Keresés

Göndör haj kezelése workshop: vágási és ápolási technikák egy helyen

Göndör haj workshop indul. Mutatjuk, mit kell tudnod róla!

A göndör frizurára a legtöbben egy kihívásként tekintünk, mind szakemberként, mind akkor, ha nekünk kell együtt élnünk vele. Kezelhetősége valóban más technikát igényel, de a tényleges nehézségeket igazából a tudatlanságunk okozza.

Herczeg Gyöngyi már 10 éve dolgozik fodrászként. Hivatásának fókuszában a göndör haj szakszerű vágása és ápolása áll. Korábbi cikkünkben beavatott minket a frizuratípus rejtelmeibe, amikor viszont azt is elárulta, hogy a göndör hajhoz egy teljesen más szemléletmódra van szükség. Ezért is döntött úgy, hogy szakértelmének segítségével Magyarországon is megpróbálja kialakítani a göndör haj kultúráját, rendszeres workshopokat szervez. Lássuk, mit kell tudnod róla!

Göndör haj kezelése workshop Herczeg Gyöngyivel

Herczeg Gyöngyi 10 éve tartó szakmai pályafutása alatt, körülbelül 6-7-et fordított már kifejezetten a göndör haj vágására. Az így összegyűjtött tapasztalatait egy ismeretanyaggá kovácsolta, hogy ezzel is segítse azokat az embereket, akiknek nap mint nap bosszúságot okoz a rakoncátlan loknik ápolása, fésülése, karbantartása.

Ez idő alatt vendégköre szinte teljesen átalakult, most már 97-98%-ban kizárólag hullámos és göndör hajúakból tevődik össze. Sikerességének és specializálódásának köszönhetően naponta próbálnak többen is bejutni hozzá, akiket már nem tud fogadni. Többek között ezért is döntött úgy, hogy megalkotja a göndör haj kezelése workshopját: így biztos lehet abban, hogy az újonnan jelentkező klienseket jó kezekbe irányítja tovább.

Legyél Te is göndör hajspecialista fodrász!

MIT SAJÁTÍTHATSZ EL HERCZEG GYÖNGYI KÉPZÉSÉN?

  • a göndör hajjal kapcsolatos megfelelő kommunikációs eszköztárat, azaz, hogy miként kommunikálj göndör hajú vendégeiddel,
  • a cgm (=curly girl method) szárító anyagtól mentes hajápolás alapjait: termékhasználatot, a hidratáltság és a proteinegyensúly beállítását,
  • a göndör hajvágási technikákat vizesen és szárazon,
  • a vágásban felmerülő problémák megoldását és egyéb praktikákat,
  • a cgm hajformázást és a hajformázó termékek használatát,
  • a hajszárítás technikáját és a hozzá tartozó praktikákat.

HOGYAN NÉZ KI A GÖNDÖR HAJ KEZELÉSE WORKSHOP?

A workshopon egyszerre mindig ketten vesznek részt, az oktatás 10:00-19:00-ig tart. Az első egy órában az alapok átbeszélése zajlik, utána pedig Gyöngyi modell segítségével mutatja be a leghasznosabb praktikákat. Egy ebédszünetet követően mindkét szakember kap 2-2 modellt, akiknek frizuráját különleges igény szerint, de sajátos módon is el lehet készíteni.

Göndör haj kezelése workshop Herczeg Gyöngyivel

MIT ÉRDEMES MÉG TUDNOM AZ OKTATÁSRÓL?

Gyöngyi a workshopot követően igény szerint, de bármeddig vállalja az online segítségnyújtást és tanácsadást. Emellett segít a reklámozásban: aki részt vesz a képzésén, annak munkáit 6000 fős csoportjában megosztja, a szakember nevét pedig egyúttal a “göndör fodrászlistájára” is felteszi.

Herczeg Gyöngyi Facebook-csoportjának eléréséhez, KATTINTS IDE!

MILYEN ÁRAKKAL KELL SZÁMOLNI?

  • TELJES WORKSHOP: 50.000 Ft
  • RÉSZLEGES WORKSHOP (4 órás cgm ápolás-szárítás-formázás): 30.000 Ft
  • FÉLNAPOS “VISSZATÉRŐ” WORKSHOP (a képzés kifejezetten arra irányul, amire a fodrásznak még szüksége van, személyre szabott): 30.000 Ft

HOL TUDSZ JELENTKEZNI?

A göndör haj kezelése workshop jelentkezéséhez KATTINTS IDE, és írj privát üzenetet az oldalon belül!

Válj Te is a göndör haj specialistájává!

