Keresés

OMC Hairworld 2022: szép eredményekkel tért haza a magyar csapat Párizsból

A magyar fodrászok számára mindenképp sikeres volt az OMC Hairworld 2022.

Az OMC Hairworld 2022 rendhagyó módon zajlott, de a magyar csapat így is szép eredményekkel tért haza Párizsból. Kitüntetések, nívós helyezések – mutatjuk, hogy idén mely hazai szakemberekre lehetünk kiemelten büszkék.

Két év kihagyás után újra OMC Hairworld

Két év kihagyás után újra megrendezésre került az OMC Hairworld. A megszokott módon, idén is Párizs adott otthont a világbajnokságnak 2022. szeptember 10-12. között. Bár az idei verseny több szempontból is eltért a korábbi évek megmérettetéseitől, a magyar delegáció ennek ellenére is nagy sikerekkel tért haza Franciaországból.

“Az idei verseny hangulata kissé eltért a korábbiakétól, lévén, hogy a háború miatt Oroszországot kizárták az OMC Hairworld 2022-ből. Így számos fantasztikus versenyző és tréner távolmaradt. Szintén más volt, hogy idén a sminkes és körmös versenyzők sem voltak jelen Párizsban, mert az ő versenyszámaikat idén online rendezték meg.” – egészítette ki gondolatainkat Szikriszt József, aki idén az OMC női zsűrijében képviselte hazánkat.

Jocitól azt is megtudhattuk, hogy 2022-ben már nem voltak élő modellek a páston, tehát a versenyzők kizárólag babafejen mérték össze a tudásukat. Erről a következőképp nyilatkozott a JOICO Hungary művészeti vezetője: “Ez egyfelől egyenlő esélyeket biztosít mindenkinek, másfelől picit elrugaszkodik a valóságtól. Munka közben ugyanis olyan technikai megoldásokat használnak a versenyzők, amiket egy élő modellnél sosem csinálhatnának meg. Így bár csodás műalkotások születnek, mégis nagyban eltérnek a valóságtól, a szalonmunkáktól.”

Az OMC Hairworld 2022 magyar dicsőségei

Mint megtudtuk, idén az OMC-re jelentkezők száma is jóval kevesebb volt a korábbi évekhez képest, de ez egyáltalán nem meglepő két év kihagyás után. Ennek ellenére több magyar dicsőséggel is büszkélkedhetünk.

Szécsényi István a szakmában és az MFKKE szervezetben tanúsított munkásságáért kapott rangos kitüntetést – amit Salvatore Fodera és Vincent Fodera az OMC vezetői adtak át neki -, míg Hajas László ‘Life Achievment’ és ‘Salvatore Fodera Legacy Award’ díjjal tért haza.

Erős Sándor 5. helyezést ért el az OMC világbajnokságon

A hazai sikerek azonban még itt sem értek vége, ugyanis Erős Sándor is nagyszerűen szerepelt a világhírű versenyen. A tehetséges fodrász a ‘Senior Ladies Technical Free Style’ versenyszámban 5. helyezést ért el. Az elismerésre méltó eredmény után lehetőségünk nyílt egy gyors kérdezz-felelekre a szakemberrel.

5. helyezést értél el az OMC világbajnokságon. Látva a többi pályamunkát, elégedett vagy az eredménnyel?

Igen, elégedett vagyok az 5. hellyel, úgy érzem reális ez az eredmény. A hazai és külföldi kollégáktól is pozitív visszajelzéseket kaptam.

Mi volt pontosan a versenyszám és ennek mi a sajátossága?

Technikai Free Style kategóriában indultam, ez viszonylag egy új versenyszám volt. Legfőbb sajátosságaként azt említeném meg, hogy nem voltak keretei és kötöttségei, ezért a rendelkezésre álló 35 perc alatt bátran szárnyalhatott a fantáziám. Ugyanakkor ez volt a kategória nehézsége is, mert így minden percet be kellett osztani a pontos, precíz kivitelezéshez.

Milyen érzés volt újra a páston állni? Mikor versenyeztél utoljára?

Nagyon vártam a pillanatot, hogy újra pástra álljak, hiszen a COVID-19 miatt 2019 óta csak online tudtam versenyezni. Kicsit izgultam, de ez természetes.

Hogyan készültél a versenyre?

A napi többórás gyakorlás mellett fejben is készültem és sokat rajzoltam, hogy minden mozdulat rögzüljön. Gyakorlásképpen hajtetoválás kategóriában elindultam a Magyar Bajnokságon is, így volt egy tréningem versenykörülmények között is.

Kinek ajánlod az OMC-t és miért?

Egy világbajnokság mindig más “kávéház”. Nem egy hazai vagy egy szimpla nemzetközi verseny. Azoknak ajánlom, akik szeretik a kihívásokat és szeretnek kilépni a komfortzónájából. Viszont, azoknak, akik nem indultak még ilyen versenyen azt javaslom, hogy először nézőként vegyenek részt az OMC-n, mert így nagyobb rálátásuk lesz később az adott kategóriák követelményeire.

További eredmények a 2022-es OMC-ről

Férfi fodrász:

  • Classic Fade kategória: Mézes Dóra 11. hely
  • Classic Cut kategória: Mézes Dóra 12. hely

Női fodrász:

Fantasy Style kategória: Fedák Antónia 9. hely

Kozmetika (online fotópályázat):

  • Creative Make-up kategória: Hovorka-Miskolczi Kinga 2. hely, Tamis Tijana 3. hely, Márki Bernadett 7. hely
  • Bridal Make-up kategória: Kovács Barbara 2. hely, Márki Bernadett 3. hely, Rácz Dóra 10. hely, Lipcseiné Tasnádi Ágnes 10. hely
  • Smoky Eye Make-up kategória: Kovács Barbara 2. hely

Ezúton is gratulálunk az idei év versenyzőinek és díjazottjainak!