Keresés

Step by step Balayage technika: Skyler McDonald's Spiral Light

Step by step Balayage technika: Skyler McDonald’s Spiral Light.

A balayage frizura tagadhatatlanul az idei év egyik legnagyobb slágere. Technikája magába foglal egy kimeríthetetlen ötlettárat, így mindig érhetnek minket kellemes meglepetések. Ilyen például a Skyler McDonald’s Spiral Light technika is, amely a legtermészetesebb módon képes újjá varázsolni hajunkat!

A Skyler McDonald’s Spiral Light technika egyelőre a balayage használatának egyik legtermészetesebb módja! Két évvel ezelőtt kezdtek el kísérletezni a Spiral Light-tal, és mára sikerült kiforrnia magát. Elkészítésének alapja a haj tincsekre bontása, a hajszínhez legközelebb álló árnyalatok kikeresése. Elsőre nem hangzik túl bonyolultan, de azért érdemes odafigyelni, ha maximális hatást szeretnénk elérni!

A szolidabb frizurákat kedvelők imádni fogják a Spiral Light technikáját! Egyszerű, de nagyszerű: mind elkészítésében, hatásában, megjelenésében! Készen állsz?

Step by step: Skyler McDonald’s Spiral Light

STEP #1

Keresd meg a haj természetes esésének/mintázatának kiindulópontját!

A Spiral Light-ot egyértelműen az teszi különlegessé, hogy a haj természetes növekedésének/természetes esésének mintázatát követi! Mindehhez szükség van ahhoz, hogy első lépésként megkeressük a fejtetőn azt a pontot, ahonnan látjuk, hogy honnan és milyen irányba kell felvinnünk a festéket! Miután megtaláltuk, abból a pontból 6-8 tincsre kell bontanunk a hajat. Akkor dolgoztunk jól, ha a vendég feje körül a tincsek egy spirál alakot formálnak – ahogyan azt már a név előre sugallja, – és amely a vendég fülei mögül indulva körbejárja a fej egészét.

Első lépés: Keresd meg a haj természetes esésének/mintázatának kiindulópontját!

STEP #2

Válaszd ki a megfelelő árnyalatot!

Ahhoz, hogy egy natúr és természetes megjelenést tudjunk varázsolni, szükség van a megfelelő árnyalatok kiválasztására. Második lépésként tehát ki kell találnunk, hogy melyik az a négy árnyalat, amely a vendég hajához legközelebb áll. Ezen a ponton nagy szükség van a megfelelő döntésre, ugyanis az itt kiválasztott tónusok adják meg végül a haj későbbi mélységét és textúráját!

Második lépés: Válaszd ki a megfelelő árnyalatokat!

STEP #3

Használd átlósan a színeket!

Harmadik lépésként a festék felvitele következik, amelyet egy adott szögben – a már említett mintázatot követve, – kell használni. Ezt követi a fóliázás, majd még egy szekció befestése, fólia, következő rész, és így tovább. Akkor dolgoztunk jól, hogyha a fóliák úgy helyezkednek el egymáson, mintha egy lépcső alakzatot látnánk a haj felületén. A Spiral Light ennek köszönhetően válik sokkal természetesebbé, hiszen a tónusok a “hajtető csúcspontjának” irányába változnak, ezzel egy teljesen más hatást kölcsönözve, mint az első, mindenki által megszokott balayage.

Harmadik lépés: Használd átlósan a színeket!

STEP #4

Öblítés, egyensúly, tónusok!

Miután a szín felkerült és a fóliákat eltávolítottuk, negyedik lépésként elérkezünk a haj leöblítéséhez. A Skyler London csapata, még mindezek után hajolajat is használ, hogy még inkább kiemelje és ragyogóbbá tegye az árnyalatokat, és megmutassa a “régi” (eredeti) és “új” (festett) tincsek harmóniáját!

Negyedik lépés: Öblítés, egyensúly, tónusok
Skyler McDonald’s Spiral Light Technique

Forrás: CreativeHeadMag

Képek: Youtube

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)