A workshopon résztvevő fodrászok véleményei és munkái

Gangel Kinga:

“Nagyon hasznos volt az oktatás, mert az alapképzéseken ezt nem tanítják. A vágási technikát ismertem, de sikerült jobban helyre tennem: melyik módszert mire és miért használom. Az ápolás területén pedig még több hasznos dolgot tanultam. A workshop óta könnyebben tudok tanácsot adni a vendégeimnek, akár az ápolásban, akár a hozzájuk illő haj/fazon kiválasztásában…, na meg a sajátom is sokkal egészségesebb mióta helyesen ápolom. Bátrabban, magabiztosabban nyúlok a vendégek göndör hajához, és ezt ők is érzik. Hálás vagyok Gyöngyinek, hogy ezt lehetővé tette számomra, és hogy még most is bármikor segít, ha kérdésem akad. Mindig van hova fejlődni tovább, jó, hogy itt van nekünk és számíthatunk rá.”

Kinga elérhetősége: +36-30-445-5469 (III. kerület – Óbuda)

Gangel Kinga munkái

Borbély Nikolett:

“A workshop az egész hajvágási stílusom és tudásom átalakította, a mai napig csak így vágok minden hajat. Amit itt elsajátítottam, abból mindent tudok kamatoztatni. Januárban nyílt a szalonom, és onnantól kezdve, hogy Gyöngyi tanfolyamát elvégeztem, egy hónapra előre be van telve a naptáram. Kezdő fodrászként hírem van a városban, lassan fél év után ott járok, hogy nem tudok új vendéget fogadni. Korábban nehezen tudtam csak a göndör hajjal bánni, de a tanfolyam után megkaptam a receptet. Vendégeim 98%-a hullámos vagy göndör hajú, de a legjobb, hogy már egyenesből is elő tudom varázsolni a sajátos hullámívet. Összességében ez a képzés pozitív irányt adott a szakmai életemnek és az induló vállalkozásomnak. Ezt nagyon köszönöm Gyöngyinek!”

Nikolett elérhetősége: +36-30-335-5278 (Debrecen – Prizma Szalon)

Borbély Nikolett előtte-utána munkája

Kajtárné Puskás Nikolett:

“A képzés során megtanultam, hogy hogyan és mivel ápoljam helyesen zöld kozmetikumokkal a göndör hajat, illetve, hogy mire figyeljek a vágás alatt, milyen technikát alkalmazzak. A képzést követően számos göndör hajú vendégem lett, mert sokkal bátrabban is nyúlok az ilyen típusú frizurákhoz. Most már tudom, hogy mit, miért és hogyan kell csinálni ahhoz, hogy a vendégem azt kapja, amit tényleg szeretne.”

Nikolett elérhetősége: +36-20-936-2422 (XIII. kerület – Niki Szalon)

Kajtár Nikolett munkái

Irtzl-Kosztély Edina:

“Az oktatás részletesen kitért a göndör haj megfelelő ápolására, a hajvágás módszerére, apró, egyénre szabható trükkökre. Ezek az alapvető fodrászoktatásból kimaradnak. Az elsajátított technikák minden nap kamatoztathatók, még akkor is, ha nincs két egyforma göndör haj, az alapok mindig ugyanazok lesznek. A képzés utáni új vendégeim mintegy 90%-a göndör hajú, akik nagyon hálásak hogy szakértelemmel és bátorsággal nyúlok a hajukhoz.”

Edina elérhetősége: +36-20-987-9551 (XIII. kerület)

Irtzl-Kosztély Edina munkája

Kovács Temudzsin Alex:

“Az oktatás nálam főleg az ápolási szokásaim tette rendbe, azaz, hogy mikor kell protein tartalmú vagy hidratáló terméket használni. Azóta a hajszárításban is magabiztosabb vagyok, például, hogy hogyan emeljem meg egy göndör haj tövét, vagy miként varázsoljam laposabbá a volument. Aki eljön erre az oktatásra, az egy új szemléletmódba pillanthat be, más szemszögből tekinthet ezekre a hajakra. Személy szerint én azért szeretek göndör hajakkal foglalkozni, mert rengeteg lehetőséget ad, és mert ez a fajta struktúra mindig egy plusz dinamikát kölcsönöz. A képzést követően rengeteg göndör, hullámos hajú kezdett el járni hozzám. Én magam is bátrabban nyúlok az ilyen típusú hajakhoz, egyre több trükkel tudom feldobni a frizurákat.”

