Keresés

HOEC 2022: hat workshop, hat fodrász, számtalan inspiráció

Íme a Fodrászinfó fényképes beszámolója a HOEC 2022 workshopjairól.

HOEC 2022 – egésznapos inspiráció a szépségipar szerelmeseinek

2022. szeptember 3-án, hetedik alkalommal rendezték meg a Hungarian Open Europe Cup-ot a Récsei Centerben, ahol egésznapos programlehetőségek várták a szépségipar szerelmeseit. Ahogyan már megszokhattuk, megint csak a Dányi rendezvények szervezésének köszönhettük az inspiráló perceket.

ŐK VOLTAK A HUNGARIAN OPEN EUROPE CUP IDEI FELLÉPŐ FODRÁSZAI

A délelőtti órákban már javában zajlottak a meghirdetett fodrász-, körmös- és sminkes versenyek; 11 órától pedig a fodrász workshopok is elkezdődtek. Bevalljuk őszintén, mi ezeket a pillanatokat vártuk leginkább, hiszen a line up a következő volt:

 • Baranyai Vivien,
 • Homenik István,
 • Antal Renáta,
 • Benedek Ákos,
 • Csetneki Sasa,
 • Buzássy Steven.

A hat tehetség nem csak stílusában, precíz munkájában, de karakterében is meghatározó színfoltja a hazai fodrászvilágnak. Biztosak voltunk benne, hogy a színpadon bemutatott alkotásaik – és a hozzájuk fűzött gondolataik -, újra inspirálni és motiválni fognak minket, ezért nagy lelkesedéssel ültünk be a közönség soraiba. Természetesen most sem csalódtunk!

Magyar munkák, amik európai színvonalat képviselnek

A 2022-es Hungarian Open Europe Cup-on hat merőben eltérő bemutatót néztünk végig, amiknek utólag is rengeteget köszönhettünk. Amellett, hogy megint új aspektusba tudtuk helyezni a saját szakmaiságunkat, kiváló európai színvonalú munkákat láthattunk. Gondolatainkat és érzéseinket a következő fényképes beszámolón keresztül osztjuk meg.

#1 BARANYAI VIVIEN, AZ ALKALMI FRIZURÁK EGYIK LEGFIATALABB MESTERE

A workshopok sorát Baranyai Vivien kezdte, akinek tehetségével már több alkalommal is volt szerencsénk találkozni. Vivi fiatal kora ellenére számos versenyt megjárt már, ahonnan rendszerint szép eredményekkel tért haza. Nem véletlenül, hiszen az a türelem, precizitás, alázat, szorgalom (és nem utolsó sorban tehetség), amit képvisel, bárki számára példaértékű lehet.

Vivien a HOEC színpadán egy gyönyörű kontyépítést mutatott be lépésről lépésre, aminek végeredménye egy csodálatos virág formát öltő alkalmi frizura lett. A hajat érdemes minden részletében megvizsgálni és tanulni belőle. A frizura annak ellenére, hogy több technikát ötvöz és formavilágában is rendhagyó és attraktív, mégis letisztult és elegáns – egyszerűen csodaszép.

#2 HOMENIK ISTVÁN, A SASSOON-HAJVÁGÁSOK RAJONGÓJA

Vivi után Homenik Istvánt köszönhettünk a színpadon, aki klasszikus Sassoon-hajvágásokat mutatott meg nekünk, persze egyedi, sajátos stílusában. István bemutatójának egyik legmeghatározóbb része az volt, amikor Vidal Sassoonhoz fűződő érzéseit, élményeit mesélte el a közönségnek.

Beavatott minket egy kedves történetbe, ami akkor zajlott, amikor úgy döntött, fodrász lesz. A indíttatást édesanyjának köszönhette, ugyanis rengeteget ténykedett a szalonjában, így tetszett meg neki a szakma. Fiúként azonban sokáig szégyellte vágyait, mígnem először meglátta az egyik Sassoon-reklámot. Ekkor jött rá, hogy egy férfi is képviselheti a szakmát, mi több, hatalmas sikereket érhet el benne. Innentől kezdve nem volt megállás, István itthon, és külföldön is bebizonyította, hogy helye van a szakmában.

István demómodellje színvilágában egy extrémebb lookot képviselt; a fodrász a hideg szőkét és egy intenzív kék árnyalatot kombinált egy klasszikus kör formával. Másik modelljének a színpadon fejezte be a frizuráját, ami közben egyedi, dupla ollós puhítási technikáját is megmutatta nekünk. Élmény volt nézni, ahogy István dolgozik.

#3 ANTAL RENÁTA, A MAGYAR ÉS OLASZ BEMUTATÓFODRÁSZOK TEHETSÉGE

Antal Renáta a Lisap Milano oktatófodrásza, akinek szakmai pályafutása immáron 30 évre tekint vissza. Mi most először láttuk a színpadon, de munkája, odaadása, hangulatteremtő ereje minket is azonnal magával ragadott.

