Keresés

Worldskills 2019 Kazan: képes szakmai beszámoló (és exkluzív videó)

Worldskills 2019 Kazan beszámoló következik, Fodrászinfó módra!

A Szakmák Olimpiájaként is emlegetett Worldskills, idén 2019. augusztus 22-27. között került megrendezésre, Kazan-ban. A különböző szakágakon belül, 22 magyar fiatal utazott azért Oroszországba, hogy összemérje tudását a világ legfiatalabb és legtehetségesebb szakembereivel. A hazai fodrász szakágat Nagy Nikolett képviselte, akinek felkészítője Tombácz Zsuzsa, Hajas László, és Veress-Győri Sándor voltak. Szakmai beszámoló következik.

Szakmák Olimpiája 2019

A Worldskills versenyét kétévente rendezik meg a világ különböző tájain, hogy a fiatal tehetségek között megtalálják a legkiemelkedőbb szakembereket. A Szakmák Olimpiájaként is emlegetett megmérettetés célja, hogy a fiatalokat bátorságra és kitartásra buzdítsa, saját hivatásuk iránt érzett szeretetüket elmélyítse. A verseny leginkább életszerű, a szalonmunka precizitását gyakorló feladatokat kínál. A fiatalok életkora nem haladhatja meg a 22. életévet.

Worldskills 2019 – szakmai beszámoló

A Worldskills nem véletlenül az egyik legelismertebb fiataloknak szóló megmérettetés. Négy nap intenzív és folyamatos versenyzés, szoros időkorlátokkal, és korántsem egyszerű feladatokkal. A hazai előválogatón Nagy Nikolett bizonyult a magyar fiatalok között a legjobbnak, így ő részesült abban a szerencsében, hogy az idei versenyen megmérkőzzön nemzetközi kollégáival. A hivatalos versenyt megelőzően egy féléves felkészítőn vett részt, ahol Magyarország olyan elismert szakembereitől tanulhatott, mint Tombácz Zsuzsa, Hajas László és Veress-Győri Sándor.

Worldskills 2019 Kazan: Nagy Nikolett felkészítő oktatóival, Hajas Lászlóval és Veress-Győri Sándorral

Worldskills 2019: fodrász versenyszámok

Niki végül hét versenyszámban vett részt, amelyeket maradéktalanul, és időn belül teljesített:

  • Férfi frizura vágás és festés – utcai hajviselet
  • Női frizura vágás és festés – utcai hajviselet
  • Kifutó haj elkészítése
  • Alkalmi konty készítése
  • Férfi hajvágás, dauer és festés
  • Női frizura vágása és elkészítése póthaj segítségével
  • Klasszikus férfi haj-, és szakállvágás

A versenyszámok egy részét babafejen, másik részét kisorsolt modelleken kellett elkészíteni. Az időkeret minden kategória esetében különböző volt – 1 óra 15 perc és 3 óra 15 perc között ingázott.

Nagy Nikolett a kazani Worldskills versenyén

Worldskills 2019: eredményhirdetés

1. helyezett: Kína

2. helyezett: Oroszország

3. helyezett: Anglia

Fodrászinfó exkluzív interjú Nagy Nikivel

Exkluzív interjú Niki Nagygyal, aki 6. helyezést ért el a kazani WorldSkills versenyen. 🤗 Gratulálunk neki és felkészítőinek is! 🎉🎊 A versenyzővel hazafelé jövet, a moszkvai reptéren beszélgettünk. (Köszönjük a közreműködést a SkillsHungary teljes csapatának!) Versenybeszámolónkat itt találjátok: https://fodraszinfo.com/v2/worldskills-2019-kazan-kepes-szakmai-beszamolo/ 😊 Osztani ér és köszönjük! ☺️

Posted by Fodrászinfó on Wednesday, August 28, 2019

Gratulálunk a versenyzőknek és Nagy Nikinek is, aki 6. helyezést ért el és Kiválósági Érmet is kapott!

Nagyon büszkék vagyunk rá és felkészítőire!

Nagy Nikolett felkészítőivel, Veress-Győri Sándorral és Hajas Lászlóval
Worldskills Kazan 2019: a képen balról jobbra haladva látható Hajas László, az orosz válogatott oktatói – Nadezda Deykun és Marina Kholcsanova, Veress-Győri Sándor és Nagy Nikolett
Worldskills 2019: nemzetközi csapatkép a fodrász szakágban versenyző fiatalokról

Worldskills 2019: Nagy Nikolett versenymunkái

A szakmai hátteret és a képeket köszönjük Hajas Lászlónak, Kászonyi Gergelynek, Tombázs Zsuzsának és Veress-Győri Sándornak!

Gratulálj Nikinek a cikk megosztásával – köszönjük!