Keresés

FRAMAR Tropic Vibes: a fodrászeszközök stílusforradalma

Bemutatkozik a FRAMAR Tropic Vibes termékcsalád!

Stílusteremtő erők a fodrászatban? A szalon berendezésének alkotóelemeihez bizony hozzátartozik a haj elkészítéséhez szükséges eszköztár is, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy egy ecset vagy egy keverőtál milyen design-t képvisel. A világhírű, professzionalitásáról híres FRAMAR nem rég piacra dobott egy nem hétköznapi, de annál menőbb szortimentet, a Tropic Vibes-t. A termékeket Magyarország öt kiemelkedő colorist szakembere tesztelte. Kíváncsi vagy, hogy miként nyilatkoztak? Olvass tovább!

Professzionális eszközök, stílusforradalom: minden, ami FRAMAR

Gondolnád, hogy a FRAMAR története már több mint 50 évre nyúlik vissza? És vajon azt tudtad, hogy a professzionális fodrászeszközök egy szerelmi történet produktumai? Bizony, Frank Gallo szakmai alázatának, kíváncsiságának, törekvési vágyának és végül Maria iránt táplált szerelmének köszönhető – innen az elnevezés is: FRA-MAR -, hogy ma olyan hajfestési termékekkel dolgozhatnak a fodrászok, mint a tökéletesen kialakított FRAMAR fóliák, ecsetek, keverőtálak (csak, hogy egy párat említsünk a sok közül). A cég hivatalosan 1986 óta üzemel, és azóta is megállíthatatlanul pörög, aminek következtében már több, mint 100 terméket forgalmaz. Ebben nem kizárólag a magas szám a lenyűgöző, hanem éppen az, hogy az eszközök ennek ellenére is egy olyan magas színvonalat képviselnek, amit nehéz felülmúlni. A FRAMAR hisz a folyamatos megújulásban, az innovációban, és legalább annyira fontosnak tartja az eszközök stílusát, mint a funkcionalitását.Ennek szellemében alkotta meg a Tropical Vibes szettjét is, amit itthon öt kiváló fodrászszakember tesztelt, most az ő véleményüket osztjuk meg veletek!

FRAMAR Tropic Vibes termékekkel festeni élvezet

#1 DR. OROSZNÉ CSALA EMŐKE

“Hihetetlen nagy élmény a Framar festőeszközeivel dolgozni, ugyanis prémium minőségű sörtével ellátott ecseteinek köszönhetően nagyon könnyű az anyag felhordása a hajra. Évek óta használom már ezeket a termékeket, ám az új Tropic Vibes festőcsomag „még egy kis nyár” dizájnja is képes volt pluszt biztosítani a mindennapos munkámhoz. A trópusi hangulatot idéző minták, színek, fólialapok csillogó zöldeskékes színátmenete még a vendégeim tetszését is elnyerték, megfigyelhető volt, hogy minél több fólia került a hajba, annál jobb kedvük lett. A színek elektromágneses rezgése jelentős befolyást gyakorol az életünkre, ezért nagyon örülök, hogy ilyen termékekkel dolgozhatok a szalonomban.”

#2 FARKAS ANDREA

“Korábban is használtam már a Framar termékeit, mert hosszú életük ellenére ár-értékarányban is korrektek. Az ecsetek különösen a kedvenceim, mert a sörtéik egy olyan minőséget biztosítanak, amivel nagyon könnyű az anyagok felhordása a hajra. Fontosnak tartom kiemelni a termékek sokoldalúságát is. Itt elsősorban arra gondolok, hogy a cég tényleg az összes hajfestési folyamatra létrehozott egy funkcionalitásában is gazdag eszközt: minden technikához tartozik egy megfelelő formájú ecset, de például a fóliák tekintetében is beszélhetünk egy előre összehajtott verzióról is, amivel nagyon sokat lehet spórolni a munkaidőn. A tálak kialakítását is szeretem, mert mélyek, és ezáltal sok anyag elfér benne, ezzel segítve a festékek kikeverését. A Tropic Vibes stílusát és színeit azért találtam megnyerőnek, mert úgy gondolom, hogy annyi minden éri az embereket, hogy szükség van az ehhez hasonló, pozitív hatást keltő színvilágra és mintázatokra. Ez nem kizárólag a fodrászoknak, de a vendégeiknek is kellemes élményt nyújt.”