A HOEC-re egy 20-as évekbeli tematikával készült: a frizurák formavilága, a styling, de még a bemutató alatti zenék is ezt az atmoszférát erősítették. Természetesen egy mai, modern köntösben – imádtuk.

A workshop a ‘Passione’, azaz ‘Szenvedély’ címet viselte, ami tökéletesen át is jött a bemutató során. Ez a kifejezés önmagába foglalta Reni munkásságát, dinamikus mozdulatait és azt a nőies erőt és energiát, ami a frizurák szín- és formavilágában megjelent előttünk. Egyszerűen minden tele volt élettel és kreatív megoldásokkal, amikbe nagyon gyorsan beleszerettünk.

Az egyik kedvenc részünk volt, amikor Reni a hajvágásokat olló helyett géppel végezte. Női frizurák elkészítésekor ritkán látunk ilyet, ezért duplán nagy élménynek könyveltük el a látottakat.

A fellépésről készített videókat ITT TUDOD MEGNÉZNI!

#4 BENEDEK ÁKOS, A MŰVÉSZI HAJÉPÍTÉS ELKÖTELEZETT HÍVE

Benedek Ákos még csak pár évvel ezelőtt tűnt fel a fodrászvilágban, de a szakma iránti odaadása gyorsan megmutatkozott. Még épphogy csak elkezdte a saját karrierje kiépítését, nem sokkal később már saját szalonját vezette, kreativitását pedig számtalan módon megcsillogtatta.

A Hungarian Open Europe Cup színpadára is ezt a fiatal és kreatív energiát hozta magával, bár a showra már hetekkel korábban elkezdett készülni. 5 elképesztő hajat épített, amelyeknek egytől egyig külön témát és elnevezést adott.

A hajköltemények elkészítésekor szinte egytől egyig más-más technikát alkalmazott, így született meg a(z):

 • Királynő (akinek ruháját is hajból készítette),
 • Tiszta Elegancia,
 • Főnix,
 • Papagájok szerelme,
 • Szélvihar alkotása.

#5 CSETNEKI SASA, A LEGMENŐBB SZALONFODRÁSZ

Ha régóta követed a Fodrászinfót, akkor Csetneki Sasa nevével több helyen is találkozhattál. Sasa ugyanis egy olyan odaadással és alázattal teli szakember, akinek egyedi, extrém karakterét és egyedülálló gondolatait mindig sokra tartottuk.

Annak ellenére, hogy Sasa rengeteg helyen fellép és sok felkérést elfogad, mégis a szalonmunkát preferálja igazán. Bár azt gondolnánk, hogy aki olyan egyedi és karakteres frizurákat készít, mint ő, épp az ellenkezőjét mondaná, mégsem így van. Vonzza a személyiségéhez passzoló vendégeket, így gyakorlatilag a mindennapok során is kiélheti az extrémebb formák és színek elkészítésének varázsát.

Sasa a színpadon töltött percei alatt, a frizurák technikai oldalának bemutatása mellett a karakterének ezt a kettőségét is bemutatta pár mondatban a közönség számára. Ha kíváncsi vagy, hogy miként gondolkodik ő, Sasával készített podcastünket mindenképp pörgesd le!

#6 BUZÁSSY STEVEN, AZ EREDETI MEGVALÓSÍTÁSOK FODRÁSZA

Végül, de nem utolsó sorban Buzássy Steven bemutatóján vettünk részt, aki a fodrászatra mindig is egy művészeti, alkotási terepként tekintett. Bár fiatalkorában teljesen más területen képzelte el magát, édesapja (id. Buzássy István) és a nagy fodrászshow-k hatására ő maga is megtalálta a helyét a szakmában.

Steven a maga megszokott stílusában, extrém, egyedi formákat mutatott be a színpadon, amik persze egytől egyig kaptak egy vagány színt is. Nem titok, hogy számára mindig is a rövid női fazonok jelentették a non plus ultrát, így most is ebben a szellemiségben alkotott. A közönség előtt egy nem mindennapi pixie frizura utolsó simításait készítette el, miközben karrierjének főbb állomásairól (pl.: külföldi bemutatókról, Hajvágás című könyvéről), és hozzájuk fűzött emlékeiről, érzéseiről is mesélt.

Steve végül két demómodell bemutatásával zárta a bemutatót. A plusz kettő frizurában nem csak a mai trendeket lehetett felfedezni (mint szürke haj, mullet forma), hanem Steven sajátos világképét is – fogd a klasszikust, használd az aktuális trendeket és készíts belőle valami teljesen újat, egyedit.

Egy szó mint száz, Fodrászinfó szemüvegen keresztül így zajlottak idén a Hungarian Open Europe Cup workshopok. Csodálattal követtük az összes fodrász mozdulatait, a nap végére sikerült teljesen feltöltődnünk.

Ezúton is köszönjük a felejthetetlen perceket mind a fellépőknek, mind a szervezőknek! Jövőre is találkozunk! 🙌

Képek: Fodrászinfó