Keresés

Fenntartható fodrászat

Tégy Te is lépéseket a fenntartható fodrászat irányába!

Napjainkban egyre inkább fontos a fenntarthatóság és a természetesség, ez pedig a fodrászatban is nagy teret hódít magának. Sorra jelennek meg ugyanis a vegán termékvariációkon kívül a leginnovatívabb újdonságok is. Most egy brazil fodrász, Josué de castro módszerét ismerheted meg, aki egy nagy lépést tett a fenntartható fodrászat irányába.

Fenntartható fodrászat Josué de castro szerint

Josué de castro szerint a kreativitás segítségével Te is észreveheted, hogy a természetben minden megvan, amire csak szükséged lehet egy szép haj elkészítéséhez. A brazil fodrász az innovatív módszerével és cselekedeteivel inspirációként szeretne szolgálni ahhoz, hogy Te is elhidd: egyszerű és természetes kellékekkel is lehet magas minőségű munkát végezni, mindezt csak elkezdeni kell. Na de mit is csinál másképp Josué és miért fenntartható fodrászat az övé? Olvass tovább és tudd meg Te is!

Josué de castro portré

Alumínium helyett banánlevél melírfólia

Egy fenntartható fodrászat mindig a természetes termékekkel kezdődik, az pedig már csak hab a tortán, ha azokat magadnak állítod elő. Josué ezt teszi, ugyanis a festéseihez használt fóliát saját maga készíti el a banánfa leveléből. A banánlevél, azonkívül, hogy természetes, kedvező hatással van a hajra, ugyanis a fehérjék és a hemicellulóz mellett egy polifenol nevű antioxidánsban is gazdag. Ezek a vitaminok együttesen pedig selymesebbé és fényesebbé teszik a hajat.

Biztosan Te is elgondolkodtál azon, hogy a banánlevelek leszakítása semmiképp sem környezetbarát, viszont ez nem így van. A banánfák ugyanis az érett gyümölcsök leszedése után néhány hónappal elszáradnak, addig pedig gyökereikkel csak akadályozzák a többi fa kinövését. Ezek miatt ki szokták és ki is kell őket vágni, így a banánlevelek is szabadon felhasználhatóak akár számodra is! 

Banánlevélből készült melírfóliák

 Keverőtál kókuszdióból

Egy fenntartható fodrászat keverőtálakból sem műanyagot használ (ha ezt megteheti). Josué erre a célra a kókuszdiót látta a legmegfelelőbbnek, amiben könnyedén ki tudja keverni a szebbnél-szebb árnyalatokat, természetesen fa ecsettel. 

Keverőtál nem csak műanyagból készülhet

Egy festés eredménye Josué eszközeivel: 

Most pedig nézd meg, hogyan dolgozik egy fenntartható fodrászat: