Keresés

5+1 hajfestési technika, amit kétségtelenül a múlt évtized hagyott ránk

5+1 hajfestési technika. Ne maradj le a múlt évtized trendjeiről!

Még mi magunk sem hisszük el, de egy újabb évtized végéhez érkeztünk. Itt az idő összegezni és végiggondolni, hogy szakmailag mit hagyott ránk az elmúlt időszak. Kezdésnek nézzük meg azokat a hajfestési technikákat, amelyeket kétségtelenül a 2010 és 2020 közötti éveknek köszönhetünk: 5+1 Fodrászinfó válogatás következik!

Az elmúlt évtized 5+1 hajfestési hóbortja

Nincs új a nap alatt, vagy mégis? Az elmúlt évtized rengeteg olyan hajfestési technikával örvendeztette meg a fodrászat szerelmeseit, ami igazi újdonságként vonult be a frizuratrendek történelmébe. Persze így 2020-ra már némelyik nemhogy nem újdonság, de mondhatni inkább egy átlagos hétköznapi viselet. Ettől függetlenül nem szabad elfelejtenünk a korszak fodrászati szenzációit, hiszen rengeteg vendéget mozgatott meg egy-egy friss color trend. Most összegyűjtöttük az elmúlt 10 év olyan hajfestési technikáit, amelyek összegzik, hogy hogyan is jutottunk el a jelenlegi frizuradivat vendégigényeihez.

No.1. A “festékesvödörbe mártott” hajvégek, avagy az ombre őrület

Az elmúlt évtized legnagyobb hajfestési trendjeit egyértelműen az ombre alapozta meg, avagy az a technika, amely nők millióinak spórolta meg a havi szalonbajárást. Az erős kontrasztvilággal dolgozó árnyalatok jelenleg éppen búcsút intenek a mai trendeknek, viszont az tény, hogy felejtetetlen időszak vette kezdetét a “festékvödörbe mártott” hajvégekkel.

AZ OMBRE AZÉRT KIRÁLY, MERT

 • a megjelenésével táptalajt nyújtott a szabadkezes technikák szárnyalásának.
 • a sokszínűségével kísérletezésre bírta a fodrászokat.
 • a férfiak még sosem voltak hálásabbak egy frizuradivatnak sem – a barátnők és feleségek többé nem havonta hagytak ott kisebb vagyonokat a fodrászszalonban.

No.2. A napcsókolta ombre, avagy a sombre

Miután elindult az ombre őrület, várható volt, hogy itt nem áll meg a fodrászok kreativitása, na meg a vendégek igénye sem. Az ombre szó végül abból kifolyólag kapta meg az “s” kezdőbetűt, mert a “soft” szóból eredően utal a technika “finomságára.” Mit is jelent ez? Az erős kontrasztok után azonnal kialakult a természetesebb lookra való igény, ami azóta még intenzívebben tombol a divatvilágban. Mondhatnánk úgyis, hogy a sombre megalapozta a jelenlegi trendek természetes szépséget feltáró szükségleteit.

A SOMBRE AZÉRT KIRÁLY, MERT

 • a természetességével mindenki személyiségét képes még hitelesebbé és őszintébbé varázsolni.
 • megtartva az ombre technika alapjait, mégis egy egészen új aspektust hozott a fodrászok és a vendégek életébe.
 • az apró változások néha sokkal szembetűnőbbek, mint a radikális színmegváltoztatások.

No.3. A töretlen népszerűségnek örvendő hajfestési technika, avagy a balayage

Oké, tudjuk “annyira unalmas már”, de valóban így lenne? Persze, fodrászként már tényleg a könyöködön jöhet ki az újabb balayage-ra való igény, de azért gondolj csak bele, hogyha egy ombre akkora felüdülést hozott a vendégek és a fodrászok életébe, akkor a balayage-ról mit is mondhatnánk?! A szabadkezes technikák Chevrolet-ja egyszerűen gyönyörű lookokkal és a szakmai-technikai háttér folyamatos kibővítésével frissítette fel az elmúlt éveket.

A BALAYAGE AZÉRT KIRÁLY, MERT

 • a vendégek imádják – és hiába jönnek az újabb trendek – még mindig nagy bevételt jelent a fodrászok számára.
 • a hajszín teljes megváltoztatása nélkül képes egy merőben új stílust teremteni.
 • a balayage király. És kész.

No.4. A teknőspáncél, avagy az écaille de tortue / tortoise shell

Az écaille de tortue franciául annyit tesz, mint teknőspáncél, ami 2017-ben szintén az ombre egy kreatív formájaként söpört végig a nemzetközi frizuratrendeken. A legnagyobb sztárok egytől-egyig kipórábálták, hogy milyen is egy igazán vagány “hajszínpáncél” mögé bújni. Mi úgy gondoljuk, hogy ez a look még mindig nagyon menő!

AZ ÉCAILLE MELÍR AZÉRT KIRÁLY, MERT

 • olyan, mint a kontúrvonal, kiemeli a tincseket és a szögeket…
 • …, na meg a viselője arcformáját is!
 • ugyanazon a színvilágon belül úgy játszik egy hajszín különböző árnyalataival, hogy a természetesség mellett nagyon karakteressé is teszi a frizurát.

No.5. A hajtövek megkoronázója, avagy a crownlights

A hajtövek koronázatlan, pontosabban sokkal inkább koronás királya, a crownlights, avagy a bohémságot és az erőteljességet sugárzó hajfestési technika nem mindennapi eszköz a fodrászok kezében. Az intenzív színkülönbség a hajtő és a hajhossz tónusaiban elsőre talán nagyon feltűnő és “zavaró”, de közben mégis annyira vagány, hogy egyszerűen vonzza a tekintetet.

A CROWNLIGHTS AZÉRT KIRÁLY, MERT

 • bombabiztosan meghatározó karakterré varázsolja a viselőjét.
 • a pixie frizuráknak különösen menő lookot ad.
 • a hajfestésnek egy teljesen új dimenzióját nyitotta meg.

No. 5+1. A formabontó “színtetrisz”, avagy az X-tension

Nem mondhatnánk, hogy a pixel frizurák az utcai viseletben vagy a szalonmunkákban sűrűn megjelennének – teljesen érthető módon -, de egyszerűen annyira menők, hogy nem mehetünk el mellettük szó nélkül. Ezek a színfoltok pedig éppen azt mutatják meg, amiről az élet szól: a legapróbb örömforrást, a dolgok sokszínűségét.

AZ X-TENSION AZÉRT KIRÁLY, MERT

 • rendhagyó és formabontó.
 • aki bevállalja, tutira felhívja a figyelmet a bohémság legpozitívabb oldalára.
 • szembe megy az árral és mer valami egészen újat mutatni.

Képek: Pinterest és Instagram