Keresés

Férfi frizura trend - Fodrászinfó top 5 kedvenc

Ha Fodrászinfó, akkor top 5-ös lista a férfi frizura trend tekintetében.

EBBEN A CIKKBEN

01Férfi frizura trend

A mai divatvilágnak, és az egyre több professzionális terméknek köszönhetően, a férfiak számára is kinyílt a világ. Természetesen férfi frizura trend eddig is létezett, de ilyen mennyiségű trendanyag nem állt korábban a rendelkezésükre. Szerencsére a pasik is egyre bevállalósabbak, ezért a fodrászok nemcsak a női formákban élhetik ki kreativitásukat. Végignézve a nemzetközi és itthoni trendeket, kiválasztottuk a Fodrászinfó top 5 kedvenc férfi frizuráját. Ezt figyeljétek!

Férfi frizura trend

Mióta dübörög a barber kultúra, és sorban nyílnak a borbély szalonok, a férfiak is egyre többen, és egyre gyakrabban foglalkoznak frizurájukkal. Olyannyira látványos a változás, hogy lassan már az egyre extrémebb megjelenés is hétköznapinak tűnik. Egy biztos, mi imádjuk a bevállalós színvilágot és fazonokat. Neked melyik lesz a kedvenced a Fodrászinfó top 5 férfi frizura közül?

TOP NO.1. ROSSZFIÚS “MESSY BOB”

Kócos is, fél hosszú is, szexi is. Amióta világ a világ, a hosszabb és rendezetlenebb fazonok mindig felidézik a lázadó rosszfiús karaktert, amit rengeteg nő imád. Szembe megy az árral meg nem is, karakteres és mégsem, de egy biztos, tele van élettel és stílussal. Természetesen viselni is tudni kell, és az az igazán menő pasi, akinek rakoncátlan tincsei legalább annyira passzolnak egy öltönyhöz, mint egy kopott farmerkabáthoz. Természetesen a “messy bobhoz” nem árt egy férfias borosta sem. Csak hogy teljesen tuti legyen az összkép.

TOP NO.2. KARAKTERES FRINGE

Amikor egy férfi frizura a textúrákkal játszik, akkor csak szimplán textúrázott fazonnak hívjuk, de ha már az első tincsek lefelé vannak szárítva, akkor megkapjuk az úgy nevezett fringe-t. Mondhatnánk úgy is, hogy “férfi frufru”, de nem szeretnénk elbagatellizálni ennek a szintén szexi formának a jelentőségét. Egy szó, mint száz, kifejezetten karakteres fazon, többek között ezért szeretjük.

TOP NO.3. FESTŐPEMZLIS MOHAWK, FAUX HAWK MEG MIEGYMÁS

A faux hawk-ot/spiky hair-t, illetve mohawk stílust mi röviden csak az oldalt felnyírt, középen égnek álló festőpemzlis tincsekkel azonosítjuk. A kettő között ugyan vannak különbségek, de ez inkább szakmai szemmel válik relevánssá, laikus aspektusból bőven elég, ha rá tudsz bökni arra a képre, amelyik igazán tetszik. A fazon legjobb tulajdonsága, hogy tökéletesen játszik a férfi életkorával. A fiatalok fizimiskájára feldob +10 évet, amíg a középkorú pasikéból elveszi azt, aminek hatására újra ravaszdi szemű “kispasikká” változnak. Akkor igazán menő ez a forma, ha a tüskék nagyobb tincsekből állnak.

TOP NO.4. STÍLUSOS LINE HAIRCUT

A line haircut-nak – brutál csőfordításban “vonalvágásnak”-, nehéz bármilyen magyar kifejezést találni, ezért most leginkább a képek beszélnek helyettünk. A hajba belevágott éles vonalak markánsan választják el egymástól a fej, illetve a haj különböző területeit, amitől az első pillanatban tuti, hogy kognitív disszonanciát élünk át. A harmonikus megjelenést a diszharmonikusan szétválasztott partíciók eredményezik – egyszerűen zseniális. E hajvágás kulcsa a precizitás és a geometria alapos ismerete.

TOP NO.5. BOMBA SZÍNEK

A formavilágtól most elszakadva, azt is eláruljuk, hogy különösen rajongunk a festett férfi frizurákért, ezért külön bekezdést szenteltünk nekik. A bevállalós pasi hajak sokszor megosztóak, leginkább a konzervatívabb eszméket valló emberek körében. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy aki markáns véleménnyel rendelkezik a “férfias” és “nőies” megjelenés normáiról, azok elvből elutasítják, hogy a férfiak intenzív színeket használjanak a hajfestés során. Számukra rossz hírünk van, ugyanis ma már férfiak körében is baromi trendi a “napszítta” balayage technikával készített frizura, de még a szivárvány színei is. Oké, tudni kell viselni, de igazából ez mindegyik frizuráról elmondható. Ha tetszik, ne hagyd magad beskatulyázni! 😉

                                                        Neked melyik lesz a kedvenced? 🙂

Források: itt, itt és itt

Képek: itt és Pinterest