Keresés

Fodrászinfó Pro LIVE: autentikus hajszínek & szalonbarát melírtechnikák

Fodrászinfó Pro Live készült az Ask Academy képzéséről!

Egészen furcsa érzés úgy érkezni az ASK Academy-re, hogy csak egy maréknyi ember dolgozik és közben az előtér sem hangos a képzésre érkező fodrászok diskurzusától. A legutóbbi szigorítások hatására a Henkel is lépett, aminek következményeként az összes decemberi oktatást törölték az akadémián és minden az online térbe költözött. A kényszer pedig végeredményben remek dolgokat hívott életre, hiszen így került sor a Fodrászinfó LIVE: autentikus hajszínek & szalonbarát melírtechnikák egésznapos online képzésre is. Beszámolónkat itt olvashatod.

Fodrászinfó Pro LIVE a Schwarzkopf Professional colorist csapatával

Bár a 2020-as év karantén krízise igyekezett mindent átszőni, szerencsére ebben a helyzetben mindenki megtalálta azt a kiugrási pontot, ami számára a legelőnyösebb. Így van ez a Schwarzkopf Professional colorist team-jével is: Blanke Dávid, Madarász Viktor és Sebetyén Joci a limitált személyes találkozások mellett rengeteg időt szentelt annak, hogy az online térbe költöztesse képzéseit és azokat folyamatosan csiszolja, hogy a végeredmény a fodrászok számára is megfelelő és élvezetes legyen.

Bár nem egyszerű ez a helyzet, hiszen egy gyakorlati képzést átadni szinte lehetetlen személyes jelenlét nélkül, mégis a divat változásával és az új technikák megismerésével lépést kell tartani minden szakembernek. Egyfelől belső késztetésünk hajt az új tudás megszerzésére, másfelől a vendégek felől érkező nyomás is hatalmas, jól tudja ezt minden szakmabeli.

Ebben a kényszer szülte helyzetben kerekedett egy Fodrászinfó Pro és Schwarzkopf Professional kollaboráció, melynek keretein belül az előbb említett colorist szakemberek fejenként egy modellen mutatták be a legújabb hajszínváltoztatási és melírtechnikákat, az 5000 főt számláló exkluzív és zárt fodrászközösségben. Aki esetleg lemaradt volna az élő közvetítésről, a csoportban visszanézheti a felvételeket, ebben a beszámolóban pedig megtalálja a pontos receptúrákat is.

Autentikus hajszínek a tbh termékcsaláddal

A természetesség és autentikusság áll 2020-ban a vendégigény fókuszában. Ezért a LIVE legfőbb eleme a szalonbarát melírtechnikák mellett a tbh termékcsalád kiemelése is volt, hiszen ezzel éppen azokat az árnyalatokat képesek a fodrászok megalkotni, mely nude vonalat előszeretettel követik a vendégek Instagramon. Ez a vonal pedig sokkal több a színeknél: „pasztell hangulatot”, felemelő és tökéletesen egyszerű érzéseket közvetít, megfoghatatlansága és elérhetősége pedig igazán vonzó vendégeink számára.

#1 SEBESTYÉN JOCI: TERMÉSZETES RÉZ SZÍNEK BALAYAGE ÉS LOWLIGHTS TECHNIKÁVAL

CÉL: a kiindulási alapként kapott matt hajszín frissítése, természetes réz színek megalkotása.

A hajfestés lépései:

 • Első lépés: Color Remover alkalmazása a mesterséges pigmentek eltávolítására
 • Második lépés: az alaphajszín megalkotása. Hajtő: tbh 7-47-es árnyalat + highlights-ok és lowlights-ok elkészítése, melyek színeredménye dimenziót ad a hajnak.

EREDMÉNY: nem hivalkodó, elegáns réz szín, púderes színhatással

FINISH/STYLING: volumennövelő spray-hab került a hajtőre, törölközőszáraz hajra, majd körkefe segítségével hullámok beszárítása, rózsaolajjal való fixálás.

OTTHONI HAJÁPOLÁSRA AJÁNLOTT TERMÉK: Fiber Clinix színvédő termékcsalád.

#2 MADARÁSZ VIKTOR: TERMÉSZETES BARNA SZÍNEK BALAYAGE TECHNIKÁVAL

CÉL: egy természetes hatású barna hajszín elkészítése szalonbarát módon – korrekciókészítés gyorsan és hatékonyan.

KIINDULÁSI ALAP: 6-os színmélységű 10 cm-es lenövés (natúr hajszín), haj középső része: 5-ös túlpigmentált színmagasság, fakó hajvégek.

