Keresés

A L’Oréal Professionnel nagykövetek üzenete a Style & Colour Trophy kapcsán

A neves fodrászverseny kapcsán szólaltak meg a L’Oréal Professionnel nagykövetek.

A L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy 2018 megmérettetésének versenykiírása a „párizsi nő” bemutatása. A kiírás elsőre igazán könnyűnek tűnik, ám amint elkezdünk gondolkozni a pályamunkán, a figyelem sokfelé szaladhat. Ezért arra gondoltunk, hogy megkérdezzük a tisztelt szakmai zsűrit, a L’Oréal Professionnel nagyköveteit, mit tanácsolnának a pályázóknak, hogyan közelítsék meg a témát és egyáltalán a L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy versenyét.

Mit tanácsolnak a L’Oréal Professionnel nagykövetei, hogyan érdemes nevezni a L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy versenyére?

Zsiga Renáta fodrászmester, a L’Oréal Professionnel nagykövete

„Azt javasolnám a versenyzőknek, hogy a Style & Colour Trophy versenyre úgy készüljenek, hogy pályamunkájukkal mind a három fordulót sikeresen tudják teljesíteni. Gyakorlati tippjeim 12 pontja:

1. Készítsetek egy jó fotót a modellről, amelyen jól látszik a frizura, smink és a design.

2. Ügyeljetek arra, hogy a frizura és a modell feje jó szögből legyen lefotózva.

3. Legyetek kreatívak!

4. Inspirálódjatok a L’Oréal Professionnel 2018 hajszín trendjeiből, hajfestési technikáiból, azokat szabadon és kreatívan alkalmazzátok.

5. A fotókon ügyeljetek a jó fényviszonyokra, a hajszín jól látszódjon.

6. Inspirálódjatok a divat, smink, építészet, fotók, művészetek stb. aktuális vagy már a 2019-es trendjeiből, de akár a saját elképzeléseitekből, majd ezekből állítsatok össze egy fotómontázst, amely nagy segítségetekre lesz a legjobb vonal kialakításában.

7. Határozzátok meg a célt, amit viszont szeretnétek látni a fotókon.

8. Nagyon fontos a megfelelő modell kiválasztása, aki nemcsak a fotókon, de élőben is mutatós, egyedi, így a pályamunka különleges megjelenésű lesz összhatásában.

9. Nagyon fontosnak tartom a jól megválasztott csapatot. A 3 fő így tevődhet össze: fodrász, sminkes/stylist és modell.

10. Tudjátok megvalósítani a zsűri előtt élőben is a fotón látható frizurát és stylingot a megadott időkorláton belül.

11. Tudjatok és merjetek beszélni az alkotás hátteréről a kíváncsi zsűri előtt.

12. Legyetek bátrak, kreatívak, érezzük, hogy élvezitek és szeretitek, amit alkottatok.”

Hajas László fodrászmester, a L’Oréal Professionnel nagykövete

„Az első és legfontosabb, hogy a versenyző találja ki, mit szeretne üzenni a munkájával. Ha párizsi nő, akkor feltétlenül inspirálódjon a legnagyobb francia divatházak divatbemutatóiból és kollekcióiból; az elegancia, finomság és nőiesség legyenek az alapelemei. Ha megvan a hangulat és a koncepció, amit meg szeretne valósítani, akkor ahhoz találjon egy megfelelő modellt és a csapattal közösen alkossák meg a képet. Fontos, hogy a pályamunka pontosan passzoljon a L’Oréal Professionnel imázsához, ami kicsit könnyedebb, végtelenül nőies és közelebb áll a populáris divathoz, mint az angolszász hajvágási vonal. A hangulat nagyon fontos, utána jöhetnek az apró részletek.”

Dudás Attila fodrászmester, a L’Oréal Professionnel nagykövete

„A sikeres verseny kulcsa szerintem a felkészülésben, az erős koncepcióban rejlik. Nagyon fontos, hogy először keressük meg az inspirációt, legyen egy hangulat, egy mood, egy tökéletes összhatás, amit a képpel üzenni szeretnénk. Végezzünk kutatómunkát és lássuk szemünk előtt a total look-ot. A verseny nehézsége, hogy egy képben kell mindezt visszaadni, ezért fókuszáljunk arra az egy képre, törekedjünk arra, hogy azon az egy fotón lehessen érezni a koncepciót. Legyen mélysége, tükrözze a beletett munkát, sugározzon harmóniát, miközben legyen előremutató. A versenykiírásban szereplő párizsi nő nekem kicsit wampos, a mai divatnak biztosan nem meghatározó ikonja.”

Kucsera Zsolt fodrászmester, a L’Oréal Professionnel nagykövete

„Mi, a zsűriben, összhatásában nézzük a pályamunkákat, egy képbe zárt az egész anyag, ezért az összhatás és a kép hangulata a legfontosabb, amit apró, finom részletekkel érdemes kiegészíteni. Már elsőre ránézésre látszik a munkán, hogy melyik az, amivel igazán sokat foglalkoztak. Én személy szerint mindig azt nézem, hogy az adott pályamunka mennyire van egyben: az egység a legfontosabb és csak utána megyek bele a részletekbe. Fontos, hogy a beadott anyag mennyire mai és előremutató. A versenykiírásban szereplő párizsi nő számomra a femme fatale, azaz a végzet asszonya. Ez a lágyabb, nőiesebb stílus hozzám is sokkal közelebb áll. Szerintem az is érdekes, hogy a versenyző hogyan viszi bele a pályázatába a saját stílusát, illetve abból milyen irányba indul el.”

Zsidró Tamás fodrászmester, a L’Oréal Professionnel nagykövete

„Én az extrémebb vonalat szeretném látni. Azt tanácsolom a fodrászoknak, hogy egy picit lőjék felül munkájukat. Vagyis csináljanak olyat, amit még nem csináltak. Nem azt várjuk, ami az üzletben készül. Mindenképp mutassanak túl a napi rutinon. Azt lássuk a munkáikban, hogy tovább gondolták ezt a vonalat a fodrászok. Legyenek bátrak és vállalják fel azt is, ha nekik a párizsi nőről nem az a kép jut eszükbe, mint mindenki másnak.”

Képek: L'Oréal Professionnel

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)