Keresés

Változás a kamarai hozzájárulás befizetésének rendjében

Kamarai hozzájárulás változás történt, aminek a részleteiről itt olvashatsz!

A gazdasági kamarákról szóló törvényben meghatározott évi 5.000 Ft kamarai hozzájárulás befizetési rendje 2022. január 1-től megváltozott. Kamarai hozzájárulás változás: a 2022-es hozzájárulást már új bankszámlaszámra szükséges befizetni. Görgess lejjebb a részletekért!

Kamarai hozzájárulás változás 2022-ben

“A gazdasági kamarákról szóló törvényben meghatározott évi 5.000 Ft kamarai hozzájárulás jövőbeni megfizetésével kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk.

A kamarai hozzájárulást 2022. január 1-jét követően nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, hanem az országos kamarának, vagyis a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni a Gránit Banknál vezetett 12100011-10639683 számú bankszámlára. A közlemény rovatban kérjük tüntesse fel vállalkozása 11 számjegyű adószámát a befizetés beazonosítása érdekében.

Amennyiben az Ön vállalkozásának, illetve az Ön által vezetett vállalkozásnak a 2021. december 31-ét megelőző időszakra vonatkozóan hátraléka van a kamarai hozzájárulás megfizetése vonatkozásában, úgy azt változatlanul a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara felé szíveskedjen rendezni.

Tájékoztatjuk, hogy a 2022. január 1-jét követően a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által beszedett kamarai hozzájárulás 90%-a az eddigi gyakorlatnak megfelelően a területi kamarai hálózathoz kerül és azon kamarai tevékenységek, illetve szolgáltatások pénzügyi fedezetéül szolgál, amelyeket a területi kamara az Ön vállalkozása részére is biztosít. A beszedés központosítása kizárólag a forrásallokáció hatékonyságának javítását szolgálja.”

Mi történik, ha valaki az előző bankszámlaszámra utalt?

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mi történik abban az esetben, ha valaki véletlenül a korábban megadott bankszámlaszámra utalt. A Kamara ezt a hivatalos választ küldte:

“Tájékoztatom, hogy ilyen esetben a befizetés pénzügyi elszámolását a két kamara egymás között rendezi, ezáltal a befizetőnek további teendője nincs, amennyiben feltüntette a közlemény rovatban a vállalkozásának a 11 számjegyű adószámát."