#3 FÁTRAI KRISZTINA

“A Framar pont időben találta meg a rést a pajzson, és ezért egy igazi hiánypótló termékcsaláddá nőtte ki magát. Mielőtt Magyarországra érkeztek volna, nagyon sok helyről kellett azért vásárolnom, hogy megfelelő eszközökkel dolgozzak, mert itthon sok olyan dolgot nem lehetett megkapni, amire szükségem volt a precíz munkához. A cég éppen akkor érkezett hazánkba, amikor a vendégek körében is őrületté vált – eleinte – az ombre, majd a balayage stb. A Framar kiemelkedő cég, ugyanis majdnem minden hajfestési technikához fejlesztett egy-egy eszközt, amivel a munka nemcsak egyszerűbb, de gyorsabb is. Itt elsősorban például az olyan dolgokra gondolok, minthogy kezdetben itthon nem lehetett olyan fóliát beszerezni, ami a balayage-hoz szükséges lett volna, most pedig azzal, hogy a Framar fólia dobozát a vendég kezébe adom, még őt magát is be tudom vonni a szolgáltatás folyamatába.

Kedvencem például a habfólia, mert Magyarországon sokáig ez is hiánycikknek számított, én viszont a melírokat 90%-ban ennek segítségével készítettem el. A Framar megkönnyítette az életem, mert nem kizárólag egy habfóliát biztosított, hanem egy olyan minőségi eszközt is, ami eltér a klasszikustól: egy kicsit szélesebb és hosszabb, így biztonságosabb vele a munka egy hosszú haj esetében is. Az ecseteket is nagyon szeretem, mert a sörtéik nem túl puhák és nem is túl kemények (ha túl puha, nehéz bedolgozni az anyagot a hajba, ha túl kemény, akkor az ecset lerúgja az anyagot magáról). Kifejezetten fontos, hogy az ecset nyele redőzött, így hogyha a kesztyűm festékes is, az eszköz nem csúszkál a kezemben, ezzel biztosítva a precíz munkát. Továbbá a festéstechnikák és a hajvágások alapja a pontos leválasztás, amihez szükség van a stabilitásra. Ebben nagy segítséget nyújtanak a Framar melírcsipeszek, amik megingathatatlanul helyén tartják a passzékat.

A Tropic Vibes szett színei számomra a szalonmunkában nyújtottak nagy segítséget, mert a vendégeimnek azonnal megakadt rajtuk a szemük. Bevallom, én fekete mániás vagyok, de úgy éreztem, hogy ezzel a kis plusszal képes voltam valami újat adni számukra. Szakemberként már akkor is lenyűgözöd a vendéged, hogyha egyszer nem balról jobbra fésülöd a hajat, hanem fordítva, és ugyanígy van ez egy színes ecsettel, keverőtállal vagy fóliával is – szolgáltatás szempontjából is jelentős színvonalat képvisel a Framar-design.”

#4 SZIKRISZT JÓZSEF

“A Framar nagyon magas színvonalat képvisel. Azzal, hogy a cég nincs márkához kötve, a tesztelés különösen izgalmas volt számomra – nagyon örültem, hogy ezúttal nem a JOICO révén, hanem teljesen függetlenül érkezett hozzám a felkérés. Coloristként nagyon fontosnak tartom, hogy mindig jó eszközökkel dolgozzak, hiszen ha már professzionális termékeket használok, akkor a szép és precíz munkához elengedhetetlen a jó eszköz is. Elég régóta használom a Framar termékeit, amelyek közül az ecsetek a kedvenceim, de nagyon széles a repertoár. Ha az eszközök bármelyikét is vizsgálom, mindegyikről tudok egy olyan gondolatot, amitől forradalmivá válik a használatuk, még akkor is, ha ezek elsőre apróságoknak is tűnnek.

Szeretem, hogy a fóliás dobozoknak a szélén található egy vágóél, mert felgyorsítja a munkafolyamatot, és hatalmas előnynek számít a fóliák textúrázott felszíne is, ami segíti a tapadást. Külön szeretném kiemelni a tálak összetett kialakítását is, mint például, hogy egymással összeilleszthetők (úgy képzeld el, mint egy méhkaptár), vagy hogy a csúszásgátlás érdekében található az aljukon egy gumigyűrű. Amikor sok színnel dolgozom egyszerre, akkor ennek a kombinációja hatalmas segítség és biztosíték a tiszta és precíz munka eléréséhez. A tálak kialakítása a forma tekintetében is forradalmi, ugyanis a perem több szögből áll, aminek mérete éppen megegyezik az ecset fejének méretével, így könnyű a felesleges anyagot eltávolítani az eszközről. Az ecsetek sörtéi mindig alkalmazkodnak az éppen aktuális technikai trendekhez. Napjainkban még mindig a mosott technikák hódítanak, ezért az ecsetek feje töve tömör és nagyon sűrű, míg a szálak végei puhítottak. Végül de nem utolsó sorban szeretnék kitérni a fóliák színének a jelentőségére is, ugyanis a hajfestési módszerben és a vendégek szórakoztatásában is hangsúlyos. A színek segíthetnek a fodrásznak annak memorizálásában, hogy melyik tincsre milyen árnyalatot kent fel, továbbá egy kidolgozott, kreatív eszköz a vendég hangulatát is képes befolyásolni. A Tropic Vibes eszközeinek színe ezért is hangsúlyos, nem beszélve arról, hogy például a fóliák igényes felhelyezése a vendégek számára is egyet fog sugallni: minőséget.”

