Keresés

Stílusos fodrászszalon II.

Milyen egy stílusos fodrászszalon? A cikksorozat következő állomása Keszthely.

Tisztelet a kivételnek, de sok fodrászszalonról elmondható, hogy stílustalan. Ez nem azt jelenti, hogy nem szép, vagy nem fancy, vagy nem vonzó hely, csupán nincs egy markáns stílus, amit követ. Ezért arra gondoltunk, hogy felkutatjuk a stílusos fodrászatokat, ezzel is inspirálva a többi szakembert a megújulásra. Stílusos fodrászatok nyomában cikksorozatunk következő állomása Szántai Mónika keszthelyi szalonja.

Stílusos fodrászszalon

Pár éve nyitottad meg saját fodrászüzleted, amit most felújítottál. Milyen stílus szerint alakítottad ki fodrászüzleted akkor és mivé alakítottad át most?

Idén szeptemberben lesz négy éve, hogy megnyitottam a szalonom, ami nagyon letisztult, egyszerű, fehér színben pompázott, de már akkor is próbáltam a részletekre figyelni. A mostani stílust modern vintage-nek mondanám, ami romantikus stílusjegyeket képvisel. Nagyon fontosnak tartom, hogy figyeljünk a részletekre – a szalon kialakításánál is. Valami olyat szerettem volna megalkotni, amire azt mondják: „hűha…” (nevet)

Te találtál ki mindent, vagy szakember segített benne?

Minden az én stílusomat tükrözi. Szeretek kreatív lenni a szakmámban is, ezért úgy gondoltam, hogy megpróbálok egy olyan stílusú fodrászszalont csinálni, amitől, mikor belépsz az ajtón, mosoly kerekedik az arcodra. Persze nálam is volt egy „szerelem első látásra” kiegészítő: a piros kisszekrény. Nem titok, hogy mindent ehhez próbáltam összekombinálni

Piszkos anyagiak: nagyságrendileg mennyit költöttél az alap kialakításra és a mostani felújításra?

A legelején több pénzembe került, mert akkor mindent meg kellett vennem, ami szükséges a mindennapi munkámhoz. Akkor olyan 2 millió forintba került az egész. A mostani felújításnál is minden apró részletre odafigyeltem, így a végösszeg nagyságrendileg 400.000 Ft volt.

Mennyi időt vett igénybe a szalon átalakítása?

Pontosan egy hetet voltunk zárva. Gyakorlatilag a falfestés volt hosszadalmas, a berendezés kialakítása már nagyon gyorsan ment, mert mindent megterveztem és előre megvettem.

Szerinted mennyiben meghatározó a szalon arculata?

Most már nem elég a maximális szakmai tudás. Szerintem elengedhetetlen, hogy a szalon egyedi, trendi, stílusos és korszerű legyen. Az kell, hogy a vendég jó érzéssel lépjen be hozzád. És minden maximálisan a vendég igényeire legyen kialakítva.

Vendégeidnek hogy tetszik a szalon új kialakítása?

Mindig is szerették a stílusom. Volt, aki azt is megkérdezte, hogy miért kell átalakítani, hiszen még mindig szép. Mindenkinek nagyon tetszik az új arculat. Sokan azt is megkérdezik, hogy ki tervezte. Én elmosolyodok ezen és büszkén mondom, hogy ez az én fejemben született meg.

A virágok korábban is meghatározói voltak a szalonnak. Miért? Honnan ez a vonzódás?

Igen, ez mindig is meghatározó volt. A virág természetesség, szabadság, szerelem, frissesség érzése fontos elem számomra, amit a szalonban is szerettem volna kifejezni, éreztetni. Most már a szalon egyik fala is virágos tapétát kapott, amitől mindenkinek eláll a szava. És tudod: aki a virágokat szereti, rossz ember nem lehet. (nevet)

Mit gondolsz, mennyi időnként szükséges a felújítás, átalakítás?

Ezt mindenki maga érzi, de szerintem azért évente kell kicsit változni. Kell, hogy a vendég a szalon környezetén is érezze azt, hogy mindig tudunk fejlődni, átalakulni.

Mennyire vagy elégedett az új szalonnal?

Én szerelmes vagyok a szalonomba! Büszke vagyok arra, hogy olyan helyen dolgozhatok, ami én vagyok. Azt szeretném, hogy ha ismeretlen lép be az ajtón, az azonnal érezze, hogy jó helyen jár. Nem mellesleg nagyon jó érzés, hogy a szakmai programokon odajönnek a kollégák és megdicsérik a szalonomat. (nevet)

Képek: Szántai Hair&Style

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)