Keresés

Pallai Martina: Az OSiS+ Made to Create IGORA #RoyalTakeOver kategória hazai győztese

Pallai Martina adott nekünk interjút. Sok-sok témát körüljártunk.

Pallai Martina egy igencsak fiatal tehetség, aki idén megnyerte a Schwarzkopf Professional szervezésében meghirdetett OSiS+ Made to Create verseny hazai Styling / IGORA #RoyalTakeOver kategóriáját. Életében most először pályázott és azonnal nyert is. Ennek kapcsán beszélgettünk inspirációról, felkészülésről és csapatmunkáról.

Megnyerted az OSiS+ Made to Create Styling / IGORA #RoyalTakeOver kategóriáját, ami azt jelenti, hogy te vagy az egyik, aki Magyarországot képviseli Londonban. Hogyan érzed most magad?

Pallai Martina: Nagyon jó érzéssel tölt el, ugyanis ez egy teljesen új terület volt számomra, amely egy egészen nagy lendületet biztosít a mindennapos munkám során. Remélem, hogy a londoni versenyen is hasonló sikereket fogok elérni.

Mi motivált, hogy a versenyre jelentkezz?

Ez a szakma tele van kihívásokkal, ezért szerettem volna a szalonmunkákon kívül egy más területen is fel-, illetve összemérni a tudásomat más szakemberekkel.

Miből, vagy éppenséggel kiből nyerted az inspirációdat? Vannak esetleg kedvenc művészeid – fodrászaton túl is akár -, akik inspirálnak?

Szerencsés vagyok, mert olyan környezetben dolgozhatok, ahol a csapatommal folyamatosan inspiráljuk és motiváljuk egymást. A szalonunkban már sikerült hasonló elismerésekre szert tennem. Kedvenc művészem ugyan nincsen, de ettől függetlenül mindig művészléleknek tartottam magamat. Már egészen fiatal koromtól kezdve foglalkoztatott ez a téma. Imádtam festeni, rajzolni és próbáltam minden ilyen jellegű különórán részt venni. Úgy érzem, hogy a fodrászatban tudom kiélni igazán ezt a fajta “tehetségemet.”

Pallai Martina Havasi Krisztiánnal, a Scwarzkopf Professional magyarországi divíziójának vezetőjével

A felkészülésben kitől kértél tanácsot vagy segítséget?

Elsősorban a csapatomtól, de többen is mellettem álltak, akik tanácsokkal és ötletekkel láttak el a felkészülés és versenyzés során. Úgy érzem, hogy minden kollegámtól képes vagyok valami újat tanulni, akikkel nap mint nap megerősítjük egymást, de közülük mégis szeretném kiemelni Kompos Tamás és Beke Balázs kollégámat. Annak idején Tamáshoz tanulóként kerültem, aki onnantól kezdve egészen mostanáig maximálisan megosztotta velem szakmai tapasztalatait és tudását, Balázzsal pedig rengeteg alkalommal dolgoztunk együtt a szalonon kívül is. Így már teljes mértékben megismertük és felvettük egymás ritmusát.

Most egymás után két válaszodban is felmerült a csapatod, akikkel teljes mértékben meg vagy elégedve. Gondolom így nem volt nehéz együtt készülni.

Valóban nem. A mi csapatunk egy nagyon összeszokott társaság – ezt nem győzöm hangsúlyozni -, a szalonmunkában is sokat segítjük egymást. Teljes a harmónia és mindig meghallgatjuk egymás tanácsát, illetve véleményét.

Mesélj kérlek egy picit a munkádról, amellyel nyertél! Mit jelent számodra, amit alkottál? Mit gondolsz, mit érdemes tudnia róla annak, aki esetleg most először találkozik vele?

Számomra ez egy komfortzónából való kiszakadás, amelyben különös szerepet játszanak az éjszaka színei, azok árnyalatai. Azért indultam ebben a kategóriában, mert ahogyan már említettem, a művészet mindig a sajátom volt, a festés pedig különösen közel állt hozzám. Éppen ezért örülök, hogy a Schwarzkopf Professional megalkotta ezt a szortimentet is. Elrugaszkodhattam a megszokott szalonmunkától úgy, hogy közben mégis egy hétköznap is hordható frizurát hoztam létre. Szerettem volna megmutatni, hogy egy frizura mennyire képes befolyásolni az ember megjelenését.

Olvass az eredményhirdetésről fényképes beszámolónkban. Kattints ide!

A kulcsszavak nálad a kiszakadás és a művészeted megélése. A szalonmunkák során nincs erre lehetőséged? Abban mennyire engedik számodra, hogy kreatív maradj?

Ebben leginkább a vendégek “korlátoznak”, ugyanis a 80%-uk valamilyen melírtechnikát szeretne kipróbálni, hiszen ezt látják minden nap az Instagramon, illetve a hasonló közösségi platformokon. (Nem úgy a Fodrászinfón: kattints ide a mi exkluzív tartalmunkért 😉 – a szerk.) Emiatt kevés az a lehetőség, hogy ilyen színeket készíthessek, mint amivel a versenyen is indultam. Természetesen kreatív így is maradhatok és alkotni is van lehetőségem, de a balayage most mindent visz. 🙂

Hogy érzed – a londoni megmérettetésen túl –, mit nyertél még azzal, hogy erre a versenyre jelentkeztél? Mivel gazdagodtál?

Mindenképpen egy hatalmas élménnyel és elismeréssel lettem gazdagabb. Örülök, hogy jelentkeztem erre a versenyre – még ha Londonban nem is érek el nagyobb sikereket -, ugyanis az eredményen kívül egy csodálatos emlékkel is több lettem. Számomra már az is egy pozitív érzés, hogy magyarországi szinten nyerhettem.

Első verseny után jön a második. Hogyan tovább?

Egyelőre még várom a londoni döntőt. Igazából most még nincs olyan verseny, ami testhez álló lenne, és nem is szeretném elkapkodni a dolgokat. Abban biztos vagyok, hogy találok majd olyat, ahol szívesen megmérettetném magam újra, hiszen most is sikerült jó tapasztalatokkal gazdagodnom.

Képek: Pallai Martina és Schwarzkopf Professional