Alex elérhetősége: +36-30-284-8032 (XI. kerület – Hairmate Szalon)

Kovács Temudzsin Alex munkái

Klock Eszter:

“Az oktatás óta teljesen más aspektusból figyelem az emberek haját. Amióta másképp nézek rá, másképp dolgozok vele. Például eddig nem láttam, hogy szinte az emberek 80%-nak hullámos vagy göndör haja van. Erre a Balaton parton figyeltem fel, hiszen a lágy tóvíz mindenkinek az eredeti formájára rendezi a tincseit.

A workshop előtt én már úgy éreztem, hogy a hajvágást eddig is jól csináltam, de mégis sok új dolgot tanultam. A göndör haj ápolásának menetéről tanultak sokat nyújtottak, a lenmagzselé egy csoda! Elképesztő, mennyire behúzza a “csigákat”. Az oktatás után a vendégköröm összetétele megváltozott, folyamatosan csörgött a telefonom. Kicsit talán bele is őszültem, hogy a nyár közepén hová írok be ennyi embert. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy bátrabban nyúlok a göndör hajhoz, pont azért, mert sokkal óvatosabban kell kezelni, különleges odafigyelést és ápolást igényel.”

Eszter elérhetősége: +36-20-440-5818 (Székesfehérvár – Fresh Szalon)

Klock Eszter munkái

Tóth Krisztina:

“Az egynapos elméleti és gyakorlati oktatás eredményes és kedvező volt, mert így könnyen építhettem az alapokra. Olyan új irányultságot adott a göndör haj vágásában és ápolásában, amit korábban nem ismertem. Legalább 10%-kal nőtt a vendégeim száma. Jóleső érzés építeni, kielégíteni igény szerint a korábban nem ismert hajápolási lehetőségeket, illetve természetességet képviselni a szakmában vegyszermentes kezelések nélkül – örömteljes és felemelő feladat. Köszönöm a lehetőséget Gyöngyinek és a csoportnak!”

Krisztina elérhetősége: +36-20-801-0204 (Kecskemét)

Tóth Krisztina munkái

Rozsnyai Dóra:

“A képzésen egy teljesen más nézőpontot sajátítottam el a hajvágással és az ápolással kapcsolatban. Jobban oda kell figyelni a „miértekre”, a „hogyanokra” ahhoz, hogy az összkép a végén egy egységes frizura legyen. Mindent másképp kell csinálni a göndör hajnál, mint amit korábban tanítottak: a hajmosástól kezdve, a szárításon át, a finishelésig. Én személy szerint mindent tudtam kamatoztatni a workshopról, és egyértelműen a vendégköröm összetétele is megváltozott – jelenleg több, mint a fele göndör vagy hullámos hajú. Az nem kérdés, hogy bátrabban nyúlok-e a göndör hajhoz. Korábban is másképp csináltam a dolgokat, de most egy külön élvezet.”

Dóra elérhetősége: +36-30-202-0907 (VI. kerület – Haircode Szalon)

Rozsnyai Dóra munkája

Dózsáné Hidvégi Eszter:

“Már egy ideje szerettem volna plusz specialitást a műhelyembe, ami egy kis színt visz a hétköznapokba. Mindig szerettem a göndör hajat, de nem volt a kezemben különösebb eszköz, amivel tudtam volna segíteni a vendégeknek. Mígnem bekerültem egy Facebook-csoportba, ahol megismertem Gyöngyit és a CGM-et: így kinyílt a “göndör világ”. Rengeteget tanultam a képzésen, és azóta is bővítem ismereteimet a göndör haj ápolásától kezdve a formázásig, helyes vágásig. Sokkal bátrabb vagyok a göndör hajakkal, frizurákkal kapcsolatban, amit hálás tekintetek követnek. Imádom ezt a természetességet, sikket, huncutságot, amit a göndör frizura sugároz, és a hálás energiákat, amiket a vendégektől kapok. Köszönöm!”

Eszter elérhetősége: +36-30-758-8142 (Balatonalmádi – Haj-lak Szalon)

Dózsáné Hidvégi Eszter munkái

Biki Emese:

“A képzés során elsajátíthattam a cgm metodikáját és rutinját, aminek köszönhetően még szebb formákat tudok kialakítani göndör hajú vendégeim számára. Az elsajátított tudásnak hála a mindennapos hajmosást is könnyebbé tudom tenni nekik. Úgy gondolom, hogy most már biztosan nyúlok a göndör hajhoz.”

Emese elérhetősége: +36-1-886-9212 (Budapest – Beauty Carnival Salon)

Biki Emese munkái

Kedvet kaptál? Jelentkezéshez kattints a képre, majd írj egy privát üzenetet Gyöngyinek:

Forrás és képek: Herczeg Gyöngyi és tanítványai