#5 SZOFRÁN ZSOLT

“Körülbelül 2,5 éve dolgozom a Framar termékeivel. Azért szeretem őket, mert az eszközök koncepciója úgy lett kidolgozva, hogy valóban segítse a fodrász munkáját. Ha részleteiben kell mesélnem róla, akkor kiemelném az ecsetek AccuSoft sörtéit, amelyeknek vékonyított a vége. Ez azért fontos, mert nem kell annyi ecsetmozdulatot tennem ahhoz, hogy a vonalak ne legyenek élesek. A színösszeolvadás évek óta az egyik legnagyobb trend, amit a korábban kapható ecsetekkel nem lehetett ilyen szépen és magabiztosan megalkotni. Érdemes néhány szót ejteni a Framar különböző méretű és keménységű fóliáiról is, hiszen coloristként az egyik legfontosabb eszközről beszélünk. Nem mindegy, hogy egy hajfestés során 12 vagy 120 fóliát használunk, ezért fontos, hogy minél rugalmasabb eszközzel dolgozzunk. Éppen ezért a méretre vágott és pop up formulák nagyon megkönnyítik a munkát, mert már azzal is időt spórolunk, hogy nem kell előkészítenünk őket. Nagyon szeretem, hogy a méretre vágott fóliánál a tartó ergonomikus, azaz „nem kell túl messzire nyúlnom” a folyamat alatt, mert így például egy babylights technikánál 180 fólia alkalmazása esetében sem veszítek annyi időt.

A koncepcióról tehát sokat lehetne mesélni, de egy biztos a Framar termékeinek fejlesztésében nagyon komoly energia van. Gyakorlatilag ezek az eszközök azért jöttek létre, hogy csökkentsék a fodrász hibázási lehetőségét – gondolok itt például arra, hogy a fóliát nem kell előre meghajtani és levágni, de még hosszan folytathatnám a sort. Úgy gondolom, hogy a színes- és design szettek, mint ahogyan a Tropical Vibes is, nagyon jó marketingfogások, mert annak, aki szolgáltatást nyújt, mindig oda kell figyelnie arra, hogy valami adjon a vendégének. Ha valaki megtalálja a fodrászát, és hosszú időn keresztül ugyanolyan frizurát készíttet, akkor szakemberként nehéz mindig wow-élményt biztosítani, ilyen apróságokkal viszont azonnal képesek vagyunk adni egy kis pluszt: jópofa képeket lehet készíteni a színes fóliákkal, jó hangulatot és „have fun” érzést biztosít. Ami még ebben a legjobb, hogy az emberek sokszor azt gondolják, hogyha egy design-ra egy cég nagy hangsúlyt fektet, akkor a termék/szolgáltalás „tudását” kompenzálja. A Framar esetében ez sem így van, hiszen annak ellenére, hogy sokat ad a stílusra, az eszközeinek minősége még ugyanolyan magas színvonalú.”

Framar.hu Tropical Vibes unboxing by Zsolt Szofrán 🌴🌸☀️🦜 Kíváncsi vagy arra is, hogy Magyarország colorist mesteeri hogyan vélekednek az újdonságról? hamarosan azt is mutatjuk! ❤️ #hirdetés

Posted by Fodrászinfó on Wednesday, September 16, 2020

VENDÉGEID MIT SZÓLNÁNAK EGY ILYEN MENŐ KÉSZLETHEZ? PRÓBÁLD KI TE IS, NYŰGÖZD LE ŐKET! 🙂

A szett elérhető az alábbi linken:

https://www.welovehair.hu/framar-tropic-vibes-kit

Cover fotó: Szikriszt József

Képek: Dr. Oroszné Csala Emőke, Farkas Andrea, Fátrai Krisztina, Szikriszt József, Szofrán Zsolt