Keresés

Ezek a legfontosabb fodrász szalon berendezési tippek!

Tudd meg mik a legfontosabb fodrász szalon berendezési tippek!

Szalonod berendezése és kinézete mindig a legelső benyomást kelti, amely sok esetben meghatározza a nálad töltött időt, valamint a rólad és a munkádról alkotott véleményt is. Ezért fontos, hogy az otthonosság és az ízlésesség mellett vendégeid szalonodba lépve úgy érezzék: nálad komfortosan tudnak majd kikapcsolódni és szépülni. De mit is kell tenned ehhez? Következnek a legfontosabb fodrász szalon berendezési tippek!

A legfontosabb fodrász szalon berendezési tipp: legyél akadálymentes!

A legfontosabb fodrász szalon berendezési tipp az, hogy legyél akadálymentes, azaz tegyél róla, hogy a szalonodba való bejutás mindenki számára lehetséges legyen. Gondolnod kell ugyanis kerekesszékes vagy fogyatékkal élő vendégeidre is, akiknek gondot tud okozni például a lépcsőn való közlekedés. Éppen ezért a legjobb ezt elkerülnöd a szalonodban, ha pedig nem lehetséges, mindenképp szerezz be olyan eszközt, például egy rámpát, amellyel a speciális igényű vendégeid is gond nélkül bejuthatnak hozzád. Ugyanígy érdemes odafigyelned a hajmosásnál és a többi fodrászati kezelésnél, valamint szalonod teljes berendezésénél is arra, hogy a nálad eltöltött idő a mozgáskorlátozottak számára is kényelmes legyen.

Ne legyen a szalonodban recepció!

Lényeges fodrász szalon berendezési tipp az is, hogy ha teheted, kerüld a recepciós pult meglétét. Ez ugyanis egyfajta korlátot képez a vendégeid és közted, emiatt pedig veszítesz a közvetlenségből. Ha azonban Te személyesen ápolod a kapcsolatot a vendégeiddel az érkezésüktől egészen a távozásukig, az megerősíti a kapcsolatot köztetek, növeli a vendéged lojalitását, így nagyobb eséllyel számíthatsz arra, hogy újabb időpont egyeztetésére kerül majd sor.

Otthonos fodrász szalon berendezési tipp: rendezz be egy teret a várakozáshoz!

Munkád során az is előfordulhat, hogy késik egy vendéged, így elcsúszik az időbeosztásod, emiatt pedig a következő időpontra érkezőnek várnia kell. Erre az esetre a legjobb megoldás egy otthonosan berendezett részleg a szalonodban, amely gyakorlatilag nappaliként funkcionál. Vásárolj egy kényelmes kanapét, pár fotelt és egy dohányzóasztalt, melyre apró vendégváró falatokat, pár üdítőt és egy kávégépet is kitehetsz, a különböző szépségipari magazinokról nem is beszélve. Ez a terület így tökéletes lesz arra, hogy a soron következő vendéged nyugodtan és kényelmesen tudjon várakozni.

Legyen a szalonod tiszta, tágas és pihentető!

Ahhoz, hogy vendégeidnek a legjobb élményt biztosítsd fontos, hogy kényelmesen és biztonságban érezzék magukat nálad, ez ugyanis sok vendég első szempontjai között szerepel. Érdemes színes, de minimalista hangulatot választanod a szalonodnak, melyet szép dekorációkkal, például gyertyákkal, dizájnos törölközőkkel vagy hangulatos világításokkal tehetsz még otthonosabbá. Fontos még, hogy sose legyen nálad rendetlenség, mivel az rombolóan hat többet között az összképre. Azonban azt se felejtsd el, hogy székeid kényelmesek legyenek a hosszan tartó üléshez.

Tükör nélküli fodrász szalon? Igen, létezik!

Külföldön már sok helyen tesztelik vagy be is vezették a tükör nélküli fodrász szalonokat. Ezek létrejöttének oka, hogy azok kellemesebb élményt biztosítottak a testképzavarral és szorongással küzdő vendégeknek és azoknak is, akik már gyógyulóban vannak. Sokat segített ugyanis Nekik, hogy az olykor órákig tartó frizurakészítés közben nem kellett végig önmagukat nézniük a tükörben. Fodrászként ez természetesen okozhat nehézségeket számodra is, így ha ilyenben gondolkodsz mindenképpen érdemes átgondolnod, tudod-e majd ugyanazt a színvonalat nyújtani.

Képek: Pinterest