Keresés

Szántai Mónika, az állandóan megújuló

Szántani Mónika volt következő interjúalanyunk. Olvasgass!

Szántai Mónika meghatározó színfoltja a hazai fodrászközösségnek, munkásságát régóta követem. A keszthelyi fodrászhölgy stílusos szalonját már korábban bemutattuk, frizuráit is többször láthattátok oldalunkon. Ezúttal a Wella NTVA versenyre beküldött döntős munkája keltette fel érdeklődésemet. Ez a haj is teljesen újító, ennek kapcsán beszélgettünk vele.

Szántai Mónika az állandóan megújuló, mostani munkád kapcsán is ez motoszkál a fejemben. Hogyan valósítod meg, hogy minden munkád más?

Megtanultam személyre szabottan alkotni a frizurát, mindenkinek a saját stílusa szerint. De ehhez az is kellett, hogy oktatásokon vegyek részt, amin el tudom sajátítani mindezt, ahol megtanulhatom az arcformákat. Minden márka megköveteli a saját stílusát a versenyein, amit szeretne viszont látni a megalkotott munkákban. Fontos, hogy én szeretem belecsempészni a saját kis stílusomat is. Ez a mostani munkám tényleg teljesen más. Régebben általában hosszabb hajjal dolgoztam, de mostanra rájöttem, hogy ki kell törni a komfortzónámból, és ez szerintem sikerült. Próbáltam “Wellás” frizurát alkotni, kicsit vagányabb, merészebb stílusjegyeket alkalmazni. Amikor megláttam a Trend Vision Award verseny kiírását, nem is gondolkoztam, azonnal tudtam, hogy indulnom kell. Nagyon szeretem a kihívásokat, és úgy gondolom, ” aki ki mer, az nyer”. Visszanéztem régebbi versenyzők munkáit, külföldi versenyzőket, és próbáltam egy olyan versenymunkát alkotni, amire azt mondják, hogy “hűha”.

Szántai Mónika versenymunkája, amivel a Wella NTVA döntőjébe került

Teljesen értem, emiatt a “hűha” miatt kerestelek meg. Hogyan folytattad a felkészülést?

Először is leültem egy üveg bor mellé. (nevet) Majd tüzetesebben végig néztem a világhálón az adott márka régebbi versenyzőinek munkáit. Majd jött a modell keresés, ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb része. Most volt talán a legegyszerűbb dolgom, hiszen Liza a “tanulóm”, akiben megláttam a COLOR ARTIST arcát. Ránéztem és tudtam, hogy ő az, akit én keresek; akivel megalkothatjuk ezt a csodás munkát. Liza tudta, hogy én mit szeretnék, és bátran vállalt mindent. Mostani életemet csak a munka tölti ki, és próbálok kitörni a hétköznapi munkából, alkotni, alkotni és csak alkotni.

Szántai Mónika versenyfelkészüléséről itt találsz fotókat!

Ez egy költséges hobbi számodra?

Mint minden hobbi, ez is nagyon költséges. Rengeteg idő, és energia, amit rá kell fordítani, de annál nagyobb boldogság nincs is, amikor a család, barátok, és vendégek megdicsérnek. Én ilyenkor szabadon alkotok, határok nélkül. Elfelejtem azt, hogy miért mennyit fizettem. A dicsőség a legnagyobb fizetség, amit nem adnak pénzért, és senki nem veheti el tőlem.

Több márkaversenyen indulsz, honnan ez a bizalom és tudás? Ugye minden terméknek megvan a sajátsága, amit ismerni kell, hogy magabiztosan tudd alkalmazni, pláne ilyen magas fokon.

Szeretek részt venni oktatásokon, mindenkitől csak tanulni lehet. De a legfontosabb az alapok ismerete. A hajfestés már a művészethez tartozik, nincs megállás, csak fejlődni lehet. És persze emellett kell a hajvágás ismerete, mert a hajszínnel emeljük ki a hajvágási formánkat, ami egy elég összetett dolog. Mögöttem nincs senki, csak én vagyok. Amit megtanultam és elsajátítottam az oktatások során.

Mesélsz kérlek mostani munkádról, Color Artist Lizáról?

Lizának azt készítettem, ami a mostani hajszíntrend része és amivel személyes, egyedi szépségét tudtam kiemelni.

Szántai Mónika Color Artist munkája: step by step

Modellem haját több lépésben világosítottam fel, melyet több festéstechnikával árnyaltam, kiemelve a hajvágási formám. Hajvágásom Sassoon alapokra épült, melyet próbáltam hangsúlyozni különböző színű Koleston Perfect hajfestékkel. Egy őszi tájkép inspirált engem, ez alapján igyekeztem egy csodás hajszínt alkotni. A megvalósított szín után egy laza hullámos stylingot készítettem, ami kicsit bohókás, de mégis kiemeli a modellem igazan egyedi stílusát.

Íme az őszi táj, ami Szántai Mónika versenymunkáját inspirálta

Nagyon sokat köszönhetek a csapatomnak, nem tudok elég hálát adni, hogy mindig velem, mellettem vannak, a barátnőim. Takács-Nyers Kitti készítette a sminket, akivel a szalonomban is együtt dolgozunk, Bohár Zsuzska pedig a fotókat.

Képek: Bohár Zsuzska

Nagy izgalommal várjuk a napot, mikor kiderül, hogy Szántai Mónika milyen helyezést ért el a Wella NTVA versenyén ezzel a pályamunkával.

Az infót hamarosan hozzuk! Drukkolj neki te is!