Keresés

Fenntartható fodrászszalon - ilyen lépéseket tehetsz!

Mi sem jobb biztosítéka egy tudatosabb jövőnek, mint a fenntartható fodrászszalon!

A környezetvédelem egyre fontosabbá válik a fodrászszalonokban is. A tudatos energiatakarékosság, fenntartható fodrásztermékek és újrahasznosítható törölközők használata mellett azonban mást is tehetünk a bolygónk védelméért.

Karbonlábnyom nyomonkövetése

A mai modern technológiának köszönhetően már elérhetőek olyan kezdeményezésekhez, mint a Net Zero Salon, amelyet a Net Zero Now klímaszakértői hoztak létre. Az eszköz végigvezeti a szalonokat a karbonlábnyomuk kiszámításán, nyomon követésén és csökkentési folyamatán. Utóbbihoz az üzletek személyre szabott cselekvési tervet kapnak, a végső cél pedig, hogy az adott szalon elérje a Net Zero Salon minősítést.

Újratölthető termékcsomagolások

Az élelmiszeriparban már bevett szokás az újratölthető csomagolás. Az pedig külön öröm, hogy a szépségipar, a fodrászat is csatlakozik a kezdeményezéshez. Ma már több olyan professzionális fodrászmárka is létezik, amelyek újratölthető csomagolásokban kínálják hajápolási termékeiket, így csökken a hulladéktermelés, és a márkák is rengeteg műanyagot spórolnak meg.

Tudatos anyaghasználat

Amellett, hogy érdemes fenntartható fodrásztermékeket használunk érdemes odafigyelnünk arra is, hogy ezekből mennyit használunk el és mennyi kerül be a vízrendszerünkbe. Sok esetben a hajfestékek használatakor merül fel a túl sok anyag kikeverése. Ilyenkor a fel nem használt festékek sajnos gyakran a lefolyóban vagy a kukában végzik. Törekedjünk tehát arra, hogy tudatosan használjuk a vegyi anyagokat, inkább kelljen kétszer bekeverni az anyagot egy pontos receptúra alapján, mint hogy a lefolyóba öntsük. Emellett újrahasználatra alkalmas tégelyek is elérhetők már a piacon, amelyek egy ideig kielégítő állapotban tartják a fel nem használt anyagokat.

Felhasznált forrás: HJI

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)