Keresés

Hajvasalás kisokos: így állítsd be a hőfokot a hajvasalódon!

Gyakorlati és technikai tudnivalók a hajvasalás tekintetében.

A tökéletes frizura elkészítéséhez mindig kiváló eszközre van szükség. Ez a gondolat nemcsak a fodrászok sajátja, hiszen ahhoz, hogy a haj roncsolódásának kockázatát csökkenteni tudjuk, otthon is oda kell figyelni a professzionális termékhasználatra. Ez különösen igaz az egyik legnépszerűbb és általában mindennapos hajformázási rutinra, a hajvasalásra. Íme egy gyakorlati kisokos, amiben technikai tudnivalókkal és hasznos tippekkel látunk el Téged ahhoz, hogy a hajad egészséges maradjon az otthoni egyenesítés után is!

Otthon is professzionálisan

A szépségipari–, illetve fodrászati trendek egyre inkább beszivárognak a hétköznapokba. Szerencsére a divatos árnyalatokon túl, szerepet kapnak azok a kezdeményezések is, amik a haj egészségének fenntartását promotálják. Ennek hatására egyre többen döntenek, úgy, hogy az otthoni közegben is hangsúlyt fektetnek a minőségi termékhasználatra, képzik magukat a témakörben. A mindennapos hajformázás egyik elengedhetetlen eszköze a hajvasaló, aminek felelőtlen alkalmazása komoly károsodásokat okozhat a haj szerkezetében. Épp ezért a TERMIX márkaképviselet segítségével összeállítottunk egy olyan kisokost, ami segít majd egy lépéssel beljebb kerülni az egészségtudatos hajápolás világába.

Hajvasalás kisokos: mindig figyelj a hőfok beállítására!

Hajvasalás okosan

A haj egészségének fenntartása teljeskörű odafigyelést igényel. Nem mindegy, hogy milyen sampon, kondicionáló, balzsam vagy maszk kerül a hajra, de még a mindennap használatos hajkefe minősége is számít. Ezek után nem meglepő, hogy a hajformázó eszközöknél is oda kell figyelni a választásra és az ideális alkalmazásra. Különösen igaz ez a hajvasalóra és a hajegyenesítés technikájára, ami nem mindig csak a megfelelő kézmozdulatokon múlik. Sokkal fontosabb, hogy tisztában legyél azzal, hogy mely hajtípus milyen hőfokot bír el anélkül, hogy a hajszerkezet kárt szenvedne. Kíváncsi vagy? Már mutatjuk is!

Hajtípus és hajfok kisokos, avagy a hajvasaló hatékony alkalmazása

#1 FINOM ÉS TÖRÉKENY HAJ ESETÉN:

Az ilyen típusú hajnál a 120–150°-os hőmérséklet használata javasolt. A hajvasalók ugyan nem jelentenek megoldást a gyenge vagy a rossz állapotú hajra, de ha valaki így is gyakran igényli ezt a lehetőséget, akkor az alacsonyabb hőfok lesz a megoldás.

#2 GÖNDÖR ÉS AFRO TÍPUSÚ HAJ ESETÉN:

A vasat 120°-on kell tesztelni, és soha nem szabad túllépni a 150°-ot!

#3 ERŐS ÉS EGÉSZSÉGES HAJ ESETÉN:

Ilyenkor a 150–180°-os hőmérséklet lesz az ideális. Ha fiziológiailag finom és egészséges a haj, akkor problémamentesen használhatók a vasalók mindaddig, amíg megfelelően van szabályozva a hőmérséklet. Célszerű a simítást 150º-on kezdeni, de ha emeled is a hőfokot, semmiképp ne lépd túl a 180º-ot!

#4 NORMÁL, DE TÖRÉKENY HAJ ESETÉN:

Normál, de mégis törékeny hajnál a 180º-os hőmérséklet a megfelelő programozás. Ez a fajta haj ugyanis hajlamos gyengülni a nyitott vagy száraz hajvégeken, amire a folyamatos és egyben túl magas hőhatás erősen roncsoló hatással bír.

