Keresés

Személyre szabott frizuratippek a botrányok elkerüléséért

Személyre szabott frizuratippek, arcformák – hogyan kapcsolódik össze ez a két terület?

Arcformához igazított frizuratippek

Le merjük fogadni, hogy a te életedben is eljött már az a szent pillanat, amikor a régi fotóalbum felett szörnyülködtél: “Hogy hagyhatta anya, hogy valaha ilyen frizurám legyen?” Valószínűleg nem akarta hagyni, csak nem volt más választása, amikor te dacos kamaszként minden ellen fellázadtál.

Viszont azt kell mondjuk, hogy nem feltétlenül kell tinédzsernek lenni ahhoz, hogy beleválasszunk egy előnytelen hajszínbe vagy fazonba. Mivel a frizura is fontos része az összképnek és a rólunk alkotott első benyomásnak, ezért most segítünk elkerülni az optikai botrányokat.

Személyre szabott frizuratippek mentén megmutatjuk, hogy a te arcvonásaidhoz melyek a legideálisabb hajtípusok. Egyet azonban még most ígérj meg nekünk! Mégpedig azt, hogy minden fodrászati szolgáltatás előtt szakemberrel együtt döntesz az új megjelenésedről. Ez azért fontos, mert nincs két egyforma ember, a különböző arctípusok és vonások jellegzetességei személyenként keveredhetnek. Mutatjuk!

Mutasd az arcod és megmondom milyen frizura illik hozzád

Ez az a mondat, ami minden fodrászszalon falai közt el kéne hangozzon. Hogy miért? Számos esetben döntünk olyan hajtípus mellett, ami lehet, hogy a stílusunkhoz közel áll, de arcformánkhoz már annál kevésbé.

Hányszor történt már meg veled, hogy elhitted milyen dögös leszel egy új fazonnal, majd mégis könnyeidet elfojtva bámultad a tükörképedet? Na, ugye! Ezért most össze is állítottunk neked egy kellően rövid és velős fodrászati kisokost, hogy megtudd, milyen frizura illik hozzád a legjobban.

A szögletes arcforma

Ha szögletes arcformával áldott meg a sors, akkor bizony van pár jótanács a tarsolyunkban. A szögletes arcforma már a nevéből adódóan is erőteljes és markáns vonásokat feltételez, éppen ezért fontos, hogy a hajaddal el tudd kerülni a maszkulinabb vonalaid kihangsúlyozását.

Az arctípusodat egy:

  • szögletes áll,
  • széles homlok
  • és széles arccsont

jellemzi, amit péládul egy lépcsőzetes vágással lehet lágyítani. A rövid és tépett, illetve a lazán félreeső frufru egyaránt jól állhat. Célszerű elkerülni a rövid tüskés hajat, illetve a minél inkább lekerekített formákat. Ezzel ellentétben egy félhosszú és laza hullámokkal megspékelt hajviselettel pillanatok alatt el tudsz érni egy pozitív értelemben vett optikai csalódást.

A hosszúkás arcforma

A hosszúkás arc olyan, mint a lelki szemeink előtt megjelenő tökéletes sípálya: hosszú területet (nagyobb homlokot) követ egy emelkedő (magasabban elhelyezkedő arccsont), amiről egy sikeres ugrást végezhetünk, mielőtt a keskeny pályavéghez (keskeny állhoz) érnénk.

Ha hosszúkás az arcformád, akkor feltétlenül figyelembe kell venned, hogy egy hosszú egyenes haj optikailag még tovább nyújtja a vonásaidat. Így azt ajánljuk, hogy inkább egy félhosszú, bubi vagy Kleopátra-hajat vágass.

Az arc szélesítése és rövidítése céljából ideális lehet még neked egy frufrus viselet vagy egy oldalválasztékkal ellátott fokozatos vágás.

A háromszög és a szív alakú arcforma

Amikor egy széles homlok- és arccsont egy egyszerre keskeny és hegyes állal párosul, akkor a fordított háromszög formával, avagy a szív alakú arcformával van dolgunk. Ennél a típusnál fontos felhívni a figyelmet a szem és az arccsont dominanciájára.

Háromszög arcforma esetén szinte mindegy, hogy a választékodat középre vagy oldalra helyezed. Mindkét módon jól fog állni, pláne, ha egy hullámosan vagy lépcsőzetesen levágott, kicsit szeleburdi hatást keltő hajat vágatsz. Így az álladat szélesebbnek fogod látni, aminek köszönhetően az arccsontod és a szemeid fognak előtérbe kerülni.

Ha zavar, hogy a homlokod szélesebb, akkor bátran viselj egy szemöldökig érő frufrut! Hajhosszban inkább egy félhosszú frizurát vágass magadnak, az lesz számodra a legelőnyösebb választás.

A kerek arcforma

Gömbölyű és telt vonások, megegyező archossz és -szélesség: röviden így jellemezhetnénk a kerek arcformát. Magadra ismertél? Akkor növeszd minél hosszabbra a hajadat, ugyanis ezzel képes leszel a “tömörebb” vonásaid megnyújtására.

Kifejezetten előnyös lehet neked egy egyenes és kissé tépett frizura, amit könnyen feldobhatsz egy oldalra vágott, hosszabb frufruval is. Utóbbit azonban nem muszáj erőltetned; ha a homlokod szabadon hagyod, akkor is szuperül fogsz kinézni.

Ragaszkodsz a rövid hajviselethez? Gondolkozz hátrafésült vagy teljesen egyenes, vállig érő frizurákban! Az választékot mindkét esetben oldalra tedd!

Az ovális arcforma

A világ egyik legszerencsésebb embere vagy, hogyha ovális fejformával születtél. Egy kis költői túlzással, de neked tuti, hogy minden frizuratípus jól áll.

Az ovális arcod ugyanis olyan arányokkal rendelkezik, amihez ugyanannyira passzol egy:

  • frufru (de az is, ha nincs),
  • rövid vagy hosszú fazon,
  • egyenes vagy hullámos haj.

Az áll és a homlok irányába arányosan elkeskenyedő arcforma gyakorlatilag tökéletes alap a kísérletezésre. De ha nem vagy elég bátor, érdemes biztosra menned egy hátrafésült vagy egy lépcsőzetes haj kiválasztásával.

A gyémánt arcforma

A gyémánt arc vonásait meghatározni is nehéz, nem még felismerni. A gondok ott kezdődnek, hogy könnyen összetéveszthető a szív alakú formával, pedig van köztük egy lényegi különbség: az arccsont.

Míg a gyémánt fejformánál az arccsont kiugróbb és szélesebb a homloknál, addig a szív arcúaknál kevésbé markánsan domborodik ki. Az éles vonások miatt az a legszerencsésebb, hogyha lágyítod az arcodat – például az arcodba fésülöd picit a hajadat vagy vágatsz egy laza frufrut. Így sokkal finomabbá, lágyabbá és természetesebbé varázsolhatod a megjelenésedet.

Képek: Pinterest

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)