Keresés

DES CHEVEUX ET DES POILS fodrászkiállítás

Fodrászkiállítás Párizsban, ez a DES CHEVEUX ET DES POILS!

A Wella Company, az ikonikus szépségápolási nagyvállalat és a párizsi Musée des Arts Décoratifs együttműködik a "Des Cheveux et des Poils" (azaz haj és testszőrzet) című időszakos kiállítás kapcsán. Az időszakos tárlat a a haj és a fodrászat múltjáról és jelenéről 2023. április 5-től szeptember 17-ig látogatható. Ha esetleg nem tudsz ellátogatni az eseményre, ne csüggedj, a cikk végén azt is megírjuk, miért! 

Des Cheveux et des Poils kiállítás

A kiállítás a divat és a szépség metszéspontjára összpontosít, hogy életre keltse a haj, a frizurák és az ápoltság történelmi, kulturális és személyes hatását, amelyet a haj, a frizurák és az ápoltság az évszázadok során a személyes megjelenésre és a társadalmi megítélésre gyakoroltak. A Wella Professionals-t a 19. század végén alapították, és hamarosan a szépségipar vezetőjévé vált, mára a világ egyik leggyorsabban növekvő professzionális és kiskereskedelmi haj-, köröm- és szépségtechnológiai vállalatává vált. A kiállítás a 15. századtól napjainkig bemutatott 600 alkotás közül kiemeli a Wella néhány kiemelkedő hozzájárulását a termékek, szolgáltatások és eszközök terén, többek között:

  • Az első beépített motorral ellátott hajszárítók és más archív hajszárító eszközök.
  • Történelmi marketinganyagok olyan termékekhez, mint a Wella-Koleston, "az első tubusos krémhajfesték". Ma a Wella Professionals által gyártott Koleston Perfect továbbra is a világ első számú hajfestéke.
  • A tárlaton Alexis Ferrer, a Wella Professionals globális kreatív művészének eddig soha nem látott munkái is helyet kaptak.
  • Közel 150 évvel később és immár harmadik éve független vállalatként, a Wella Company és márkái továbbra is újítanak és átalakítják a hajápolás, a hajfestés és a hajformázás világát.
A Des Cheveux et des Poils kiállítás vezető fotója

A haj, mint központi téma

Mi a haj és a fodrászat szerelmesei vagyunk, ezért nekünk minden erről szól. Viszont különösen jó azt látni, hogy ez a téma bizony nem csak a szakmánkat foglalkoztatja, hanem ennél sokkal-sokkal nagyobb tömegeket mozgat, hiszen a haj misztikuma mindenkiben élő kérdéseket vet fel. 

Érdekes egybeesés, hogy 2023. június 23-án nyílt meg Budapesten a Jólfésültség története című fodrász kiállítás a Kiscelli Múzeumban, ami Budapest fodrászatának és borbélyságának az elmúlt 150 évét meséli el.

Fodrászinfó tárlatvezetés

És akkor a cikk végére hagytuk a csattanót, miszerint: a párizsi Des Cheveux et des Poils kiállításról a Wella Professionals Hungary jóvoltából a helyszínről fogunk tudni tudósítani nektek. Nagyon izgalmas!

2023. július 8-án kerül megrendezésre ugyanis a Wella MAD rendezvénye, ahol egy hatalmas bemutatón és exkluzív tárlatvezetésen veszünk majd részt. Kövesd oldalunkat!