Keresés

Így készíts tökéletes szőke hajat a Matrix termékeivel!

A tökéletes szőke haj a Matrix termékeivel mindenképp elérhető.

Napjainkat átszövi a fodrászpiac folyamatos fejlődése – a széleskörű márkakínálat és a megszámlálhatatlan termékpaletta a legtöbb igényt kiszolgálja. A szőke haj soha nem marad ki a divat körforgásából, a legtermészetesebb árnyalatoktól a legfeltűnőbb megoldásokig, valamelyik verzióját mindenki imádja. Éljen tehát a szőke hajfestés, éljen a szőke haj! De hogyan készítsd el a tökéletes szőke árnyalatot? A Matrix segít nekünk a válaszadásban!

Készíts tökéletes szőke hajat vendégeidnek!

Habár a következő alapszabály minden hajszín elkészítésére igaz, a szőke árnyalatok tökéletes megvalósításánál annál inkább figyelembe kell venni: MINDIG A SZÁMODRA LEGKÉZENFEKVŐBB SZORTIMENTTEL DOLGOZZ! Hiába a sok év tapasztalat, a szőke hajfestésnél és a szőkítési folyamatoknál mindenre fel kell készülni! Ha még nem találtad meg a számodra kiemelkedő eljárási módot és eszköztárat hozzá, mutatjuk, hogy ezennel mit ajánlunk!

A Matrix egy fiatal, kiemelkedő márkaképviselet, aminek filozófiája folyamatosan a vendéggel való együttműködésre fókuszál. Éppen ezért mindig a legmenőbb és a legszalonbarátabb hajszínekre biztosít megoldási lehetőségeket, amiből természetesen nem maradnak ki a szőkék szerelmesei sem. Nem régiben megjelent a Light Master Bonder Inside szőkítőpora, ami akár 8 árnyalat felvilágosítására is képes, mindenféle adalékanyag hozzáadása nélkül! És hogy mi ebben a legjobb? Számos alkalmazási módja akad!

LIGHT MASTER BONDER INSIDE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:

#1 HATÉKONY VILÁGOSÍTÁS: a lehető leghatékonyabb és legegyenletesebb világosításhoz, használj alacsony volumenű oxydant-ot, és dolgozz vékony passzékkal. Igen, ez valóban több időt vehet igénybe, később azonban nem kell már időt pazarolni arra, hogy újra kelljen világosítanod az esetlegesen nem megfelelően felvilágosított tincseket. Arányok: 3% (10 VOL.) vagy 6% (20 VOL.)

#2 SZABAD LEVEGŐS TECHNIKA: ebben az esetben használj erősebb oxydant-ot, a minél világosabb és biztosabb eredmény érdekében. A balayage fólia használata segíthet ebben. Arányok: 9% (30 VOL.)

MATRIX PRO TIPP:

  • A termék használata minimum 18 micron vastagságú alumínium fóliával ajánlott.
  • A szőkítő szolgáltatásoknál műanyag csipeszek és fésűk használata javasolt. Alapszabály, hogy a haj világosításakor nem szabad fémes eszközöket használni. Az előhívó adott esetben kémiai reakcióba léphet az eszközökben található fémes anyagokkal.

Vissza a tökéletes szőke haj elkészítésének alapjaihoz

Bármelyik terméket is választod, menjünk vissza egy kicsit az alapokhoz! Ne feledkezz meg a haj alapos átitatásáról (szaturációról). Vékony tincsekkel dolgozz, hogy elkerüld a “túl meleg tónusok” megjelenését. A lágy eredmények eléréséért a hajhossz felső részére vidd fel a szőkítő keveréket, és onnan dolgozd el a tövek felé!

TIPP 01 – SŰRŰ MIKROSZÖVÉS

Sűrű lefűzésekkel egybeolvadóbb hatást érhetsz el. A tincsek lefűzését a tőhöz közel kezdd el, hogy a lehető legprecízebb eredményt tudd elérni!

TIPP 02 – SZÉLES MAKROSZÖVÉS

Széles makroszövés alkalmazásával dimenzionáltabb hatást kaphatsz. A tincseket a hajhosszban fűzd le!

TIPP 03 – VÉKONY MELÍRTINCSEK

A vékony tincsek kiválóan alkalmazhatóak vékonyszálú haj esetében, és remek “money piece” szekció is lehet egyben a megfelelő elhelyezéssel.

TIPP 04 – MÁSODIK FELVITEL

Amint befejezted a teljes fej festését, ha szükséges, térj vissza az első tincshez, és ismételd meg a felvitelt, hogy megelőzd a túl meleg tónusok megjelenését.

A tökéletes szőke haj elkészítésének alapja a pontosság

  • Mindig tisztán és precízen dolgozz!
  • Igazítsd a passzékat az elérni kívánt eredményhez!
  • Összemosottabb hatást vékonyabb passzékkal érhetsz el, látványosabb eredmény érdekében szélesebb tincsekkel dolgozz!
  • Lágyabb eredményért diagonális leválasztásokkal haladj!
  • A vízszintes leválasztások még hangsúlyosabb, erőteljesebb eredményekhez ajánlottak.

Matrix színezők: az árnyalás többféle lehetősége

Mint tudjuk, az árnyalás a nem kívánt meleg tónusok semlegesítésére, a meglévő hajszín kiemelésére, a fedőszín megerősítésére, és még sok minden másra is használható. A tökéletes szőke haj esetében sokszor szükségünk van erre a szalonszolgáltatásra, ezért ehhez is figyelmedbe ajánljuk a Matrix eszköztárát. A Color Sync jelenleg a tonerek és a színezők legátfogóbb portfólióját kínálja a piacon: az árnyalatok összeolvasztásáról kezdve, egészen a színkorrekcióig.

#1 LÚGOS SZÍNEZŐK:

A lúgos kémhatás miatt felpuhul e´s megduzzad a kutikula, ami lehetővé teszi, hogy a pigmentek bejussanak a hajrostokba. Így a lúgos kémhatású színezők teltebb és mélyebb színeredme´nyeket biztosítanak. A lúgos kémhata´sú tonerek is képesek bizonyos esetekben 1/2 tónusnyival világosabbá tenni a hajat.

#2 SAVAS SZÍNEZŐK:

A kutikula a savas kémhatás miatt is puhábbá válhat, illetve megduzzadhat, ám sokkal kisebb mértékben, mint az előző esetben. Éppen ezért a savas kémhatású színezők sokkal áttetszőbb, multidimenzionálisabb eredmények elérését teszik lehetővé a természetes színmélység megváltoztatása nélkül.

#3 GYORS SZÍNEZŐK:

A koncentrált összetételű gyors színezőkkel szinte azonnali semlegesítés érhető el a fejmosónál.

Képek: Matrix