Keresés

Egészséges fodrászszalonok nyomában: minden, amit az ammóniamentes szőkítésről tudnod kell

Az ammóniamentes szőkítés egy újabb mérföldkő a fodrászatban.

Hogyan varázsold egészségessé szalonod? Minden, amit az ammóniamentes szőkítésről tudnod kell! Még meg sem kérdezted, de mi már válaszolunk!

Ha egy termékről azt halljuk, vagy éppen olvassuk, hogy valamitől mentes, máris bizalmat gerjeszt bennünk a vásárlás és a fogyasztás során egyaránt. Ettől függetlenül egy új termék révén sokszor megijedünk, azt gondoljuk kevésbé lesz hatékony – hiszen nem rendelkezik a már hagyományos értelemben vett összetevőkkel, – így biztosan nem lesz olyan, mint amit megszoktunk. De ennek ellenére kérdések sora motoszkál bennünk, mégiscsak jó volna kipróbálni. Talán jobb, talán egészségesebb, talán még jobbá tehetem vele mind a vendégeim, mind a magam életét. Így van ez az ammóniamentességgel is.

Ammóniamentesen a szalonokban

A fodrászszalonok lelke, és egyben mumusa, hogy kénytelenek vagyunk vegyi anyagokkal dolgozni, ha már csak a legalapvetőbb kéréseket is szeretnénk biztosítani egy vendég számára, legyen szó hajfestésről, vagy éppen szőkítésről. Elkerülhetetlen, hogy egy hajfestésnél bőrünk ne érintkezzen az ammóniával teli festékkel, vagy gőz formájában ne lélegezzük be a munka során.

Szerencsére a mai világ produktuma, hogy minden iparág rohamosan fejlődik, magában hordozva számos pozitívumot, így az Oway termékcsaládnak köszönhetően, már dolgozhatunk ammóniamentes hajfestékekkel, illetve szőkítőkrémekkel.

Az ammóniamentesség jelentősége

Ammóniamentes? Jó az nekem? Korábbi cikkünkben – ide kattints – részleteztük, hogy miben is rejlik az ammóniamentesség jelentősége, nem csak tudatosabb szakemberekké, vagy akár vendégekké válhatunk, de egyben megőrizhetjük szervezetünk egészségét is, nem beszélve a várandós kismamáktól, akik a terhesség, illetve szoptatás ideje alatt is bátran festethetik továbbra hajukat.

Mi a helyzet az ammóniamentes szőkítéssel? Ugyanannyira hatékony, mint a már meglévő szőkítőkrémek? Hány árnyalatot képes szőkíteni? Várandósan is alkalmazhatom? További kérdések sora cikázhat az emberben, mikor ugyan egy szimpatikus, de egyelőre még idegen termékkel találkozik. Éppen ezért a már meglévő, de még az időközben megfogalmazódó kérdésekre is választ adunk az ammóniamentes szőkítésről.

Az ammóniamentes szőkítés 5+1 ismérve: miért nem kell tartanod tőle?

1. Természetes alapanyagokat tartalmaz

Az OWAY termékcsalád kizárólag biodinamikus, illetve organikus összetevőkkel dolgozik, ezért minden káros hatástól védve vagyunk egy szőkítés során is. Félelmeink ettől függetlenül is lehetnek, a korábban emlegetett „megszokottól való elszakadás” miatt. Egy ammóniamentes szőkítés során, nem csak a káros anyagtól, de egyben a stressztől is megszabadulhatunk, ugyanis az Oway szőkítőkrém természetes alapanyagainak köszönhetően a hajszálszerkezeteket egyben kíméli, és táplálja. Ilyen például a Kukui vaj, datolya olaj, organikus perilla olaj, vagy a biodinamikus levendula illóolaj.

2. Hatékonyságában nem mutat eltérést

Sokszor azt gondoljuk, hogy ha valami nagyon természetes, akkor az a minőségben is romlást mutat. Az ammóniamentes szőkítés esetén azonban erről szó sincs, hiszen az OWAY Hbleach szőkítőkrém használata során, akár 5 árnyalatot is képesek vagyunk világosítani.

3. Használatában nem mutat jelentős eltérést

Valami minél egészségesebb vagy természetesebb, biztosak lehetünk benne, hogy valamivel tovább is tart a hatóideje, gondoljunk csak arra, hogy a barnarizst minimum 20 percig főzzük, míg a fehéret 8 percig sem. Az ammóniamentes szőkítőkrém használata hosszabb időintervallumot ölel fel, mint egy átlagos szőkítőpor, azonban felvitelében egyáltalán nem tér el. Alternatívák pedig mindenre léteznek, és az OWAY erről sem feledkezett meg, ugyanis a Hypercolor termék használatával akár felére is csökkenthető a szőkítőkrém hatóidejét.

4. Extra védelemmel látja el a hajat

Az ammóniamentes szőkítőkrémek nem csak azzal táplálják és védelmezik a hajszerkezetet, hogy az ammónia alkalmazását kiiktatják, de egyben összetevőinek aminosavait, vitaminjait, zsírsavait mind beépítik a hajszál szerkezetébe. A Kukui vaj amino, zsír- és linolsavai ragyogóbbá varázsolják, hidratálják hajunkat, de még az A, C és E vitaminok segítségével öregedés gátló hatást is kifejtenek.

5. Széleskörű célcsoporttal rendelkezik

A fodrászati szakemberek, és a vendégkör színes palettáját öleli fel, hogy kinek és miért ajánlott az ammóniamentes szőkítőkrém használata. Szakemberként nem kell többé tartanunk a szőkítés károsító hatásától – az Oway termékek Kukui vaj összetevőinek köszönhetően, – vendégként pedig nem kell tartanunk az esetleges allergiás reakcióktól.

5+1 Várandósan is alkalmazhatod

Kismamák sokasága roppan bele, hogy sok mindenről le kell mondjon, hogy megvédje gyermekét a várandósság és már a szoptatás időszakában is. Eljött azonban az ő idejük is, nem kell szülés után kilométeres lenövéssel rendelkezniük, hiszen az ammóniamentességnek köszönhetően, ma már a hajfestés és szőkítés is bababarát!

Képek: OWAY Hungary

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)