Keresés

Etalon Szeged, a stílusos fodrászszalon

Ha különleges stílusra vágysz az Etalon Szeged fodrászszalont neked találták ki!

Tisztelet a kivételnek, de sok fodrászszalonról elmondható, hogy stílustalan. Ez nem azt jelenti, hogy nem szép, vagy nem fancy, vagy nem vonzó hely, csupán nincs egy markáns stílus, amit követ. Ezért arra gondoltunk, hogy felkutatjuk a stílusos fodrászatokat, ezzel is inspirálva a többi szakembert a megújulásra. Stílusos fodrászatok nyomában cikksorozatunk következő állomása “Etalon Szeged”, azaz a szegedi Etalon Beauty & Hair Spa szalonba vezetett, Kormány Eta fodrászmesterhez.

2016. augusztus 6-án nagyot fordult a szakmai életed. Miért is?

Valóban, ugyanis aznap volt az új szalonom ünnepélyes megnyitója. Három évnyi helyiség keresgélést, majd két évnyi felújítást követően végre megnyitottuk az álom szalonomat: 48 nm-ről, hirtelen 158 nm-en találtuk magunkat. Ez a legcsodálatosabb dolog, ami velünk történhetett.

Ez nem kis váltás: az Etalon Szeged szalon mérete gyakorlatilag megtriplázódott. Nagy szükség volt erre?

Igen, hatalmas szükség volt rá! Olyan vendégkörrel rendelkezünk, akik magas szintű szolgáltatást szeretnének igénybe venni, ám ez a korábbi helyen szinte már tarthatatlan volt. Eljutottunk arra a pontra, amikor már nem tudtuk biztosítani azt a színvonalú kiszolgálást, amit mérceként, magunk felé is felállítottunk. Dávid fiam – aki szintén fodrász és együtt dolgozunk, – egyszer megszámolta: 36-an voltunk éppen az üzletben, verseny- és vizsgaidőszak alatt. Ez a zsúfoltság annyira rányomta a bélyegét a munkánkra, hogy a váltás nagyon égetővé vált az elmúlt években. Volt, hogy inkább csak hajnalban és késő este dolgoztam, mert nem fértünk el, egymásba ütköztünk munka közben.

Etalon Szeged, a megújult üzlet belső tere

Milyen visszajelzés érkezett a váltásra a vendégektől?

Mindenkinek nagyon tetszik az új környezet és ez jó érzéssel tölt el. A vendégeink a mai napig emlegetik, hogy milyen kényelmes a fejmosás ebben az új szalonban és milyen jó, hogy van idő és lehetőség a fejmasszázsra. Az előző üzletben, egy magasabb vendégünk, aki 190 centiméter, már nem tudta kinyújtani a lábát, ami nem volt túl kényelmes számára, ráadásul pont ott volt egy kis közlekedő is, így valaki mindig megbotlott benne. Itt most nem csak, hogy kényelmesen ki tudnak nyújtózni vendégeink, de még idő is van a kényeztetésre, hiszen nem tízen osztozunk két darab fejmosón.

A nagyobb tér több szolgáltatást is eredményezett?

Igen, a szolgáltatásaink köre is bővült annak érdekében, hogy minden igényt ki tudjunk elégíteni. Továbbra is a fodrászat a fő profil, ami mellett helyet kapott a kozmetika, szolárium és masszázs is. A szalonba belépve kedves asszisztensem fogad mindenkit a recepciós pultban. Ebben a szalonban még arra is van lehetőség, hogy vendégeink professzionális termékeket vásároljanak nálunk, otthoni használatra, aminek köszönhetően, szinten tudják tartani hajuk és fejbőrük állapotát, két szalonkezelés között. Fantasztikus álmom vált valóra ezzel a szalonnal, leírni sem egyszerű, mit érzek azáltal, hogy mindez megvalósult.

Az új Etalon Szeged szalon a vendégek számában is jelentős változást eredményezett?

