Keresés

A Salon International rendezvényen jártunk

Beszámolónk a Salon International eseményről szól. Ha nem voltál ott, ez neked szól!

Diadalmasan tért vissza a Salon International rendezvénye az ExCeL Londonba 2021. október 16. és 18. között. A három nap alatt inspiráló frizurákkal, lebilincselő oktatásokkal és rengeteg új termékkel találkoztunk, miközben sok, az üzlet fellendítéséhez szükséges információt is kaptunk. A brit fodrászipar az elmúlt 18 hónap után szinte fellélegzett: mutatjuk, milyen volt az idei Salon International rendezvény.

A bemutató középpontjában, mint mindig, a márkák álltak, ahol vezető gyártók sora jött össze, hogy megossza legújabb innovációit és termékeit a nagyközönséggel. Merthogy a COVID alatt a fejlesztők sem tétlenkedtek. A legmodernebb technológiával meghajtott, úttörő formázóeszközöktől a mindennapi szalonok alapvető szükségletéig a Salon tökéletes lehetőséget kínált a fodrászoknak a készletek és az eszköz- és inspirációtár feltöltésére. A rendezvény sok mindezekkel együtt sok alternatívát kínált a szakembereknek kezdve a legújabb piaci bevezetésektől, egészen addig, hogyan tudjuk izgalomba hozni az ügyfeleket, hogy visszatérjenek a szalonokba.

A legjobb fodrászok soha nem hagyják abba a tanulást, így a Salon International hétvégéjén most is az oktatás állt a középpontban. A standokon a márkanagykövetek és oktatók betekintést engedtek a kulisszatitkokba, már azt is elnéztük volna 1-1 napig. De közben a HJ, a Modern Barber és a Color Stage színpadán is izgalmas és ingyenes műsorok várták a látogatókat. A gyakorlati barber és hajfestéstechnikák mellett avantgárd alkotások is érkeztek a művészektől, ezzel is megmozgatva a szakmabeliek fantáziáját, akik szinte most léptek ki az otthonaik öleléséből. Az elmúlt időszak nagy számvetést, sok fejtörést és aggodalmat hozott, miközben a kreativitásnak kevés hely maradt. Mára ez már majdnem visszaállt a korábbi szintre, mind a vendégek, mind a fodrászok újra dolgoznak, az újdonságokra pedig mindkét fél nyitott.

A Salon International rendezvény standjai és kiállítótere is szűkült, de szakmai bemutatókból nem volt hiány

Salon International szemináriumok

Azok számára, akik még komolyabb képzést szerettek volna, a Salon International fizetős szemináriumain kapták meg a Mahogany, Patrick Cameron, a Sassoon Academy és a TONI&GUY elmélyült, meghitt előadásain. Bár a nézőtér területe és a nézői szám is lényegesen csökkent, ezek a testközeli és személyes megjelenést és tanulást adó képzések lehetőséget adtak a fodrászoknak, hogy átadják magukat a legújabb technikáknak a vágás, szín és stílus terén, mindemellett új ötleteket kaptak a kreatív és kereskedelmi munkához egyaránt.

Ha a Salon International rendezvényen vagy, biztosan ellátogatsz a Sassoon Academy standjára

Az elmúlt évben az iparágban tapasztalt bezárások után (Angliában is hosszabb időtáv volt mint hazánkban – a szerk.) a Business Live előadások is nagyon látogatottak voltak, ahol a szalontulajdonosok sok újraindítási és gazdaságos üzemeltetési stratégiát kaptak a hétvégén. A releváns, gyakorlati ötletekkel és tanácsokkal teli szakértői panelek olyan témákkal foglalkoztak, mint a fenntarthatóság, a mentális egészség, az inkluzivitás és a változó szabadúszó modell, valamint a résztvevők betekintést nyerhettek a márka bevezetések fontosságába, a toborzásba, valamint egy motivált csapat menedzseléséhez és fenntartásához szükséges ismeretekbe.

