Keresés

Kisvállalkozásból exkluzív New York-i világmárka: bemutatkozik a REDKEN

Cikksorozatunk következő tárgya az exkluzív New York-i világmárka: Redken.

Elérhető és mégis elérhetetlen, mindenkit megcélzó, de mégis exkluzív világmárka. A Redken története egészen az 50-es évekig nyúlik vissza, amely számos érdekességet rejt magában. Hogyan tudott egy kis gyártósor a New York-i atmoszféra legtekintélyesebb fodrászmárkájává avanzsálni? Miben rejlik a brand népszerűségének titka? Tudj meg mindent a Redken bemutatkozó cikkéből – biztosan okozunk néhány meglepetést!

REDKEN kezdetek: Jheri REDding és Paula KENt

Az 50-es évek frizuradivatjában tomboltak a szőke árnyalatok és a tupírozott formák, amelyek már önmagukban sem kímélték az allergiára hajlamos vendégeket. A kor egyik híres színésznője, Paula Kent, az ebből adódó haj- és fejbőrproblémákkal számtalanszor szemben találta magát, azonban a kellemetlenségek megszüntetésére a fodrászipar nem tudott számára érdemi terméket felmutatni. Ennek nyomán Paula Kent fodrászának és kozmetikai vegyészének – Jheri Redding – segítségével létrehozta az első olyan fodrászati márkát, amelynek termékösszetétele egytől-egyig a haj- és fejbőr egészségenk fenntartásáért felelt. A Redken ekkori három terméke is

 • enyhén savas pH értékkel rendelkezett, amely biztosította a fejbőr természetes pH értékét,
 • és fehérje polipeptideket tartalmazott, amely helyreállította a fodrászati beavatkozás általi károkat.

Paula Kent azonban nemcsak a REDKEN termékeivel indított aegy fodrászforradalmat – az elsők között volt, aki felismerte Vidal Sassoon tehetségét és egy három éves turnéra invitálta az Amerikai Egyesült Államokba. Ez már biztos alapot jelentett ahhoz, hogy a kis gyártósor egy világszínvonalú vállalkozássá alakuljon, hiszen Sassoon már akkoriban is több mint 27.000 fodrász munkáját befolyásolta. Innentől kezdve pedig nem volt megállás.

REDKEN folytatás: the show must go on

70-ES ÉVEK:

A Redken a rendszeres professzionális képzések egyik legelső úttörőjeként a fejlesztések, a kutatások és az üzlet összekapcsolására összpontosít, és létrehozza a fodrászoknak szóló első képzési programját. 1974-ben megtartja az első “Redken Szimpóziumot.” (Ha kíváncsi vagy, hogy napjainkban hogyan zajlik a Redken Szimpózium, kattints ide korábbi cikkünkért!)

80-AS ÉVEK:

A 80-as évek diszkókorszakában a Redken forradalmi újítással áll elő, 1988-ban bemutatja a Shades EQ Gloss-t, a savas pH értékű hajápoló hajfestéket. Ez volt az első és abban az időben az egyetlen 5,5 pH értékű, ammóniamentes színező technológia, egyedülállóságának köszönhetően pedig még mindig kivételes helyet foglal el a fodrászpiacon.*

(*exkluzív eseménymeghívó a cikk végén, nézd meg!)

90-ES ÉVEK:

A Redken 1993-ban átköltözött a napfényes Kaliforniából New Yorkba és a városi stílus, az utcák energiája, valamint a végtelen újítások által ihletett divat szinonimájává vált. Eredeti nevét hivatalosan is kiegészítette a “5th Avenue NYC” jelzővel, amivel még inkább kiemelte a divat világában betöltött vezető szerepét.

2000-ES ÉVEK:

A Redken megerősítette pozícióját a divat világában, és elválaszthatatlan részévé vált a Milánóban, New York-ban, Londonban és Párizsban tartott divatheteknek (=Fashion Weeks).

REDKEN filozófia: tudománnyal a szépségért

A REDKEN a divat, a tudomány és az inspiráció egyedülálló ötvözetében New York utcáinak atmoszféráját, energiáját és stílusát eleveníti meg a fodrászszalonokban. Az Amerikai Egyesült Államok vezetőmárkájaként elkötelezetten segíti és támogatja a fodrászok munkáját. Innovatív termékeinek és az egyedi igényekre szabott oktatási programjának segítségével fogalmazta meg mottóját:

“Képezd magad, fejleszd üzleted, valósítsd meg önmagad!”

Manapság a REDKEN-t a divatot diktáló és a városi stílust megformáló márkaként ismerik világszerte.

Meglepetés a REDKEN csapatától!*

Fodrászinfó Pro csoportunkban többen jeleztétek, hogy szeretnétek megismerkedni a Redken világával, amire a csapat azonnal felfigyelt! Ennek köszönhetően egy budapesti GLOSS bemutatóval kedveskednek számotokra, amelyen a következő kilenc érdeklődő garantáltan részt vehet:

 • Dénes Renáta
 • Dömötör-Sütő Tímea
 • Fodor Tímea
 • Kerekes Beáta
 • Nacsa Éva
 • Riener Krisztina
 • Szatmári Éva Zsuzsanna
 • Szikriszt József
 • Tamás Elek

BELÉPÉS: A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztárcióhoz kötött!

REGISZTRÁCIÓ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScra4TXDGBUpwmVpfAXd_10cS8V-FDCQ8QWLEeKm-3iLkCYpg/viewform

IDŐTARTAM: 10:00-14:00

SZERETNÉL TE IS A REDKEN TÖRTÉNET RÉSZÉVÉ VÁLNI? VEDD FEL A KAPCSOLATOT:

LADONICZKI MÁRTA

+36 30 393 9242

Képek: REDKEN