Keresés

A foilyage melírtechnikák napjaink legnépszerűbb hajfestési trendjei

A foilyage melírtechnikák a szalonszolgáltatások fókuszában!

Fodrászként mindig szükség van a megújulásra, az új ismeretek elsajátítására. Az elmúlt években rengeteg új hajfestési módszer látott napvilágot, amik egytől egyig a balayage elkészítési módjára építettek. Természetesen azóta sincs megállás, most a foilyage melírtechnikák kerültek a szalonszolgáltatások fókuszába. Ha már régóta foglalkoztat, hogy mit takar ez az új fogalom, akkor jó helyen jársz! Minden fontos infót összegyűjtöttünk számodra.

Foilyage melírtechnikák: miben más, mint a balayage?

A balayage népszerűsége töretlen, hiszen a kreatív szakemberek mindig megtalálják a módját, hogy apró változtatásokkal különlegesebbé tegyék. Így jöhettek létre a foilyage melírtechnikák, amik a klasszikus verzió finomhangolásai. Még több apró kiemelésekkel dolgoznak, még természetesebbé varázsolják a lookot: igazi tavaszi-nyári trendként definiálhatók.

Legfőbb jellemzőjük a finom és lágy melírok, amik még több dimenziót adnak a hajnak. A felső és elülső részei is hangsúlyosabbá válnak, nem beszélve a hajhosszról és a hajvégekről.

Ezekkel a technikákkal teljes mértékben elkerülhető, hogy a hajfestés után valaki úgy érezze, túl radikális a változás ahhoz, hogy meg tudjon békélni az új külsejével. A legjobb bennük, hogy kiválóan alkalmazhatók minden hajtípushoz és hajszínhez, és ráadásul úgy, hogy a végeredmény a lehető legtermészetesebb maradjon.

FOILYAGE VS. BALAYAGE

A bevezető sorok alapján nehéz eldönteni, hogy mi a különbség a foilyage és a balayage között, igaz? Az eltérést szakmai szemmel és a technikai háttérben kell keresni.

A kiindulási alap ugyanaz: a foilyage-nál első lépésként ugyanúgy egy szabadkezes festési technikát kell elvégezni. A titok nyitja viszont, hogy a kiválasztott tincsek közül néhányat fóliával kell elkészíteni, hogy a kiemelések még határozottabb fényt kapjanak. Mivel a fólia sokkal jobban vezeti a hőt, mint a szabad levegő így a hajszálak intenzívebben magukba tudják szívni a festéket.

Ennek köszönhetően a világosabb részek egy még természetesebb módon tudnak beleolvadni a szabadkézzel megalkotott “háttérbe”. Emiatt nagyon fontos, hogy a kiválasztott tónusok hova vannak elhelyezve – érdemes őket a kulcsfontosságú részekre pozícionálni.

Foilyage mint 4D melírtechnika

“A sokszínűség nem csak egy eszme – ez a valóság.” – hirdeti a Matrix csapata. Tőlük származik a 4D fóliás technikák kifejezés, ugyanis erre a gondolatra alapozva alkották meg a négy dimenzióból álló “Frizura Sokszínűségi Mátrixot”.

A négy dimenzió azért felel, hogy a brand portfóliójából minden szakember könnyedén ki tudja választani, és testre tudja szabni a vendég stílusához és hajtípusához passzoló színváltoztató módszert. Ehhez nyújtanak tökéletes alapot a foilyage melírtechnikák, mert olyan sok módon alkalmazhatók, hogy nincs olyan vendégigény, amit ne lehetne kielégíteni velük.

A ‘FRIZURA SOKSZÍNŰSÉGI MÁTRIX’ 4 DIMENZIÓJA:

  • bármilyen színmélység (sötéttől a világosig)
  • bármilyen hajvastagság (vékonyszálútól a vastagszálú hajig)
  • bármilyen szőkítési alap (vöröstől a sárgáig)
  • bármilyen mintázat (az egyenestől a cikkcakkosig)

FOILYAGE MELÍRTECHNIKA ELŐTT ÉS UTÁN:

Foilyage technikai kisokos fodrászoknak

Ahogyan arra a Matrix jól rá is mutat, a foilyage melírtechnikák nagyon sokfélék lehetnek. Természetesen ez nem csak az esztétikai megjelenésben jelent változatosságot, hanem az elkészítési módok tekintetében is. Több különböző hajfestési technikát lehet variálni, külön-külön, de egymással kombinálva is.

9 FOILYAGE-MELÍRHOZ HASZNÁLT TECHNIKA:

#1 Fólia: nagyobb ellenőrzés alatt lehet vele tartani a világosítás mértékét. A legegyenletesebb világosításhoz ilyenkor érdemes gyengébb előhívót használni, és vékony passzékon dolgozni.

#2 Levegő: lágyabb eredményt lehet elérni. Ilyenkor ajánlott az erősebb előhívó használata.

#3 Tupírozás: ilyenkor célszerű az ún. “one push” módszert alkalmazni – azaz egy mozdulattal „fésülni” a tövek felé a hajat, mert így a feszülést az ujjakkal lehet elérni, ami az adott passzét a hajvégnél fogva tartja.

#4 Kézzel festés: a kézzel fetést akkor érdemes használni, hogyha csak a haj felszínét szeretnénk világosítani. A keveréket el kell dolgozni a hajközéptől a hajvégekig. A negatív területeken sötétebb, a felvilágosított részeken világosabb színhatásokkal célszerű dolgozni.

#5 Szőtt technika: ebben az esetben mindig tiszta passzékkal kell dolgozni. Le kell fűzni a tincseket, hogy a megfelelő területek telítésére lehessen összpontosítani. Az anyag alapos eldolgozása is szükséges ahhoz, hogy el lehessen kerülni az éles kontrasztokat.

#6 Fóliába zárt melír: a fóliák behelyezését mindig az elérni kívánt eredmény határozza meg. Kifinomult megjelenéshez vékony passzékkal, míg telítettebb, attraktívabb hatás eléréséhez vastag tincsekkel kell dolgozni.

#7 “V” alakú” felvitel: ezzel a módszerrel több negatív területet lehet megőrizni, míg a “W” alakúval kifinomultabb lesz a végeredmény.

#8 Egypontos technika: lágy átmenetekkel egybesimuló, több negatív területet tartalmazó eredményt biztosít.

#9 Kétpontos technika: világosabb színeredményt lehet vele elérni.

Forrás: Matrix és itt

Képek: Matrix és itt