A versenyek szintén visszatértek a 2021-es Salon International bemutatóterére. A Barber Clash és a HJ’s Extensions Competition egyaránt lehetőséget kínált a feltörekvő tehetségeknek, hogy a nagyközönség előtt mutassák be tudásukat. A Remi Cachet által szponzorált HJ’s Extensions Competition 2021 nyerteseinek névsora:

Klasszikus megjelenés: Alex Ferris

Kreatív megjelenés: Sianna Munday

Az összesített győztes: Joanne Fox

A Schwarzkopf Professional színpadán is egymást követték az inspiráló szakmai bemutatók

A Modern Barber Magazine, a Salon International és a Mike Taylor Education által bemutatott Barber Clash 2021 borbélyokat és férfifodrászokat díjazott négy kategóriában:

Az Egyesült Királyság legfrissebb fade: Connor Mcleod

Az év művészi borbélya: Kimberley Fletcher

Szakáll- és bajuszbajnok: Mathew Maxwell

Az év afro fodrásza: Graham Grimshaw

A Salon International emellett lehetőséget biztosított a résztvevőknek, hogy megtekintsék a Schwarzkopf Professional által támogatott HJ’s British Hairdressing Awards döntős és jelölt kollekcióit, és inspirálódjanak azokból. Évről-évre a kiállítás fénypontja ez a csoda tárlat, és a 2021-es munkák galériája minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy a brit fodrászat minden kategóriában kiemelkedő kreativitással visszatért a legjobb formájába.

„Hihetetlen volt visszatérni az ExCeL-be a fodrászat legnagyobb hétvégéjén.” – mondta Jayne Lewis-Orr, a HJ ügyvezető igazgatója. „Nagyon büszkék vagyunk mindenkire, aki részt vett a Salon Internationalben – a színpadi csapatoktól a márkákig –, hogy összejöttek és ilyen fantasztikus show-t nyújtottak. Az igazán praktikus üzleti tanácsoktól az inspiráló frizurákig az idei rendezvény tele volt ötletekkel, amelyek segítségével a szalonok és fodrászok szerte az országban nem csak a legjobb formájukhoz juthatnak vissza, hanem kreatívan és kereskedelmileg is boldogulhatnak. Nagyon örülünk, hogy újra egy fedél alatt egyesíthettünk mindenkit, és alig várjuk, hogy jövőre mindenkit üdvözölhessünk egy még nagyobb és jobb előadáson.”

Toni&Guy bemutató a Salon International 2021 rendezvényén

Marsi László fodrászmester beszámolója rendezvényről

“Ebben az évben a Salon International is más volt az előző évekhez képest, ehhez a Brexit és a Covid is hozzájárult. A rendezvény is sokkal kisebb területen volt megrendezve, mint az elmúlt években, viszont a szakmai minőség az változatlan. A kiállítók és a résztvevő fodrászok most is a tudásuk legjavát nyújtották annak ellenére, hogy a standok előtt nem a megszokott tömeg állt. Nekem személy szerint szokatlan volt, hogy nem sok idegen beszédet hallottam. Többnyire az angol volt a jellemző. Magyarokkal sem találkoztam, pedig ez az előző években sok kollégával futottam össze.

Szakmai szempontból és szó szerint is nagyon színes világot láttam. Hajszínekben a Pantone színskála színei vitték a prímet a hölgyek hajszíne zöld, lila, türkiz és narancsszínben pompáztak. Nekem ez azt üzente, hogy vége a szőke melírnak es ombre-éknek. Jöhetnek a Pantone színek. Persze a férfiakról sem felejtkeztek meg. Maradt a kalapvonal alatt a géppel nyírt átmenet, viszont a fejtetőn levő hajmennyiség iránya változóban van az arcból ki vonalak maradtak még, de megjelent az arcba be irány is. Mindezt megfűszerezve néhány laza dauerolt tinccsel.

Összességében tartalmas és előre mutató volt az idei Salon International. Remélem jövőre már a régi nagy és nyüzsgő rendezvényre tudok kiutazni“

Marsi László fodrászmester és Mark Hayes, a Sassoon kreatív igazgatója a Salon International 2021-es rendezvényén

REMÉLJÜK, HOGY 2022-BEN KÖZVETLENÜL LONDONBÓL KÖZVETÍTHETJÜK AZ ESEMÉNYEKET. TALÁLKOZZUNK OTT!

Képek: Salon International