#5 NORMÁL ÉS ELLENÁLLÓ HAJ ESETÉN:

Ebben az esetben már magasabb hőfokon is lehet használni a hajvasalót, akár 190–210°-on is. Noha a normál hajra általában úgy tekintünk, hogy könnyen formálható – mert jól bírja az egyenesítést –, a megfelelő hőmérsékletről még az erős hajszerkezet esetén sem szabad elfeledkezni! Azt javasoljuk, hogy ilyenkor mindig 190°-nál kezdd a hajformázást, és csak ha szükséges, akkor lépj fel 210°-ra!

#6 VASTAG ÉS DÚS HAJ ESETÉN:

Sokan úgy gondolják, hogy a vastag hajszerkezet mindent tolerál, de ez az állítás ettől még alapjaiban véve nem igaz. Ilyenkor is meg kell védeni a hajszálakat, amiben egy jó eszköz fog segítséget nyújtani. A kerámia és turmalin lapoknak köszönhetően a TERMIX professzionális hajvasalók még magas hőfokon is képesek a hajszerkezet védelmére, a legtöbb esetben akár 230°-on is lehet velük dolgozni. Néhány perc alatt kiegyenesítheted az erős szálú, göndör hajat is, viszont vastag és dús haj esetén elég a 210º-os hőmérsékletet használni.

#7 SZINTETIKUS HAJ ESETÉN:

Szintetikus haj esetén változó, hogy milyen hőmérséklet javasolt, 60°-tól kezdve egészen 180°-ig változtatható a hajvasaló hőmérséklete. A hajhosszabbítással rendelkezők gyakran választják a hajvasalást, ám nem szabad elfelejteni, hogy a szintetikus haj hőfokozó és hosszabbító hatással bír. Épp ezért nagyon fontos, hogy először 60°-on teszteld a vasalót, illetve, hogy soha ne lépd túl a 180°-ot!

A TERMIX professzionális hajvasalói

Hajvasalás mesterfokon

Ha már régóta keresed a tökéletes hajvasalót, és elmondhatatlanul vágysz arra, hogy végre egy professzionális eszközt tarts a kezedben, van számodra egy remek hírünk! A TERMIX fodrászeszközök eredményességéről már többször is írtunk, azonban azt még nem sokszor említettük, hogy a márkaképviselet szortimentjében fellelhetők a hajvasalók is!

Ha szakemberként olvasod cikkünket, akkor még mindig van a tarsolyunkban egy fontos információ. A jelenlegi helyzetre való tekintettel, a brand egy kedvezményes időszakkal kedveskedik a fodrászoknak, aminek keretein belül:

  • valamennyi professzionális hajvágógéphez ajándékba jár egy tökéletes kialakítású, két méretben is elérhető, bőr súlygallér.
  • ezúttal minden TERMIX elektromos hajformázóhoz (hajvasalókhoz, vagy épp a hajsütővasakhoz, hőkefékhez) egy professzionális borbély-, illetve fodrászeszközmatrac tartozik.
  • a TERMIX-ollók kiegészítéseként beszerezhető egy olyan profi eszköztartó öv, amivel a legnagyobb mesterek rendelkeznek.

Az akció 2021. április 30-ig érvényes!

Fodrászinfó Pro tipp:

Ha vendégként nincs szükséged a kiegészítő ajándékra, de mégis szívesen rendelnél egy kiváló TERMIX-hajvasalót, akkor itt az idő, hogy meglepd a fodrászod a termék mellé járó ajándékkal! Biztosan örülni fog, hogy gondoltál rá! 🙂

Profi eszköztartó öv fodrászoknak

Részletekért érdemes felkeresni a szepsegvilag.eu oldalt, vagy a TERMIX Magyarország közösségi média felületeit!

Kérdés esetén keresd bátran és bizalommal az ECHOSLINE és a NEVITALY kereskedelmi képviselőit, vagy kattints a SZEPSEGVILAG.EU webshop oldalára!

Szöveg: Fodrászinfó és TERMIX Magyarország

Képek: itt és TERMIX Magyarország