Keresés

A Fudge Professional és a Sassoon Akadémia találkozása - interjú Várkonyi Dórával

A Fudge Professional és a Sassoon Akadémia találkozása kapcsán kérdeztük a fodrászt.

Február végén betekintést nyerhettünk a Fudge Professional megújult Headpaint termékcsalád bemutatójába, ahol elsőkézből ismerhettük meg az újdonságok jellegzetességeit. A tanulásban Várkonyi Dóra volt segítségünkre, aki már több mint 15 éve a Fudge termékeivel dolgozik, és aki nem is olyan régen a Sassoon Akadémián tanulhatott. Az itt szerzett tapasztalatairól kérdeztük: Fudge Professional és a Sassoon Akadémia találkozása – interjú Várkonyi Dórával!

Túl vagytok a Fudge Professional termékbemutató szemináriumán. Hogy érzed most magad? Elégedett vagy?

Hosszas várakozás előzte meg ezt a termékbemutatót, nagyon vártuk már. Tudtuk, hogy a FUDGE fejlesztésre készül, és tudtuk azt is, hogy milyen kemény, hosszú munka előzi meg az ilyen széleskörű paletta piacra kerülését. Maximálisan elégedett vagyok a termékbemutató szemináriummal. Úgy gondolom, hogy hosszú évek során azt a márkát képviselhetem, amit igazán a magaménak érzek. Tiszta szívvel és lélekkel igyekszem átadni ezt a fajta tudást kollégáim részére is.

Fudge Headpaint termékbemutató

Egy nagyon széleskörű termékpalettába vezettél el minket, és azt is megemlítetted, hogy több mint 15 éve dolgozol a Fudge termékekkel. Minek köszönhető ez a lojalitás? Miért választottad, illetve miért maradtál kizárólag ennél a márkánál?

Valóban a kezdetek óta FUDGE anyagokkal dolgozom, hajfestékkel pontosan azóta, amióta Magyarországon forgalmazásba került. Elsők között voltam, aki megismerhette, kipróbálhatta és tesztelhette a terméket. Túlzás nélkül állíthatom, hogy valóban én vagyok az egyik, aki legjobban ismeri a palettán megtalálható termékek mindegyikét. Miért is maradtam a márkánál mindidáig? Jó kérdés…, de egyszerű a válasz. Mert a legjobb! A Headpaint hajfestékek nagyon megbízhatóak, könnyű velük dolgozni. Egyedülállóak a piacon, mert 2 in 1 rendszerben működnek, ami annyit jelent, hogy egy tubusból egyszerre tudunk festéket és színezőt is keverni. Összetevői 90%-ban természetesek, a hajápoló termékei pedig a legkorszerűbb plex-technológián alapulnak. Ha mindez nem volna elég, a festékeknek úgy nevezett kalibrált ammóniatartalmuk van, ami annyit jelent, hogy az extra szívó hatású szőkékben a legmagasabb, de maximum 2.8%(!), a sötétebb színeknél viszont ez csupán 1,5 %. A piacon megtalálható más márkák festékeinél ez elérheti a 6-7%-ot is. Ezek az eredmények azért gondolom, hogy önmagukért beszélnek.

A megújult Fudge Headpaint termékcsalád

A bemutatón elkészült frizurák elegánsak, nőiesek és letisztultak, de mégis van bennük valami plusz. Ez a te szakmai stílusodnak köszönhető, vagy van köze ahhoz, hogy nem rég a Vidal Sassoon Akadémián tanultál?

Munkám során mindig is szerettem összehangolni a vendég kérését a szakmai tudásommal. Olyan módon levágni a hajat és kitalálni a színeket, hogy az igazán jól passzoljon viselőjéhez. Mert mi másért fordulnának a vendégek szakemberekhez? Az éppen tomboló aktuális “divat” mindig egy irányadó vonal számomra, de ebből veszek is el és adok is hozzá.

Várkonyi Dóra modellje a Fudge Headpaint termékbemutatón

Mikor jártál a Sassoon Akadémián, és milyen lehetőségnek köszönhetted, hogy ott tanulhass?

Vidal Sassoon Akadémia látogatásomat többek között annak köszönhettem, hogy a FUDGE a Vidal Sassonnal karöltve kezdte el az új festékeinek bemutatását. Ennek köszönhetően a FUDGE oktatófodrászaként részt vehettem ezen az izgalmas bemutatón és oktatáson.

„A Vidal Sassoon Akadémia olyan, mint egy űrbázis” – mondtad az oktatáson. Miért? Miben más, miben tér el?

