Keresés

Az Ollótól a Nyúlontúlig! - Tamási Anita és Tamási Zoli interjú

Tamási Anita és Zoli az Olló szalon után létrehozta a Nyúltontúl szálláshelyeket!

Tamási Anita már kiskorától érezte a vágyat a fodrászat irányába. Rendszeresen levágta a babái haját, ám egy idő után nem kapott újakat, mert szülei inkább rongálásnak vélték a hajvágást. A ruhatervezés is foglalkoztatta, de aztán Karika Zsoltnál lehetőséget kapott a tanulásra, így végül visszakanyarodott a fodrászathoz.

Zoli is hasonló történettel rendelkezik, villamos vonalon indult, hivatása azonban a fodrászat lett. Zoli váltotta Anitát Karika Zsolt szalonjában, eközben egy közös barátjuk Fráter György össze is boronálta őket. Fontos megemlíteni, mindketten rettentő hálásak Karika Zsoltnak, akivel a mai napig ápolják kapcsolatukat.

A fodrászatot ma már azonban abbahagyták, egészen más vizekre eveztek: szálláshelyet nyitottak a Balaton-felvidéken NYÚLONTÚL néven. Ennek történetéről és előzményeiről kérdeztük őket.

AZ OLLÓ SZALON – EGYEDISÉG A FRIZURÁKBAN

Anita és Zoli a fodrászszakmában egyedi vonalat képviselt. Ez érezhető volt az Olló Szalon kialakításában is. Arról kérdeztük őket, mi a legfontosabb az egyedi frizurakészítés során. A házaspár pedig egybehangzóan emelte ki a vendég személyiségét, mint elsődleges tényezőt. Ehhez pedig nem biztos, hogy mindig a leggyakrabban viselt frizurák passzolnak.

Anita: „Ezek vagyunk mi. Általában a tömeggel szembe megyünk, másképp gondoljuk a dolgokat, mint a legtöbb ember. Ez a hajakban is megmutatkozott. Sosem figyeltük mi a divat, együtt áramlottunk vele. A legfontosabb viszont az volt, hogy mi tesz hozzá a vendég arcához és személyiségéhez, és mi az amit könnyen kezel!”

Zoli: „A munkám során érzéseket szerettem volna átadni a vendégeknek. Természetesen fontos a divat és a stílus, ezek mindig meghatározzák a szakmát. Az egyéniség, amit a vendég képvisel azonban fontosabb. Ehhez igazítottuk a frizurákat.”

PÁLYAVÁLTÁS, NYÚLONTÚL

MIÉRT DÖNTÖTTETEK A FODRÁSZ PÁLYA ELHAGYÁSA MELLETT?

Anita: „Nagyon szerettük az Olló Szalont, a kollégáinkat és a szakmát, de miután a Balaton-felvidéken megvettünk egy romos épületet, ahova hétvégente egyre sűrűbben jártunk, idővel azt vettük észre, hogy szinte fáj visszatérni Budapestre. Ami eddig teljes mértékben boldoggá tett, az egyszer csak már nem tett azzá…”

Zoli: „A kevés együtt töltött minőségi idő miatt döntöttünk a váltás mellett. Úgy éreztük, hogy valami mást kell csinálnunk, a fodrászatban pedig átadni a helyünket az energikus fiatalságnak.”

A romos épület most szálláshelyként üzemel és a NYÚLONTÚL nevet viseli. Szerettük volna megtudni, hogy a korábban képviselt szellemiség ezen a területen is megmutatkozik-e.

A SZÁLLÁSHELYEITEKEN IS ÉRVÉNYESÜL A MÁSKÉPP GONDOLKODÁS?

