Keresés

Kapcsolat nélküli férfi crop frizura: így készíts menő barber lookot!

A MOSER szolgáltatásában egy újabb step by step érkezik: crop frizura.

Szabad perceidet is szereted egy kis szakmázással tölteni? Akkor a MOSER-től hozott legújabb step by step anyagunkat imádni fogod! Az innovatív “look & learn” cikkben, most egy kapcsolat nélküli férfi crop frizura készítését osztjuk meg veled, amelyben megismerheted a márka kiemelkedő professzionális fodrászeszközeit is.

A barber frizurák megkövetelik a professzionális eszközhasználatot

Egy jó frizura legalább annyira múlik a megfelelő eszközhasználaton, mint a szakember tudásán és tehetségén. Ez különösen igaz a férfi hajak készítésekor, hiszen a mai barber trendek megkövetelik az extrém vagy épp a kevésbé markáns átmeneteket, a tincses megvalósításokat, a precizitást. Szerencsére már egy jó ideje vége annak az időszaknak, hogy az urak hajától elég egy bizonyos értékre beállított hajvágógéppel megszabadulni, a pontos technikai háttérrel lenyírt férfi frizurák újra átvették az irányítást! Ezért is gondoltuk úgy, hogy a MOSER step by step összeállítása inspirációt nyújt, hiszen a frizurakészítésen túl rámutat arra is, hogy egy férfi crop frizura milyen fodrászeszközöket igényel.

Így készíts kapcsolat nélküli crop frizurát lépésről lépésre

Vagány, kreatív, attraktív – ezekkel a jelzőkkel lehet a legpontosabban rávilágítani a kapcsolat nélküli férfi crop frizura egyedülállóságára. Egy olyan hajvágásról esik szó ugyanis, amely egyszerre egyesíti az összes olyan frizuraelemet, amit a modern férfi egyenesen imádni fog:

  • a nyak és az oldalsó részek finom és egyben mégis maszkulin keverékét,
  • a bohém játékos felső részeket,
  • a tökéletes, tincses textúrát,
  • az egyértelmű kontúrokat
  • és a nem mindennapi textúrát.

Hiába a sokoldalúság, mégis egy letisztult, alaposan átgondolt koncepcióról beszélünk, aminek stylingolása a későbbiekben nem okoz nagy bonyodalmakat – az urak legnagyobb örömére. Lássuk, hogy miként érdemes belevágni egy ilyen egyedi barber look megalkotásába!

STEP 01 – készíts egy kereszt leválasztást a fej tetején, és használd a “clipper above comb” (fésű feletti) technikát! Eszköznek válaszd Genio Pro Fading Edition gépet, hogy a kalapvonal magasságában létre tudj hozni egy finom átmenetet!

STEP 02 – a 3 és 6 mm-es hajvágófejek segítségével készíts egy olyan átmenetet, ami egészen a bőrig nyúlik!

STEP 03 – a T-Cut hajvágógépet használva, határozd meg a frizura kontúrvonalait!

STEP 04 – a nyak részen dolgozz a Mobile Shaver borotvával!

Crop frizura készítése: STEP 01-04

STEP 05 – fésüld a hajat a homlokra, és a Genio Pro gépet használva vágj egy egyenes frufrut!

STEP 06 – most vedd kezedbe újra a Genio Pro Fading Edition-t, és over-comb (fésűs) technikával alakítsd ki a frizura hátsó részét – így kösd össze a kalapvonal közötti részt a hátsó szekcióval! Mindeközben végig figyelj oda a férfias frizuraforma megőrzésére!

STEP 07 – a korábban kialakított frufru részt pontvágás technikával és egyenletes rétegzéssel kapcsold össze a frizura jobb oldali szekciójával!

STEP 08 – a rétegeket fokozatosan alakítsd ki (ugyanúgy, ahogy korábban), csak most a bal oldalt kösd össze a frufru résszel!

Crop frizura készítése: STEP 05-08

STEP 09 – a kapcsolat nélküli textúrát szabadkéz technikával és az All-In-One Blade hajvágógépfejjel alakítsd ki!

STEP 10 – mindezek után szárítsd meg a hajat, a frufru stylingjához pedig használd a Cera Style Mini hajvasalót!

Crop frizura készítése: STEP 09-10

FÉRFI CROP FRIZURA – ÍME A VÉGEREDMÉNY:

KREDITEK:

Haj: Chris Mattick

Fotó: Pierre Heinemann

Modell: Walter Teuben

Kedvet kaptál? Nemcsak a frizurakészítéshez, de a termékekhez is?

A HAJ-KER SZIGET KFT. WEBSHOPJÁBAN minden innovatív MOSER fodrászeszközt megtalálsz! 😉

Forrás és képek: MOSER