A hajfestés lépései:

 • Első lépés: mivel egy balayage-nál általában nagyon nehéz megoldani, hogy egyszerre színátmenetet képezzünk és közben korrigáljuk is a hajszínt, ezért Color Remover használat szükséges, amit 1.9-es Igora Vibrance előhívóval 20 perces maximális hatóidő kivárásával teszünk (a mesterséges pigmentek eltávolítása érdekében).
 • Második lépés: az átmenet létrehozása BlondMe Clay Lightener 12%-os előhívóval 1:1,15 arányban. Ez a szőkítőpor kifejezetten a szabadkézi balayage technikához lett kifejlesztve.
 • Harmadik lépés: Hajtő elkészítése a tbh 6-04-es natúr bézs árnyalatával és 3%-os előhívóval.
 • Negyedik lépés: lowlights-ok elkészítése. Apró leválasztásokkal készült 7-06-os (2 arányban) és 6-64-es (1 arányban) árnyalat 3%-os Igora előhívóval.
 • Ötödik lépés: glossing technika tbh 8-56 (2 arányban) kikeverve 6-64-gyel (1 arányban).

EREDMÉNY: természetes barna szín, púderes tónusokkal. A haj érzete természetes, natúr hatású.

FINISH/STYLING: A volume boost hajtőemelő hab került a tő részekre, a lágyabb esésért és nagyobb volumen érdekében, a hajvégekre pedig a Session Label Miracle 15.

OTTHONI HAJÁPOLÁSRA AJÁNLOTT TERMÉKEK: BC Bonacure sampon és balzsam otthonra, a színvédelem érdekében. Hidratálásként pedig BC Bonacure Hyaluronic Moisture Kick spray ápoló balzsam és a BC Hydra Pearl.

#3 BLANKE DÁVID: TERMÉSZETES SZŐKE SZÍNEK BALAYAGE- ÉS FÓLIÁS TECHNIKÁVAL

KIINDULÁSI ALAP: egy 6-os natúr alap minimálisan világosított hajvégekkel, a cél ennek a hatásnak a fokozása.

A hajfestés lépései:

 • Első lépés: arckeretezés – Vario Super Plus szőkítőporral és Vibranc 1.9%-os krémelőhívóval és fóliával elkészítve.
 • Második lépés: két világosítási eljárás készítése. A hátsó részek klasszikus balayage technikával BlondMe Clay Lightener-rel 12%-os előhívóval 1:1,5-hez keverve.
 • Harmadik lépés: hátsó részeken teltebb színek: tbh 8-51-es árnyalat pasztell szolgáltatásban – 1 rész szín, 2 rész 1.9%-os Vibrance krémelőhívóval.
 • Negyedik lépés: arckeretező tincsnél ugyanaz az árnyalat, mint a hátsó részeken, kivéve a hajvégek: 9-49 és a 9-47-es árnyalat 2:1 arányban.

EREDMÉNY: természetes szőke árnyalatok, finom színátmenetek, összeolvadt hatás

STYLING/FINISH: minimális hullám, hogy kiemelje a festéstechnikát – magasságok és mélységek kiemelése + Volume termékcsaládból tőemelő használata, hajsütővas segítségével nagyobb tincsek besütése

OTTHONI HAJÁPOLÁSRA AJÁNLOTT TERMÉK: Fibre Clinix Hydrate termékcsalád.

Szalonbarát melírtechnikák

Ez az egésznapos LIVE remekül bemutatta a fodrászoknak azt, hogy egy-egy technikai újítással milyen izgalmas színek alkothatók meg. A receptúrák fogódzót és kiindulási alapot is adnak a szakembereknek, amikkel könnyedén ajánlhatnak újdonságokat vendégeiknek a mindennapokban. Mikor változtatásról beszélünk, mindig drasztikus dolgok jutnak eszünkbe, pedig vendégeinknek egy kis finomítás is széles mosolyt és boldogságot csal az arcára. Merjünk újítani, erre bíztat 2020 is!

Csatlakozz a Fodrászinfó Pro közösséghez!

Együtt minden könnyebb: ha te is fodrász vagy, csatlakozz a Fodrászinfó Pro közösséghez, ahol 5000 kolléga már aktív tag. A zárt csoportban lehetőség van tanácsokat kérni, munkáid megosztani és szakmázni nap mint nap, ráadásul olyan exkluzív tartalmakhoz is hozzájutsz elsőként, mint a most bemutatott szakmai anyag.

Csatlakozz: HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/GROUPS/FODRASZINFO.PRO/

Képek: Fodraszinfo.com