Keresés

Mahogany szeminárium a Nouvelle Vague kollekció tükrében

Beszámolónk a Mahogany szemináriumba enged betekintést!

A Mahogany kreatív csapata az idei Salon International rendezvényén sem tétlenkedett: a show-t egy részletes technikai look&learn bemutatóval kezdte, majd új kollekciójának prezentálásával, a Nouvelle Vague megismertetésével folytatta. A trendanyagot az azonos nevű francia újhullámos filmmozgalom ihlette, amit a klasszikus filmkészítés elutasítása jellemez. A program során elkészített frizurák miközben életre keltették a hajvágás hagyományos szabályait, “meg is szegték” azokat.

A show és a Nouvelle Vague inspiratív háttere

A Mahogany szeminárium felépítését és a Nouvelle Vague kollekció alapját a mozgalom klasszikus filmjei – köztük a Breathless, a Les Bonnes Femmes és a Lola – inspirálták. Viszont volt, ami még ennél is többet hozzátett a trendanyag hátteréhez, és ahhoz, hogy a csapat valami egyedülállót alkosson: mégpedig a klasszikus alapok újragondolása. “Egy konszolidációs időszak után megkérdeztük magunktól, hogy mi vezetett minket ide” – mesélte Anthony Licata, az Egyesült Királyság kreatív igazgatója. “Azzal kezdjük, hogy mindenkinek megtanítunk hét klasszikus vágást, amik után lehetőség nyílik a szabályok felrúgására. Ez kulcsfontosságú a filozófiánk szempontjából.” A gondolatokat Colin Greaney, a Mahogany nemzetközi kreatív igazgatója folytatta: “A Nouvelle Vague a szabályok megszegéséről szól, és ezt tesszük ma mi is. Nagyon klasszikus technikákkal dolgozunk, de mégis adunk nekik egy kis csavart.”

Mahogany szeminárium 2021 @Salon International

Így a Mahogany szeminárium alatt szinte minden megelevenedett, amire csak egy fodrász vágyhat:

  • a hagyományos árnyalási technikák,
  • a klasszikus hajvágások,
  • a “láthatatlan” kapcsolat nélküli, belső textúrák,
  • és a váratlan színtelítettségek egy ellentmonásos palettán.

Bár a színpadi megjelenések látványosak voltak, mégis a szalonbarát, és jól kivitelezhető alapanyagokra épültek. “Ezek a szalonban mindennap alkalmazott technikák couture változatai” – magyarázta Anthony. Lássuk, hogy mit is jelent ez pontosan!

ÉLETKÉPEK A MAHOGANY SZEMINÁRIUMRÓL:

NOUVELLE VAGUE:

Képek: Salon International