Keresés

Schwarzkopf Professional Partnerkonferencia exkluzív olasz környezetben

Élménybeszámolónk tárgya a Schwarzkopf Professional Partnerkonferencia.

A Henkel Beauty Care Schwarzkopf Professional idén október 19-22. között a híres és exkluzív olasz tengerparti nyaralóhelyre – Sorrentoba – vitte el kiemelt üzleti partnereit. Az utazás célja a partnerkapcsolatok erősítése, az együttműködés szorosabbá tétele, illetve a tapasztalatok és a szakmai termékinformációk cseréje volt. Élménybeszámoló következik.

Schwarzkopf Professional csapatépítés az olasz riviérán

A négy napos partnerkonferenciának a Hotel Sorrento Hilton adott otthont, amely tökéletes helyszínnek bizonyult a csapatépítéshez és a partnerkapcsolatok elmélyítéséhez. A négy nap izgalmasan telt, a Schwarzkopf Professional csapata minden nap újabb és újabb, különlegesen szép helyekre kalauzolta el a fodrászokat.

ELSŐ NAP:

Az első napon a partnerek a rövid repülőút után elfoglalták a szállásukat és a megismerkedtek a hotel számos szolgáltatásával. A vacsorát a Sant’ Antonio étteremben tartották, amelynek teraszáról bámulatos kilátás nyílt a Vezúvra. Vacsora után a Schwarzkopf csapata a Hilton bárban mulatott egészen hajnalig.

MÁSODIK NAP:

A második napon a kollegák a látnivalóban gazdag Capri szigetére látogattak el közösen, ahol a csapat egy része a Faraglioni-sziklákhoz hajókázott el, de voltak, akik a híres Kék-barlangot (Grotta Azzurra) nézték meg. A vacsorát a Hilton La Ginestre különtermében tartották, igazi luxus környezetben. A nap lezárásaként a fodrászok a Sorrento belvárosában található Insolito bárban mulattak hajnalig, ahol a zenéért Havasi Krisztián üzletágvezető felelt. A mixeket a legjobb magyar és külföldi slágerek biztosították, így a hangulat garantált volt.

HARMADIK NAP:

A következő napon az Amalfi-part kapujában fekvő Sorrento óvárosát tekinthették meg a partnerek, ahol a szűk utcákkal szőtt részben egymást érik a szuvenírboltok, éttermek, luxusüzletek és természetesen a fodrászüzletek is. Utóbbi külön élményként szolgált, mert így a szakemberek betekintést nyerhettek az olasz fodrászat világába. A tenger felé haladva gyönyörű látványt nyújtott a Marina Grande régi halászkikötő, amelynek vonzáskörzetében ma is halászok laknak. Nekik köszönhetően az éttermekben mindig az aznap kifogott halat szolgálják fel. Az esti vacsorát a hangulatos szabadtéri citrusfák tövében fogyaszthatták el a vendégek.

NEGYEDIK NAP:

A negyedik napon az ókori romváros, Pompeii volt az úticél, ahol a derűs és páramentes időben a Vezúv néma sziluettje uralkodik. A csapat így betekintést nyerhetett egy múltbéli gazdag kereskedőváros mindennapi életébe. Az utolsó helyszín Dél-Olaszország legnagyobb városa – és nem utolsó sorban a pizza szülőhazája – Nápoly volt, ahol a város egyik leghíresebb épületét ismerhették meg a partnerek. A Castel Nuovo, ismertebb nevén Maschio Angioino (Anjou-erőd) is számtalan élménnyel szolgált a Schwarzkopf Professional szakemberei számára.

A négy nap alatt szakmai kerekasztal-beszélgetések keretében közös gondolkozásra és tapasztalatcserére is lehetőség nyílt. A kötetlen információáramlásnak köszönhetően rengeteg hasznos szalonmenedzsment-praktikát ismerhettek meg a szakmabeliek. A Schwarzkopf Professional a vállalati folyamatokra, az értékesítési hálózatra, és a termékekre vonatkozó vélemények begyűjtésén túl, számos információt nyújtott a résztvevőknek az üzletben történő hatékony továbbértékesítésről, a látványos termékkihelyezésről, a digitalizációról és az üzletfejlesztésről.

Az olaszországi körút alatt a Schwarzkopf Professional partnereinek a szakmai tapasztalatok kölcsönös átadása mellett volt alkalma betekinteni az olasz fodrászüzletek mindennapjaiba. Az utazás egy igazi örök élményt nyújtott a résztvevők számára, olyannyira, hogy a hazaút alkalmával a partnerek már a jövő évi konferencia helyszínét tervezgették.

Szöveg és képek: Schwarzkopf Professional

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)