Keresés

Láttad már Kate Middleton új frufruját?

Kate Middleton egy Fawcett ihlette frizurával virít.

Függetlenül a királyi családhoz fűződő viszonyunktól, kétségtelen, hogy Kate Middleton mindenki figyelmét felkelti kifinomult megjelenésével. Nemrégiben Kate Farrah Fawcett ihlette rojtos frizurát viselt, a nemzetközi sajtó pedig szakértőket kérdezett az aktuális frufruról.

Milyen frufrut visel Kate Middleton?

A frufru nagy vonalakban egy középen elválasztott, lendületes frufruként írható le, amely beleolvad a haj többi részébe. A szalonmunkában egy hasonló frufru levágásához derítsd ki, hogy a vendéged hol szeretné, ha a frufru legrövidebb része lenne.

"Ez lesz az útmutató a rétegek irányításához és a rövidről hosszúra való zökkenőmentes átmenet megteremtéséhez. Ezután pedig egy félhold alakot véssünk ki az arc körül, csúszós vágási technikával." - magyarázza Fergal Doyle, a Fergal Doyle Hair tulajdonosa, aki a Schwarzkopf Professional által szponzorált British Hairdressing Business Awards Független Szalonüzleti Újonc díj nyertese.

Ezek után minden a stílusról szól, ahol mind az előkészítés, mind a kivitelezés kulcsfontosságú. Tracey Ann Smith, a French & Ivi tulajdonosa kiemeli a volumen fontosságát a megjelenés megteremtésében:

"Először is masszírozzunk a fejbőrbe egy volumennövelő sampont, majd egy volumennövelő kondicionálót.”

A nedves hajra felvihetünk még volumennövelő spray-t vagy hajhabot is. Ezután egy közepes vagy nagy kerek sörtéjű kefével adjunk neki minél több teret és sűrűséget. Ahhoz, hogy valóban lemásold a Kate Middleton frufru kinézetét, hullámokat kell adnod a megjelenéshez.

"Használj egy nagy tincset, hogy nagyobb hullámokat vagy fürtöket hozhass létre.” nyilatkozta Tracey Ann Smith. Természetesen a finish hajlakkal történjen, hogy ez a királyi frizura úgy jelenjen meg, ahogy kell.

Kinek állna jól a Kate Middleton frufru?

Mivel a megjelenés a klasszikus hosszú, réteges vágáshoz hasonlít, és a 70-es évek ikonjára, Farrah Fawcettre utal, viszonylag sokoldalúan alkalmazható. Ria Kulik, a HairBank tulajdonosa és a Schwarzkopf Professional által támogatott British Hairdressing Awards-on az év északnyugati fodrásza, a frufru előnyeit ismertette:

"Sok ügyfél alábecsüli a frufru hatását. Bár ez csak egy apró részlet a vendég haján, mégis kiemelheti a szemet és az arc csontozatát".

Fergal Doyle azonban konkrétabban kifejti, hogy a Kate Middleton-frizura leginkább a kerek vagy szögletes arcokhoz ideális. Mint mondja, hosszabb arc illúzióját kelti.

"A frufru szöge lágyságot teremthet a halánték körül, így a homloktól az állig növeli a hosszúság látszatát. Ennek megfelelően a hosszabb ovális vagy téglalap alakú arcok esetében a frufru segítségével szélesebbnek tűnhet az arc. Azt javasolnám, hogy a frufrut válasszuk le az arc körüli rétegekről. Ez nagyobb szélességet teremt az arc tekintetében, nem kelt hosszabb hatást.”

"Bár Kate haja hosszabb, a rövid haj is jól állhat a megjelenésnek, ha a frufru is rövid, így határozottabbá válik.” – nyilatkozta Tracey Ann Smith.

A frizura karbantartása

A Kate Middleton-frufru kinézethez a hosszabb haj kissé jobban illeszkedhet és minél hosszabb a haj, annál könnyebb karbantartani. Eltekintve attól, hogy a vendégeknek be kell ugraniuk a szalonba trimmelni, hogy frissen tartsák a frufrut, a stílus viszonylag könnyen karbantartható otthon is. Tracey Ann Smith azt javasolja, hogy enyhe fokozattal szárítsuk a frufrut vagy használjunk göndörítőt, hogy a hajvégek lazák és természetesek maradjanak.

Inspiráció forrás: HJI

Nyitókép: Facebook

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)