Keresés

Időpontfoglalás a fodrászatba karácsonykor

Időpontfoglalás a fodrászatba karácsonykor. Kisokos következik.

Kétségtelen, hogy a karácsonyi szezon a legzsúfoltabb egy fodrász és fodrászat számára: ilyenkor még az is be szeretne jelentkezni, aki fél éve hanyagolja már ezt a projektet bármilyen okból kifolyólag. Éppen ezért nem árt néhány szempontot figyelembe vennünk, mutatjuk sorban, mik is ezek. „Időpontfoglalás a fodrászatba karácsonykor” kisokosunk következik, hogy véletlenül se menj a fodrászod agyára.

Időpontfoglalás a fodrászatba karácsonykor

Foglalj előre időpontot időben a fodrászodhoz

Első és talán kicsit megkésett tippünk, hogy jócskán foglalj előre magadnak időpontot. Ha megvannak a fix napjaid, mikor mész legkedvesebb szépítődhöz, akkor ez a kérdés persze fel sem merül, mert már hónapokkal ezelőtt bebiztosítottad magad, de ha nem ilyen vagy, akkor legközelebb minimum 2 hónappal korábban írass már be magadnak egy időpontot.

Alakítsd te a fodrászhoz a programodat és ne fordítva

Mindig van váratlan és megoldandó feladat, de mi most nem arról szeretnénk itt írni, hanem a kényelmes „tologatásról.” Valószínűleg egy embernek – adott esetben neked – sokkal könnyebb egy baráti csevejt, vagy egy megbeszélést máskorra tenni, mint a fodrászodnak utolsó pillanatban egy új időpontot találnia számodra a telis-teli zsúfolt naptárjában. Legyél egy kicsit toleráns és alkalmazkodj ezúttal te!

Legfőbb tippünk: Legyél egy kicsit toleráns!

A megbeszélt időben – vagy ha lehet, már azelőtt egy pár perccel – érkezz a fodrászhoz

Késni mindig tiszteletlenség, más idejével játszani szinte a legnagyobb vétek. Kérlek, erre az ünnepi időszakban kiemelten figyelj oda, hiszen, ha egy 10 perces, vagy akár nagyobb csúszással beborítod a fodrászod menetrendjét, akkor bizony adott esetben 15-20 ember napjába szólsz bele közvetetten. Ezért kiemelten fontos és hangsúlyozandó, hogy ne késs az adott időpontról!

Utolsó pillanatban ne variálj a lefoglalt időpontoddal

Ha nagy erőfeszítések árán is, de meg tudod oldani, hogy az előre lebeszélt időpontban ott legyél a fodrászodnál, akkor oldd meg! Azzal, hogy feleslegesen telefonon, emailen, Messengeren, Viberen, vagy bármelyik másik felületen zaklatod az időpontcseréddel, csak az ő idejét rabolod, ami alatt ő sem tud haladni munkájával. Persze SOS helyzetek mindig adódnak és ebben az esetben pedig azt javasoljuk, hogy mielőbb vedd fel vele a kapcsolatot: tudjon róla, ha esetleg nem mész, vagy késni fogsz – hogy ő is léphessen ez ügyben.

Időpontfoglalás a fodrászatba karácsonykor: utolsó pillanatban már ne variálj az időpontoddal!

„Nem férek be véletlenül mégis valahová?”

Ez az a mondat, amivel valószínűleg az őrületbe kergetheted fodrászodat. Ha nem szeretnéd, hogy karácsony előtt idegileg teljesen készen legyen fodrászod, akkor ezt a kérdést NEM teszed fel neki. Leginkább soha, de ebben az időszakban különösen kerülendő.

Mindenkinek az a célja, hogy Te elégedett legyél! Éppen ezért Te is legyél együttműködő fodrászoddal.

Frizuraváltás a székben ülve

Az, hogy új frizurát szeretnél magadnak, örvendetes. Ám ezt ne karácsonykor előtt a székben ülve találd ki, mert fodrászod meg fogja ütni a guta. Ha korábban ötleteltek, az jó megoldás, de egy kétórásra beírt festést nem húzhatsz el egy teljes szőkítéssel, szóval érdemes ezzel is óvatosan bánni… És akár minden ilyet újévre halasztani.

Mindig képzeld magad fodrászod helyébe. Talán ezt nem is kell ragoznunk, miért 🙂

Képek: Pinterest

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)