Keresés

L'Oréal Professionnel Business Academy

A Business Academy képzések minden évben sikeresek. Valószínűleg idén sem lesz másként. Ne maradj le az őszi képzésekről!

A L'Oréal Professionnel kiemelt feladatának tekinti a fodrászok szakmai fejlődésén túl, a szalonok üzleti fejlődésének támogatását is, mely már elengedhetetlen a sikeres szalon vezetéséhez. Éppen ezért indult el a L'Oréal Business Academy, ami ezt hivatott ellátni.

"Munkám célja, hogy a szalonok fejlesztését és fejlődését támogassam. Ennek egyik eszköze az akadémiai üzleti képzések, amelyek márkafüggetlenül minden partnerünk számára elérhetőek” – mondta el Juhász Dorottya, a brand szalonfejlesztési menedzsere.

Business Academy 2023

Business Academy – képzések 2023-ban

  • Toborzás és irányítás – hogyan toborozz munkaerőt és hogyan építs csapatot
  • Kiváló szolgáltatás és menedzsment – a vendég útja a szalonban – Salon Emotion
  • Digitális befolyás – hogyan építsük fel Instagram oldalunkat, hogyan hirdessünk hatékonyan
  • Mentális egészség és önfejlesztés – önismereti tréningek
  • Pénzügyek – üzleti számítások, hogyan légy nyereséges
  • Környezetvédelem és elköteleződés – Fodrászok a jövőért program

Az egyes modulok vegyesen érhetőek el online és offline. A 2020-ban debütált L’Oréal Access alkalmazásban számos képzés ingyenesen megtekinthető, azonban bizonyos képzések személyes részvételt igényelnek, melyre az Akadémián van lehetőséget egész napos tréning formájában.

L'Oréal Access

Számolj velünk

Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a szalon sikeres működésének egyik alappillére a megfelelő árazási stratégia, így az idei évben kiemelt szerepet kap a Számolj velünk! képzés, ahol a partnerek a lehető legtöbb segítséget megkapják a számok terén is.

Ha már a számokkal tisztában vagyunk, fontos, hogy azt megfelelő módon és időben kommunikáljuk vendégeink felé – a képzés második felében ez kapja a hangsúlyt.

Salon Emotion

A sikeres szalon másik fontos pillére a megfelelő minőség folyamatos biztosítása. Ebben segítséget nyújt a Salon Emotion hét lépésének alkalmazása, melyet szintén egy egész napos képzés során sajátíthatnak el a résztvevők.

Ez a képzés mindenkinek szól, aki szeretné megismerni a legjobb praktikákat és tippeket azzal kapcsolatban, hogy hogyan alakítsunk ki hűséges vendégkört, hogyan bővítsük azt, valamint, hogy hogyan tegyük felejthetetlenné a vendég számára a látogatást szalonunkban.

Salon Emotion képzés

Digitális képzések

A digitális jelenlét fontossága mára nem kérdés: a L’Oréal Professionnel legsikeresebb képzései közé tartozik a Digitális világunk 1 és 2 képzés, ahol az elméleti képzést rengeteg gyakorlati feladattal ötvözve a résztvevők képesek lehetnek profi módon kezelni üzletük Instagram felületét. Minden csatorna legfontosabb része a tartalom. De mitől válhat egy Instagram oldal sikeressé? A Digitális világunk 2 képzés során számos olyan applikációt ismerhetünk meg, melyekkel a tartalomkészítés gyerekjáték.

Egyre többször találkozhatunk fizetett hirdetésekkel a közösségi média felületein. Azonban nem mindegy, hogy mennyit és milyen formában költünk el hirdetésekre. A Hirdetéskezelés a közösségi médiában képzésen kiderül az is, mitől lesz hatékony a hirdetés, milyen beállításokat célszerű alkalmazni és hogy hogyan mérhetjük hirdetéseink sikerességét.

PCM képzések

A sikeres szalon mögött kell, hogy álljon egy stabil vezető. Ahhoz, hogy a kiegyensúlyozottságot minden helyzetben meg tudja tartani, elengedhetetlen az önfejlesztés. A PCM (Process Communication Method) képzés ebben nyújt segítséget a partnerek számára.

A képzést elvégzők felismerik az egyes személyiségtípusok viselkedésének mozgatórugóit, ezáltal könnyebben jutnak egyezségre másokkal, ami eredményesebb együttműködéshez vezet. Megértik a különböző stresszviselkedések okait és kezelési módjait, ezáltal megtanulják pozitív módon kezelni saját és mások (alkalmazottak, kliensek) stresszét.

Business Academy

A L’Oréal Professionnel Business Academy őszi képzéseire a L'Oréal Professionnel üzletfejlesztési képviselőinél tudsz jelentkezni

Tigyi Melinda

Budapest +36 30 966 4024

Őzse Katalin

Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csongrád vármegye +36 30 212 5297

Szabó Edina

Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala vármegye +36 30 966 4018

Szabó Soma

Tolna, Baranya, Somogy, Bács-Kiskun, Csongrád vármegye +36 30 952 0434

Kelemen Marcell

Budapest, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém vármegye +36 30 212 5274

Jenei Sándor

Budapest, Pest, Bács-Kiskun, Fejér vármegye +36 30 212 5283

Szöveg és képek forrása: L'Oréal

További fodrászcikkekért böngéssz az oldalon! :)