Az Akadémia egy hatalmas régi loft épületben lett kialakítva. Az épület jellege és adottsága azt tette lehetővé, hogy egy minimál hangulatú, nagyon letisztult, de ultra modern stílust alkosson. Fantasztikusan oldották meg, hogy úgy használták ki a hatalmas belmagasságokat, hogy szinteltolásban “üvegkabinokat” létesítettek. Ezek az átlátszó kabinok az oktatótermek. Úgy gondolom ez nem egy mindennapos látvány, nekem ezért jutott az eszembe róla, hogy olyan mint egy űrbázis. Ilyen “körülmények” között egészen más hangulatban, izgalmakkal teli lehet a tanuláshoz hozzákezdeni. Már csak a helyszín miatt is.

A Fudge Professional és a Sassoon Akadémia találkozása

Mennyire érezted meghatározónak a kinti oktatást? Van amiben teljesen megváltoztatta a szakmai gondolkodásodat? Az ott tanultakat be tudod építeni a hétköznapi szalonmunkáidba?

A Vidal Sassoon Akadémián rengeteget lehet tanulni. Lenyűgöző az a légkör, hangulat és alázat, ami ott van. Az ember egy kicsit át is értékeli ezt az amúgy is csodás szakmát, ami a kezében van. Az ott látott formák, technikák és hajvágások nagyon előremutatóak, de úgy érzem, a vendégeink még nem minden esetben készek erre. Részleteket kiragadva – például fru-fru megoldások, hátsó-, oldalsó részek kialakítása stb. -, tökéletesen tudom használni a mindennapi munkám során is. Szakmai gondolkodásomat ugyan nem változtatta meg, de sokat hozzáadott a már meglévő tudásomhoz.

„Mindig az a divat, ami jól áll”. – szintén te említetted az oktatás alatt. De ha most mégis általánosságban kéne beszélned róla, melyek a legnagyobb trendek itthon?

Ahogy az öltözködésben is mindig megvannak az adott trendek, úgy a hajaknál is. Minden nagy divatmárka elkészít egy sajátos stílusirányzatot. Bekerül melléjük egy nagynevű híres fodrász, egy cég, és együtt dolgozva máris egy új trendirányzatot alkotnak. Viszont én úgy gondolom, hogy nem feltétlenül teljes egészében kell “másolnunk” az aktuális trendeket, hanem tudnunk kell ebből “kivenni” azt, ami az egyéni stílusunkhoz passzol. Hiába lesz divat valami, ha nekünk nem áll jól, mert egyszerűen nem olyanok az adottságaink. Ilyenkor kell ezt átkonvertálni a saját ízlésünkre. Ezért is mondtam azt, hogy az a divat ami jól áll. Tudnunk kell kiragadni a számunkra megfelelő részleteket és saját egyéniségünkhöz mérten használni, hogy mindeközben divatosak maradjunk. És hogy mi a trend itthon? Egyértelműen a letisztult és nőies fazonok. Külföldön már kevésbé aratnak az ombre vagy balayage tecnikával elkészített hajak. Sokkal inkább a természetes szép alapszínek veszik át az uralmat, amelyeket egy-egy passzé panel leválasztással tarkítanak, de divattá váltak még a hamvas pasztell árnyalatok is.

Mit gondolsz, mit jelent a Fudge Professional márkára nézve az, hogy a Vidal Sassoon-nal összeállt?

Szerintem ez egy óriási elismerés ez a FUDGE-nak, de a Vidal Sasson is igencsak büszke lehet erre a közös együttműködésre. Mikor két ilyen professzionális márka találkozik – jókor vannak jó helyen -, abból csak remek dolgok születhetnek!

Ha pár mondatban meg kéne fogalmaznod, hogy miért érdemes kipróbálni a Fudge termékeit, mit mondanál?

Természetes mindenek előtt! Fantasztikus színpaletta, egyedülálló összetétel, természetes összetevők, és mindez professzionális szinten! Tényleg azt gondolom, hogy nincs párja a piacon. A márka erőssége még a garantált őszfedés is, ami igencsak megkönnyíti a munkámat! A bemutató óta az új hajápoló termékek eladása megsokszorozódott, és ez most számunkra az igazi siker! Csak ajánlani tudom, de mindenki próbálja ki és győződjön meg erről önmaga a saját szalonjában. Egy biztos, mi a segítséget megadjuk hozzá! 🙂

Képek: Fudge Professional