Zoli: „Azt gondolom, hogy igen. Olyan szállásokat üzemeltetünk, ahol tévé helyett könyvek vannak, autók helyett természet. Egy erdő szélén vagyunk egy hegy tetején. Csak az jön ide, aki hozzánk érkezik. Ebből adódóan óriási nyugalom van de rengeteg programlehetőség is van a közelben annak, aki arra vágyik. Az volt a célunk, hogy átadjuk azt az érzést, amit mi kaptunk ettől a helytől, amikor idejöttünk. A legnagyobb visszaigazolás pedig a látványos változás a vendégeken: amikor megérkeznek pörögnek, gyorsan beszélnek. Amikor távoznak, lassabbak, nyugodtabbak, kisimultak és feltöltődtek."

Anita: „Itt lehetőség van befelé figyelni, elcsendesedni. Ez a hangulat teljesen más, mint a nagyvárosi közeg. Sokkal nagyobb a külső és a belső nyugalmunk, a természet közelsége teljesen más, minőségi létet biztosít. Azok az emberek találják meg ezt a szálláshelyet, akik kifejezetten erre vágynak.”

HOGYAN MEGY TOVÁBB AZ OLLÓ SZALON?

Anita és Zoli teljesen eltávolodtak a fővárosi nyüzsgéstől, amikor pedig belekezdtek a szálláshelyek kialakításába, már nem is merült fel a fodrász szakma folytatása.

Anita: „Amikor az ember elmúlik 40 éves, akkor átgondolja az életét. A vendégkör is velünk együtt változik az évek során, azonban van egy réteg, aki folyamatosan veled van. Ez lehet jó is, hiszen megszereted őket, ugyanakkor azonban nehéz a megújulás, nincs lehetőség új vendéget fogadni, mert így is tele van a naptárad. Ez monotonná teheti a munkát. Mi nem láttuk már magunk előtt azt, hogy 60-70 évesen ezt csináljuk. Viszont azt igen, hogy szívesen vágnánk bele valami új, izgalmas kalandba! Ugyanakkor a fodrászatból hozott tapasztalatot itt is tudjuk kamatoztatni. Ugyanúgy vendégekkel foglalkozunk, emellett pedig a kreativitásunkat is kiélhetjük a felújítások során, csak most az enteriőrben, kertben stb. Ez most egy teljesen más boldogság és új kihívás!”

Zoli: „Nehéz volt átadni valakinek a szalont úgy, hogy a szellemiséget és a tudást is továbbvigye. A teljes csomagot átadni szinte lehetetlen, hiszen egy másik ember teljesen másképp fog hozzáállni az egészhez. Majdnem Kaszi (Hortobágyi Kászon) vette át a szalont, ám végül másképp alakult. Most teljes erőbedobással a szállásainkkal foglalkozunk. Itt igazán másféle munkát végzünk, erre fejben nekünk is át kellett állni. De ugyanúgy megkapjuk a visszaigazolást, a dicséreteket és megváltozott az együtt töltött idő is. Eddigi életünk legjobb döntése volt ezt meglépni!”

FODRÁSZAT A NYÚLTONTÚLON!

Anita és Zoli szerint az egyetlen biztos dolog az életben az a változás, így nincs kizárva, hogy életük során lesznek még fordulópontok. Jótanácsuk pedig: “semmi sem mindegy”.

Mindazonáltal a fodrászattól sem szakadtak el teljesen, hiszen szervezés alatt van a Davines Magyarország és Varga Zsolt szervezésében egy kötetlen szakmai beszélgetés a NYÚLONTÚL-on “Szemlélet” címmel Anita, Zoli és további néhány kiváló szakember előadásában.

Hogy milyen témák várhatók?

  • coaching,
  • sikeres vállalkozásvezetés mikéntje,
  • mit jelent a professzionalis szolgáltatás és értékesítés,
  • a fodrászat új, modern szolgáltatásai és azok üzleti előnyei a szalonokban

További infók/jelentkezés: info@davines.hu

Nyúlontúl - Tudj meg többet!

Kattints a képre és tudj meg többet a Nyúlontúl szálláshelyeiről!

A Fodrászinfó teljes csapata sok sikert kívánunk Tamási Anitának és Zolinak a Nyúlontúlon!

Képek: Tamási Zoli és Anita

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)