Keresés

Hajszínfajták: Mutasd a hajad, megmondom ki vagy!

Milyen hajszínfajták léteznek? Mi megmutatjuk fontosságát!

A nők rengetegszer döntenek úgy, hogy nekik most egy teljesen új, más stílus kell. Egy szakítás, egy csalódás után, mindig kézenfekvő egy új frizura, vagy akár egy teljesen új hajszín. De vajon jól döntünk? Biztos passzol hozzánk az a szín? Lássuk, miről árulkodik a hajszínünk.

Hajszínfajták: Mutasd a hajad, megmondom ki vagy!

Fiatalabb korban könnyen belefér egy-egy rosszul sikerült frizura vagy festés, de később már nem kísérletezünk ilyen bátran. Mielőtt hajszínt váltanánk, pár dologra nem árt odafigyelni, mivel a hajszín igenis fontos kérdés… Talán az egyik legfontosabb része a megjelenésünknek. Szóval egy szakítás után ne ugorjunk csak úgy bele ész nélkül egy teljesen más hajszínbe, mert könnyen megbánhatjuk.

Figyelj a bőrtónusra

Az enyhén sápadt típusú bőrnek szinte minden jól áll. Kivéve a szélsőségesen sápadt, szinte már fehér hajszín, mert az túlzottan “sápadttá” teszi viselőjét.

A rózsaszínes típusú bőrnek érdemes kerülnie a vörös és az aranyszőke árnyalatokat, míg az enyhén sárgás típusúaknak az élénk vöröses narancsos színeket. Viszont kitűnően áll nekik a mélyvörös és a sötétbarna.

Akiknek sötétebb tónusú bőrük van, azok ebben a tekintetben is igazi mázlisták, mert szinte mindegyik hajszínfajta passzol hozzájuk, de legjobban a sötét árnyalatokkal lehetnek igazán nyerők.

Fontos a bőr tónusa

Ismerd önmagad

Persze lehet, hogy fotón, vagy egy sztáron remekül mutat egy hajszín és frizura, de ha mi is olyat szeretnénk, előbb gondoljuk át, hogy biztos illene-e hozzánk. Legjobb ebben a kérdéskörben kikérni fodrászunk véleményét! Attól, hogy átfestetjük teljesen más színűre a hajunkat, nem lesz teljesen új személyiségünk. Csak olyan hajszínt szabad választanunk, ami tökéletesen passzol hozzánk, és minden nap együtt tudunk élni vele.

Hajszínfajták

Bár nem csak ennyiből áll egy színpaletta, de azért mindannyian tudjuk, mik azok az alap hajszínfajták, amiket a természet produkál. És hogy miről árulkodnak? Lássuk!

SZŐKE HAJSZÍN

A szőke szín egyszerre lehet dögös és tündérien ártatlan. Valamilyen szinten mindegyik hajszín sztereotipikus, de hát az egész világ sztereotípiákra épül, miért maradnának ki pont a szőkék? Lehet, hogy a szőkéket sokszor nem veszik elég komolyan és többet kell küzdeniük a dolgokért, de az biztos, hogy mindig hamarabb felfigyelnek rájuk, és ez is a hajszínük miatt van. Ráadásul a férfiak mindig megvesznek a szőke csajokért… Talán azért, mert egyfajta védelmező ösztönt vált ki ez a hajszín belőlük.

BARNA HAJSZÍN

A barnák a komolyak, a barátságosak, a precízek. Talán igaz, talán nem. Az biztos, hogy a barna tényleg egy visszafogott és meleg árnyalat, ami mindenkiben szimpátiát és bizalmat kelt. De gyorsan át is siklunk felette, holott nem lenne szabad. Annyi árnyalat és frizura van, amivel dögössé lehet tenni ezt a színt. Ráadásul ez az egyik legtermészetesebb szín, és soha nem gond, ha valaki inkább egy egyszerűbb természetesebb színre szavaz a sok extravagánssal szemben.

FEKETE HAJSZÍN

Az biztos, hogy érzéki és rejtélyes szín, úgyhogy a viselőjének is rögtön ilyen tulajdonságokat kölcsönöz. Egyszerre sugallhat keménységet és határozottságot és mély érzékiséget, törékenységet is. Persze sok múlik az arcbőr színén és az arcberendezésen is, de az biztos, hogy ezzel a hajszínnel is sokak figyelmét magunkra lehet vonni.

VÖRÖS HAJSZÍN

A dögös vörös. Ez is egy olyan hajszínfajta, ami minden, csak nem átlagos. Tudjuk, hogy a vörösnek rengeteg természetes árnyalata van, és még több kikevert. Természetes vörös hajjal a népesség igen kis része születik, ráadásul sokakat csúfolnak érte kiskorukban, akkor honnan az ötlet, hogy felnőttként rengetegen ezt a színt válasszák? És miért őrül meg minden férfi a vörös nőkért? A válasz egyszerű: mert ez a szín egyfajta démoniságot és szexisséget sugároz. Egyszerre vonzó és veszélyes. Ki ne őrülne meg egy ilyen nőért? Az biztos, hogy ez a szín csak magabiztos személyeknek ajánlott! 🙂

Persze nem kell, hogy a hajszíned határozza meg, hogy milyen vagy, de mivel része a megjelenésednek, érdemes jól átgondolni, mit válassz, mielőtt drasztikus változásba kezdenél.

  • Miért akarsz hajszínt változtatni?
  • Mit szeretnél sugallni hajszíneddel?

Válaszold meg ezeket a kérdéseket, mielőtt döntesz. Hiszen tudod: akármit teszel, az emberek először a külső alapján ítélnek, úgyhogy fontos, hogy a hajszíned tényleg a sajátodnak érezd, és mindig hozzád illő legyen, vagy katasztrófa lesz a vége.

Szöveg: Kristóf Anikó

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)