Keresés

Rövid frizura és megújulás: 5+1 gondolat, hogy miért vágj bele

Miért is nőies a rövid frizura? Megmutatjuk!

Hihetetlen, de még napjainkban is sokan úgy gondolják, hogy a nőiességet a hosszú haj határozza meg. A nőiesség valóban megjelenik a frizurában, de nem mérhető centiméterekben. Karakter, kisugárzás, és az ehhez tartozó tökéletes frizura minden formában nőies lehet. Már mutatjuk is!

Rövid frizura és megújulás

A hosszú haj mellett számtalan érvet fel tudunk sorakoztatni, de nincs ez másképp a rövid frizurákkal sem. Mindannyian szeretünk a megszokásainknak élni, főleg, ha valami már tutira bevált. Éppen ez szokott a legnagyobb visszatartó erő lenni, hiszen egy “drasztikusabb” változástól mindannyian ódzkodunk, legyen szó hajszínváltásról, vagy a haj hosszáról.

Szeretnél kilépni a komfortzónádból, és hosszú hajról rövidre váltani? Ne halogasd, a titok mindig a “most”-ban rejlik, mi pedig mutatjuk is, hogy miért ne habozz tovább.

5+1 gondolat, hogy belevágj… és a hajadba is!

#1 adrenalin

Az önkép megújítása, legyen szó belső tulajdonságaink fejlesztéséről, vagy külső jegyeink felfrissítéséről, mindannyiunkat feltölt önbizalommal, és pozitív energiákkal. Gondolj csak bele, amikor a fodrászszékből felállva kilépsz az utcára, vagy arra, amikor te magad vágsz egy atombrutál szexi rövid hajat, teljesen új karaktert varázsolva vendégednek – hát nem baromi jó érzés?

#2 önismeret

Akármennyire is áll jól neked a rózsaszín, nem lehet minden pólód ugyanolyan. Gyakorlatban persze igen, de ha tényleg így van, irány vásárolni! Merj, próbáld ki: ugyanez igaz a hajadra is! Elhisszük, hogy nagyon jól állnak neked a hosszú tincsek, és azt is, hogy emiatt nagyon szereted is őket. De mi történik akkor, ha egy klasszikus bob, vagy éppen egy vagány pixie még jobban kiemeli a vonásaidat? Honnan tudod, hogy nem, ha soha nem próbáltad?

Változtass, hiszen ezzel

  • önismeretet gyakorolhatsz,
  • felfedezhetsz magadon olyan vonásokat, amiket a hosszú tincsek lehet, hogy eltakartak.

Nemcsak közelebb kerülsz önmagadhoz, de építed a magadba vetett hited is, rájössz, hogy sokkal több rejlik benned, mint valaha gondoltad!

Fodrászinfó jótanács: olyan szakemberrel vágj bele az átváltozás pillanataiba, aki jól ismer téged és a hajad minőségét is! 🙂

#3 egészség

A rövid frizurák esetében az ápolt megjelenés mellett, mindig döntő érv a haj felfrissítése, egészségének megőrzése is. Ráadásul rengeteg professzionális termék áll a rendelkezésedre, hogy megfelelő ápoltságot biztosíts hosszú tincseidnek is, de ettől még nem árt néha a teljes vérfrissítés.

#4 szabadság

Hosszú hajú nőként szinte biztosak vagyunk abban, hogy a több órás hajmosásos-hajápolásos-hajszárítós pillanatok alatt néha megfordult a fejedből, hogy ebből elég, ide a rövid hajat, vesszen a hosszúság!

A rövid haj ugyan megszűri a lehetőségeket, egy darabig búcsúzol a copfoktól, nincs több konty, nincs markolós csatt, pápá holland fonat. A frizurák terén megélt szabadságot értelmezheted így is, de mi van, ha keresel egy másik aspektust? Rövid haj? Naná! A lefekvés és a felkelés pillanatában ugyanolyan trendi vagy, mint napközben! Elég csak beletúrni a hajadba, amikor a kávéivással próbálod kiirtani a reggeli zombihangulatodat, és már indulhatsz is. Mi ez, ha nem a totális szabadság megélése?

#5 vagány

A rövid haj egyszerűen vagány. Kár túlmagyarázni. Erőteljességet sugároz, markáns megjelenést biztosít. Napjainkban egyre elterjedtebb a “sportosan elegáns” kifejezés, ami még ha elég szerencsétlen szóösszetétel is, pontosan definiálja a mai trendeket.

Az elmúlt évek legnagyobb divatirányzataiban megfigyelhető, hogy az ellentétes pólusok, mint klasszikus-modern, brutál vagány-konszolidált tökéletes harmóniában képesek együttműködni. A frizurák terén ugyanez elmondható a rövid hajakról is. Egy jól levágott pixie az égnek állítva egyszerre iszonyatosan menő, de ha éppen oldalra fésülöd, lehet, hogy te leszel a legvisszafogottabb finom nőiesség.

#5+1 no para…

…mert ha le is vágatod a hajad, így vagy úgy, de akkor is visszanő! 😉

Képek: Pinterest

Ha tetszett a cikk, a lájkokat és megosztásokat köszönjük! 🙂