünk.

Egy éve beszélgettünk veled, mint a L’Oréal Professionnel kiemelt oktatójával, most pedig a REDKEN Business Developer szerepében folytatod tovább a munkát. Ez előre– vagy hátralépés számodra?

Nagyszerű és új lehetőség, hogy kipróbálhatom magam egy másik pozícióban is, abszolút előrelépés számomra. Eddig a L’Oréal Professionnel egyik trénere voltam, elsősorban a szakmánk technikai részével foglalkoztam. Itt a REDKEN-nél szerteágazóbb teendők várnak rám. A fodrászkollégáimmal, partnerekkel való kapcsolattartás, a márkához kapcsolódó sales, marketing, PR-feladatok ellátása, a képzések és azok szervezése, valamint a szalonok fejlesztése, mind részét képezik az új feladatkörömnek, amit már most nagyon szeretek.

Előző beszélgetésünkkor mondtad, hogy tovább szeretnél tanulni, ami úgy tudom, már el is kezdődött. A jelenlegi munkádat és az egyetemi tanulmányaidat hogyan tudod összeegyeztetni?

Igen, a Budapesti Gazdasági Egyetem kereskedelem és marketing szakára járok. A kettő nagyon jól kiegészíti egymást. Minden, amit az egyetemen tanulok, maximálisan kapcsolódik a hétköznapi munkavégzésemhez. Ezáltal lehetőségem nyílhat arra használni az így megszerzett tudást, hogy minél szélesebb spektrumon mozogva – a fodrász kollégáimmal vagy a tulajdonosokkal, üzletvezetőkkel közösen –, hatékonyabban és gyorsabban érjük el a közös célokat.

A titulusod Business Developer lett, ami nagyon formálisan hangzik. Az ember azt képzeli, hogy innentől kezdve a hajaktól eltávolodsz, és az üzleti vonal kerül előtérbe. Ez mennyire van így?

A hajfestés, szőkítés, árnyalás, ápolás és minden, ami a hajjal kapcsolatos, ezen túl is biztos helyet foglal el az életemben, mert jól érzem magam ebben a világban. Szeretem az újdonságokat, és azt, amikor a szakmánknak köszönhetően valami szépet és jót alkotunk.

Szerencsére egyáltalán nem távolodom el ezektől a dolgoktól, csupán a munkaköröm egészül ki egy-két másik szakterülettel. Ebben a pozícióban szeretném kihasználni azokat a cégünk által nyújtotta lehetőségeket, amelyek maximálisan a fodrászt és a fodrász üzletének fejlesztését, sikeres előre menetelét támogatják.

Kicsit átalakulnak a mindennapok: sokkal sűrűbben találkozom a fodrász kollégáimmal, üzletvezetőkkel, befektetőkkel. Többet beszélgetünk a tervekről, az üzletfejlesztésről a marketingstratégiáról, az új bevezetésekről. Viszont a termékekkel kapcsolatban bármikor szívesen beszélek a technikai tapasztalataimról és az élményeimről is – mint fodrász a fodrásszal – mert azt gondolom ettől marad olyan különleges számomra ez az egész.

Hogyan kell elképzelni a találkozásokat?

Több mindenről beszélgetünk. Engem az első találkozásokkor az szokott foglalkoztatni, hogy ki, hogyan érzi magát a szakmai életében. Honnan, hová jutott eddig, milyen motivációkkal, tervekkel, rövid-hosszú távú célokkal dolgozott, mert így már körvonalazódnak azok a területek is, ahol a márkával egymásra találnak az elképzelések. Később átbeszéljük a számokat, vagy azt, mitől lehet jövedelmezőbb a vállalkozás – például, hogyan lehet új termékeket és azokkal új szalonszolgáltatásokat bevezetni a szalonba. Egyedi stratégiákat dolgozunk ki az üzletek számára: mire és mekkora hangsúlyt érdemes fordítaniuk. Általában gyorsan formát önt egy közös vízió, ami után együtt igyekszünk elérni a kitűzött célt.

A REDKEN mindig is élen járt abban, hogy fejlessze a szalonokat, edukálja a fodrászokat. Azzal, hogy minket szakembereket hatékony, professzionális munkavégzésre tanít, lehetőségünk van egyre nagyobb jövedelemre szert tenni. Ennek köszönhetően hosszú távon is sokkal jobb életszínvonalat tudunk kialakítani önmagunk számára.

Már most is vannak sikertörténeteid?

Nem az én érdemem, de a sikertörténet szó eszembe juttatta a REDKEN nagyköveteit, akik mindketten követendő példával szolgálhatnak sokunk számára. Galgóczy Zsuzsanna több fantasztikus szalonnal rendelkezik, míg Farkas Andreánál is aktívan növekszik azoknak az üzleteknek a száma, amikben érdekeltsége van. Mindketten szívvel-lélekkel állnak hozzá a szakmánkhoz; lenyűgöző a szakmaiságuk. Ők a tekintetben is jó példával szolgálnak, hogy a szenvedélyünknek köszönhetően, hogyan válhat hivatássá mindaz, amit mások munkaként emlegetnek.

Azt a fajta támogatást, amire nekünk fodrászoknak szükségünk lehet a céljaink eléréséhez, a L’Oréal Professionnel és a REDKEN is képes biztosítani. A két márka a szalonvezetőket olyan célzott tréningekkel látja el, amik segítik őket céljaik elérésében. Ilyen a Salon Emotion, de sok más soft skill tréningünk is körbejárja azokat a témaköröket, amiket megismerve sokat fejlődhetünk.