Igen, sok új vendéget vonz be a szalon, túlnyomórészt külföldi egyetemistákat. Jelenleg hat alkalmazottam van és már teljesen másképp dolgozom, mint régen. Az asszisztensem annyira megkönnyíti az életem: minden fodrásznak szívből ajánlom, hogy ha teheti, legyen recepciós segítsége. Többé már nem az én feladatom figyelni arra, hogy a szalon zavartalan működéséhez szükséges dolgok rendben legyenek, mint mondjuk a könyvelővel való kapcsolattartás, a raktárkészlet kezelése, mindennemű papírmunka vagy a naptári előjegyzés. Ezekben mind-mind megvan a segítségem és így teljes mértékben csak a frizurákra, illetve a vendégekre koncentrálhatok, nem kell vibrálnom, mint korábban.

Hogyan találtál rá a mostani üzlethelyiségre?

Eléggé kacifántosan jutottunk el idáig. Először a korábbi üzletem mellett lévő üzlethelyiséggel akartam bővíteni a szalont, de az végül nem jött össze… Ma már tudom, hogy miért nem, a sors akarta így. Volt is egy álmom, amiben egy hang azt súgta, hogy ne bánkódjak, amiért nem sikerült nyélbe ütni az üzletet. Majd megláttam ezt a helyet és mondhatom: éppen olyan fantasztikus volt az életben is, mint a képzeletemben. Pont ugyanaz! Szó szerint: az álom valóra vált. Ezt a helyet az egyik vendégem ajánlotta és azonnal lelkes lettem. Korábban egy bio bolt volt itt, valamint egy üres iroda. Ezt a kettőt nyitottuk össze és újítottuk fel teljesen. Ahogy azt már korábban említettem, három évig keresgéltem a megfelelő helyet, mire rátaláltam. Minden nap úgy jövök be, hogy megdobban a szívem. Az a csoda, szerelem, szeretet, nagyság, a vendégek öröme, minden vágyam teljesült ezzel.

Mesélj kérlek a szalonberendezésről. Mit szerettél volna létrehozni?

Pontosan ezt, amit látsz a szalonban. Abszolút tudtam a színvilágot és tisztában voltam a keretekkel, egy nagyon szolid, letisztult, minimál stílusú, precízen kialakított helyet szerettem volna. Ez meg is valósult. Imádom a rengeteg ablakot, a fényt, a sok üveg felületet és az egyik kedvencem a csodálatos mennyezetvilágítás: haj hullámok, habok futnak a plafonon. A szalonberendezést teljes mértékben a Wella Professionals támogatta, Takács Tamás és Pál Gabriella a kezdetektől fogva, teljes vállszélességgel mellettem voltak, amiért nem tudok elég hálás lenni. A szalont egyébként Tamás nyitotta meg 2016. augusztus 6-án. Emlékszem, mikor még csak a tervezgetés szakaszában jártunk és az egykori bio bolt poros polcain reggeliztünk együtt, az iszonyatos hidegben. Most ugyanitt állunk, álmaim szalonjában. Ez az igazi csoda.

Mi tölt fel téged igazán?

A munkám, hiszen pihenésnek élem meg azt is, amikor dolgozom. Most 61 éves vagyok, de ugyanolyan lendülettel és örömmel csinálom a munkám, mint az első napomon. Mindig szárnyalok, boldog vagyok. Reggel 6-tól este 10-ig a szalonban dolgozom. Tudni kell rólam, hogy nagyon vallásos vagyok és mindig arra kérem a jó Istent, hogy csak egészséget adjon, mert nagyon sokat és sokáig szeretnék még dolgozni.

A gyerekeim, az unokáim, a vendégek, az üzletem… ha lehetne, akkor én most megállítanám az időt, olyan fantasztikus, ami most van. Szeretném, hogy ez az állapot nagyon sokáig tartson! Persze rengeteget is teszek érte, hogy ez tartós és jó legyen. A főnökömtől kapott, örök érvényű jó tanács: „Először is a vendég, másodszor is a vendég és harmadszor is a vendég!” – Erről szól a mi szakmai életünk.

Eta, te mindig készülsz valamire. Most milyen projekten dolgoztok éppen, ha nem titok?

Még korai lenne róla beszélni, de annyit mondhatok, hogy nagy álmaink és terveink mindig voltak és vannak. Bizonyíték erre az új szalonunk nyitása és a felejthetetlen születésnapi bemutatóm is és természetesen most is készülünk valamire. Hamarosan tájékoztatunk benneteket a fejleményekről, amikor már nem lesz titok! 🙂

Képek: Etalon Szalon

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)