Keresés

Képíró Tamás újra a Wella Professionals oktató fodrásza

Fodrászhírek: Képíró Tamás újra a Wella Professionals oktató fodrásza.

Az utóbbi néhány hónapban felbolydult a fodrászati piac, a Wella Professionals változásaitól volt hangos minden platform, fodrászüzlet és szakmai csevej. Most úgy tűnik, hogy a márka forgalmazása elindult a Sirowa Hungary Kft. keze alatt, akik az oktatási rendszer átalakítására is nagy hangsúlyt fektetnek a jövőben. Képíró Tamással, a Wella Professionals volt, jelenlegi és jövőbeli oktató fodrászával beszélgettünk a változásokról és személyes tapasztalatairól.

Az elmúlt pár hónapban nagyon sok mindent lehetett hallani a Wella Professionals-ről. Kérlek, mondd el nekünk, te mit láttál. Mi történt és miért volt szükséges ez az átrendeződés?

A Sirowa cégcsoport 9 európai országban működik, többek között parfümök és professzionális hajápoló termékek vezető disztribútoraként és több mint 550 főt foglalkoztat. Ugyanakkor az említett márkákat a baltikumi országokban, Észtországban, Lettországban és Litvániában 24 éve forgalmazza. A Sirowa szakmai munkájának eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Wella márka piacvezető mindhárom baltikumi országban. A Coty 2017-ben úgy döntött, hogy további három országra vonatkozó forgalmazási jogokat biztosít a Sirowa részére a professzionális hajápoló termékek piacán (Csehország, Szlovákia, Magyarország). A Sirowa célja, hogy a szalonokat erősítsék és támogassák abban, hogy kitűzött céljaikat elérjék és még magasabb szintű szolgáltatást tudjanak nyújtani vendégeik részére.

Jelenleg milyen pozíciót töltesz be a cégben, mi a te feladatod?

Oktatóként csatlakoztam a Sirowa Hungary Kft. csapatához és nagy büszkeséggel tölt el, hogy oktatóként a Sirowa által forgalmazott márkákat, tehát a Wella Professionals, Londa Professional, Nioxin, Sebastian és System Professionalt képviselhetem. Örömmel tölt el, hogy folyamatosan rengeteg pozitív visszajelzést kapok a partnerektől, már sok fodrásszal találkoztam személyesen is. Jövőbeli célom az, hogy egy új megközelítéssel, új gondolkodásmóddal biztosítsam a legmagasabb szintű szakmai támogatást a partnerek részére. Elsődleges célunk, hogy a szalonokat támogassuk kitűzött ületi és szakmai céljaik elérésében.

Milyen jövőképed van 2018-ra? Milyen várakozásokkal vágsz neki a következő évnek?

Hol is kezdjem? Rengeteg változás várható a jövő évben. Ha csupán a Wella és további márkáink, Londa Professional, Nioxin, Sebastian, System Professional folyamatos termékinnovációira gondolok, akkor már ez önmagában rengeteg újdonságot takar. Partnereink biztosak lehetnek abban, hogy rengeteg olyan újdonsággal jelenünk meg, mellyel vendégeik számára még magasabb szintű szolgáltatást biztosíthatnak, bővíthetik a szalon szolgáltatások körét, mind hajápolás, mind hajfestés terén és természetesen a trendekre is nagy hangsúlyt fektetünk. A vendégek elvárása egyre magasabb, így a versenyképesség megőrzéséhez szükséges és elengedhetetlen, hogy a fodrászok mindig valami új szolgáltatással lepjék meg vendégeiket. Az oktatás és a szakmaiság természetesen kiemelt szerepet kap, nemcsak a jövő évben, hanem hosszútávon. Így az oktatások terén is megújulunk, de ezek részleteibe a későbbiekben nyújtunk betekintést.

Hány éve dolgozol Wellával?

Elég csak annyit mondanom, hogy már többet dolgoztam a Wella termékekkel életem során, mint nem. Tanuló korom óta tart a szerelem és hiszem, hogy ez az, ami meghatározza a márka iránti lojalitásomat.