Az elmúlt két hónap alatt több olyan fodrásszal és szalonnal is kapcsolatba kerültem, akikről és amikről azt gondolom, hogy nagyon nagy potenciál van bennük. A sikerre vezető utat és stratégiát most közösen dolgozzuk ki velük. Az, hogy a legjobb tudásom szerint segítem a fodrász kollégáimat és a REDKEN-partnereket, a legkevesebb annak érdekében, hogy megpróbáljam meghálálni a belém vetett bizalmat.

Milyen márkát ismertél meg a REDKEN személyében? Mennyire áll hozzád közel ennek a filozófiája?

Hozzám nagyon közel áll. L’Oréal Professionnel trénereként is mindig a tőlem megszokott maximalizmussal álltam hozzá a dolgokhoz. Szeretem az összetevők szintjén ismerni azt, amit használok, amit a kezembe veszek, vagy a hajra teszek. A pontos termékismeret mindig nagyon fontos; a biztos anyagismeret nálam elengedhetetlen. Nagyon tetszik a márkában, hogy a kezdetei is ezekhez a gondolatokhoz köthetők.

Paula Kent számtalan szakemberrel folytatott, véget nem érő konzultáció után döbbent rá arra, ami később örökre megváltoztatta a fodrász szakmát – kérdéseire azért nem kaphatott választ, mert akkoriban még senki nem foglalkozott tudományos szinten a hajápolással. Ezért Paulát egy mindent elsöprő vágy hajtotta előre: segíteni akart azoknak a nőknek, akik gyengéd, de egyben hatékony termékeket, valamint magasan szakképzett fodrászokat kerestek. Ezért összefogott saját fodrászával, Jheri Reddinggel, hogy közös erővel feltárják az egészséges haj kémiáját. Egy évvel később három termék és egy szakembereknek szóló intenzív képzési program bevezetése mellett meg is született a REDKEN márka.

Szerintem a REDKEN-rendszer minden szinten kidolgozott. Nagyon sok olyan részletével találkoztam már, amivel könnyen találtam ismerős és közös pontokat. Jobban belemélyedve a brandbe, többször éreztem azt az “AHA-élményt”. Összegezve, ezek nagyon szimpatikus és klassz kapcsolódási pontok, amikkel így nagyon könnyen tudok azonosulni. Tetszik, hogy minden a tudományra és a szakértelemre épül.

Kinek ajánlod ezt a márkát?

Annak, akinek szívügye az innováció és az inspiráció. Aki keresi a művészi önkifejezés azon pontjait, amik nem ismernek határokat. Mindazoknak, akik hisznek az új megoldásokban és lehetőségekben; akik tudják, hogy túl lehet szárnyalni az elvárásokat, és a személyiségfejlődés sem áll tőlük távol. Hiszen ez a folytonos fejlődés az, ami mindent meghatároz.

A REDKEN-család Amerika és New York utcáinak atmoszféráját hozza el, annak minden sokszínűségével és újításával. Fodrászai mindig képben vannak a divattal, edgy-k, sok tekintetben a határokon mozognak, összetartó közösséget alkotnak. Pozitívak, munkájukat sokszor buliként fogják fel, ezért a szalonban töltött mindennapjaikat is a szenvedélyükként tudják megélni.

Mi a kitűzött célod, mit szeretnél elérni ezzel a pozícióval?

A REDKEN oktató– és partnerfodrászaival közösen, igyekszem minél több szakembernek és vendégnek a lehető legszélesebb körben bemutatni a márkát. Ugyanakkor azt is szeretném, hogyha a REDKEN meg tudna maradni annak a brandnek, amit mindenki szívből választott.

Feladatomnak érzem, hogy még több embernek lehetőséget biztosítsak megismerni és kipróbálni a termékeket. Erős kötelékeket szeretnék kialakítani a partnereinkkel, fodrásztársaimmal; olyan kapcsolatokat, amik mindannyiunk számára értékesek. Szeretnék egy aktív, erős, kreatív, lendületes közösséget felépíteni a márkán belül, ahol a szakmaiság és az emberiség kéz a kézben jár.

Ha valaki rajtad keresztül szeretné megismerni a márkát, hol érhet el?

Online nagyon sok helyen meg lehet találni: Instagramon, Facebookon, a REDKEN weboldalán, emailen és telefonon is. Amikor kapok egy üzenetet, hogy lenne miről beszélgetnünk; vagy valaki úgy gondolja, hogy mindenféle elköteleződés nélkül kíváncsi a REDKEN-re, akkor én nagyon szívesen mesélek a márkáról, küldök anyagokat. A többi pedig már úgyis alakul, ha működik a kémia a brand és a fodrász között.

redken-marka

REDKEN-gyorstalpaló

A REDKEN egy elérhető és mégis exkluzív világmárka, aminek a története egészen az 50-es évekig nyúlik vissza. A brand sokszínűsége már abból megmutatkozik, hogy egy kisvállalkozásból nőtte ki magát az Egyesült Államok egyik legkedveltebb fodrászati márkájává. Nem véletlenül, hiszen már a 80-as években is olyan innovatív termékeket dobott a piacra, mint a savas pH-értékkel rendelkező, ammóniamentes Shades EQ Gloss hajfesték. Szépen lassan a REDKEN a fashion és a szépségipar szinonimájává vált – azóta is elengedhetetlen része a New York-i, londoni, milánói és párizsi divatheteknek.

Szeretnéd még közelebbről is megismerni a márkát? Vedd fel Tomival a kapcsolatot! 😉

VÖRÖS TAMÁS, REDKEN BUSINESS DEVELOPER:

telefonszám: +36-30-966-3999

email: Tamas.VOROS@loreal.com

Képek: REDKEN és Vörös Tamás