Keresés

Mégsem ciki a lenövés?

Váratlan trend járja Hollywood utcáit, ez a Brondre!

A lenövés gyakran fejfájást okoz... vagy okozott? Egy új trend szerint már nem ciki lenőtt hajjal sétálni az utcán, sőt!

Főleg szőkéket érint az új trend

A lenövés minden festett hajút érint, de leginkább a szőkített, eredetileg sötét árnyalatúak szenvednek tőle. A hajtövön pedig hamar meglátszik a színkülönbség, ezt jól tudjuk mind. Ha pedig nem jutunk el időben fodrászunkhoz, a lenövés egyre csak nő... A megoldás egy új trend képében érkezett, amivel azért a szakma szerelmeseként nehezebb megbarátkozni, nézd csak:

A lenövés nem ciki!

A váratlan trendet Charlize Theron alkotta még 2020-ban elfoglaltságával, amikor megjelent a Screen Actors Guild gálán úgy, hogy előtte nem volt ideje hajat festetni.

"Akkor nem volt időm befesteni a tövemet. Szóval Adir, a fodrászom - aki jóbarátom is egyben -  azt mondta >>Miért nem teszünk a választékodba egy Tiffany nyakláncot és karkötőt?<<" - mesélte Theron a People magazinnak.

A világ imádta a magabiztosságot, és sokan együtt tudtak érezni Charlize problémájával. Köztük más hírességek is, akik ki tudja, hogy kényelemből vagy trendéhségből, de azonnal követték a példáját.

Charlie Theron, Hailey Bieber és Margot Robbie a bronde trenddel

Lássuk be, a lenövés egy olyan dolog, amit csak nagyon kevesen tudnak kikerülni. Miért ne hordhatnánk hát büszkén, amíg nem jutunk el fodrászhoz? Az évek alatt olyan sokan értettek egyet ezzel, hogy mára ez stílusjeggyé vált, és egyre többen ilyen megjelenést kérnek, ha beülnek a fodrászszékbe. Ezt "Bronde"-nak nevezik, ami különböző technikákkal árnyalja össze az eredeti hajszínt a szőkével, egységes megjelenést kölcsönözve a hajnak.

Hogyan készíthetsz trendi 'bronde' hajszínt?

A trend lényege a lenövés, aminek megannyi fajtája van. A legnépszerűbb a különböző árnyalatok használata, hogy a lenövés és a hajszín összemosása sokkal természetesebb és lágyabb legyen. Ez akár három-négy árnyalatot is jelenthet. Azonban a bevállalósabbaknak van egy kevésbé árnyalt megoldás, amit például Dua Lipán (képen a harmadik) is láthatunk. Ezen felül a frizurát további highlight vagy balayage technikákkal lehet feldobni, innentől tényleg csak a képzelet szab határt.

Blake Lively, Ariana Grande és Dua Lipa

Ha pedig kell valami megoldás az időpont előtt...

Adrianna Norton, a Cutler szalon N.Y.C. colorist-ja szerint elég akkor elmenni fodrászhoz ilyen frizurával, ha a lenövés már több, mint egy hüvelyk vastag. Addig is, mosd meg a hajad (és a lenövésedet is!) lila (azaz hamvasító) samponnal minden második vagy harmadik alkalommal, ha úgy látod, hogy kezd fakulni a hajszíned.

Ne feledd, bármiből lehet trend, ha büszkén hordod. Elő tehát a magabiztossággal, és élvezd a belülről fakadó szépséged!

Fotók: People magazin

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)