Képíró Tamás: “Az oktatás és a szakmaiság természetesen kiemelt szerepet kap, nemcsak a jövő évben, hanem hosszútávon.”

Miért szereted a Wella termékeket? Mit biztosítanak számodra?

Számomra a Wella az a márka, ami a fodrászok részére olyan megbízható minőséget és szolgáltatási lehetőségeket biztosít, mellyel a vendégeink elégedettsége hosszútávon garantált. Mint fodrász és oktató, nem szeretek kizárólag termékekben gondolkodni, hiszen a vendégek számára szolgáltatásokat nyújtunk, így komplexen kell látni, hogy mit tudunk nyújtani a vendégeinknek, hiszen ez biztosítja a hosszútávú üzleti fejlődést. Mindemellett szimpatikus számomra az a megközelítés, miszerint termékinnovációk tekintetében a Wella számára nem az a fontos, hogy elsőként jelenjen meg a piacon, hanem a legjobbal, mind összetevők, mind hatásmechanizmus tekintetében. A szolgáltatás minősége az elsődleges, nem az időbeli verseny.

A Wella trendek és oktatások tekintetében is a legmagasabbat nyújtja véleményem szerint. Magabiztosságot ad az a tudatos oktatási rendszer, amely a márka mögött áll, mindemellett folytonos megújulásra késztet, melyet kreativitással kell ötvözni.

Annak, aki hezitál a márkához való visszatéréssel kapcsolatban, mit tanácsolnál?

Fontos leszögezni és tisztázni, hogy a Wella Professionals életében egy teljesen új időszámítás kezdődik. A márka és a márka mögötti értékek természetesen változatlanok, a forgalmazó cég az, ami változott. Én inkább egy teljesen új kezdethez való csatlakozásnak nevezném. Sokan várták már, hogy elinduljon a Sirowa Hungary Kft. Én nem hezitálást érzek a fodrászok részéről, hanem inkább azt, nagy várakozásokkal tekintenek a jövőre, a mi feladatunk pedig az, hogy ezeket biztosítsuk és megvalósítsuk.

Hogyan élted meg ezt a pár hónapot, amíg a Wella egyáltalán nem volt elérhető hazánkban?

Nagyon vártam a Sirowa Hungary Kft. csapatához való csatlakozást. Nagyon örültem, hogy számítanak rám és folytathatom oktatóként a márkák képviseletét. Megtiszteltetés számomra, hogy a Sirowa család tagja lehetek. Az elmúlt időszakban aktívan azon voltam, hogy minél többet kommunikáljak a partnerekkel és biztosítsam őket arról, hogy a Sirowa képviseletében egy új idővonalat indítunk. Megnyugtató volt számomra, hogy a Wella és Londa márkák iránti elkötelezettség nem csak bennem lobog magas fokon, de a partnereinkben is.

Képíró Tamás: “A család a legerősebb kapocs és én a Wellára családként tekintek.”

Fodrászként mit tartasz fontosnak egy márkánál való elköteleződéskor? Mi az, amit ebből megad számodra a Wella?

Nekünk természetesen a vendégeink kiszolgálása az elsődleges. A legfontosabb, hogy maximálisan ki tudjam szolgálni a vendég igényeit, de ne csupán elégedett legyen, hanem pozitív értelemben, lepődjön meg a végeredményen. A Wella márkával ez a bizonyos „wow” érzés folyamatosan biztosítható, és ez nagyon fontos. A márka iránti elkötelezettségemnek is ez az oka, hogy ugyanezt az érzést fodrászként is megkapom. Oktatóként a legfontosabb számomra a hitelesség és ezt csak úgy tudom biztosítani, ha ez belülről fakad. Számomra a nemzetközi képzések minősége példakép. A család a legerősebb kapocs és én a Wellára családként tekintek.

Képek: Sirowa Hungary Kft.