Keresés

Környezettudatos márkaépítés: Legyél a megoldás része!

Környezettudatos márkaépítés: Legyél a megoldás része!

Szerencsére ma már a legnépszerűbb témakörök között a környezetvédelmet is megtaláljuk. Az életvitel szerű tudatosság, azonban nem csak otthon, hanem már a szépségiparban is egyre jelentősebb szerepet játszik. A KEVIN.MURPHY brand már a kezdetek kezdetén is a tudatos ember filozófiájára építette a márka központi gondolatait. Hogyan működik mindez a gyakorlatban? Olvass tovább!

KEVIN.MURPHY: egy hajápolási márka a környezetért

A KEVIN.MURPHY kezdetektől fogva fokozott figyelmet fordít a környezetvédelemre, és annak fenntarthatóságára. Nem véletlen, hogy a brand sokak szívébe belopta magát. A megfelelő fodrásztermékek előállítása mellett, a KEVIN.MURPHY csapata hangsúlyt fektet az olyan fennálló problémák megelőzésére, mint például a klímaváltozás. A globális lépéseken túl mégis, egy hajápolási márka hazai disztribúciója hogyan és mit tud tenni azért, hogy megvédje saját környezetét?

Mielőtt a kérdés megválaszolásába belekezdenénk, ne felejtsük el a legfontosabb dolgot, a figyelmet. Ahhoz, hogy tudatos lépéseket tudjunk tenni saját életünkben – és ezen túl a szalon falai között is -, apró lépésekre van szükég. Lehet, hogy eleinte kicsinek tűnik, azonban ez fokozatosan kinövi magát. “Ha nem a probléma, hanem a megoldás részesei szeretnénk lenni, cselekednünk kell.” – mondja a KEVIN.MURPY csapata.

A környezettudatos márkaépítés 5 lépése

#1 REDUCE

A felesleges papírfelhasználás csökkentése érdekében, csak a szükséges mértékben készülnek nyomdai anyagok, mivel minden információ megtalálható online formában is!

#2 REUSE

A KEVIN.MURPHY termékek újrahasznosított másodlagos csomagolása, azaz a kiszállítási csomagolás is újrahasznosítható. A futárok Budapest körzetében a kiszállítás után magukkal viszik a kiszállító dobozokat, majd újra és újra terméket szállítanak bennük. Amikor a dobozok már végleg elhasználódnak, a jövő generáció nevelését szolgálják iskolai papírgyűjtések formájában.

#3 RECYCLE

Minden marketing eszköz többszörI felhasználásra kerül. Sőt, a már lejárt kampányokat megjelenítő molinók és háttérfalak sem vesznek kárba, mert a reklám anyagából, a cég párnákat és puffokat készíttet.

2017 október MBFWCE backstage

#4 REFUSE

Legyen szó nagyszabású bemutatóról, fashion weekről vagy partner rendezvényről, a KEVIN.MURPHY nemet mond az egyszer használatos műanyag használatára. Nincsenek lufik, műanyag szívószálak, és egyszer használatos műanyag evőeszközök sem.

#5 ZERO MISSION

Egy élhetőbb város tisztább levegője érdekében több, mint egy éve Budapesten és környékén 100%-ban elektromos autó biztosítja a partnerszalonok termékellátását.

Legyél Te is a megoldás része!

Szöveg: KEVIN.MURPHY és Fodrászinfó

Képek: KEVIN.MURPHY