Keresés

Thinking outside the box: a sikeres Instagram-profil 5 szabálya

Mit kell tenned egy sikeres Instagram profil eléréséért? Megmutatjuk.

Sophia Hilton egy igazi színfoltja a fodrásztársadalomnak. Szakmai pályafutása alatt számos elismerést bezsebelt: 2017-ben és 2018-ban megnyerte a L’Oréal Colour Trophy-t, mi több, 2019-ben a British Hairdressing Awards legjobb coloristjának járó díját is megszerezte. Munkássága azonban nemcsak a frizurák szintjén lenyűgöző, a social media platformokon nyújtott kreatív tartalmak gyártásában is kiemelkedő. Most összegyűjtöttük a sikeres Instagram-profil 5 szabályát, amit Sophia-tól tanultunk!

Ingyenes üzletfejlesztés, avagy ezért figyelj oda az Instádra!

A 21. századi üzletfejlesztés már nem csupán a tökéletes munkák promotálásán múlik. Hatalmas szerepet játszik az is, hogy milyen kontextusban és social media felületen bizonyítjuk szakmaiságunkat a nagyközönség számára. Az elmúlt időszakban az Instagram egyre nagyobb teret nyert magának, hiszen sokan felismerték azt a tényt, hogy ez az applikáció nem csupán egy szórakoztató és informatív felület, hanem egy ingyenes marketingeszköze is az egyéni business felvirágoztatásának. A lehetőség tehát mindenki számára adott, de nem mondjuk, hogy ehhez nem kell elsajátítani néhány “insta-skill-t”.

Sophia Hilton, a nemzetközi szinten elismert, és a bohémságáról híres colorist online tevékenysége azonnal megragadta a figyelmünket. Ennek legfőbb oka, hogy amellett, hogy tökéletesen reagál a modern digitális trendekre, mégis egyedi marad, és a megszokottól eltérően, képes sajátos perspektívába helyezni a munkásságának virtuális lenyomatait.

Sophia Hilton, a No Another Salon és egy sikeres Instagram profil tulajdonosa

A sikeres Instagram-profil 5 szabálya

THINKING OUTSIDE THE BOX: válts perspektívát, és figyelj a részletekre!

Ahogyan azt korábban is említettük, Sophia business profilja különleges, még akkor is, hogyha megfelel minden “Instagram-sztenderdnek”. Hogyan lehetséges ez? A válasz egyszerű: a profil egyszerre tükrözi a fodrász személyiségét, a szakmaiságának fókuszát, esztétikus és jól komponált. Ezek a tulajdonságok már önmagukban megadják azt, amit az Insta-algoritmusok szeretnek. De van egy “apróság”, ami ennél is fontosabb – pontosabban emellett válik igazán jelentőssé -, mégpedig, hogy részleteiben tökéletesen egyedi és kreatív. Melyek ezek az alkotóelemek?! Már mutatjuk is őket!

#1 EGYEDI, HEKTIKUS, DE MÉGIS ESZTÉTIKUS HÁTTÉR

Egy frizura befotózásánál a legtöbben ott véreznek el, hogy nem keresnek megfelelő hátteret, pedig nem sok kiábrándítóbb dolog van, mint amikor egy lenyűgöző alkotásról eltéved a szemünk a kép sarkára, ahol belóg egy elosztó vagy egy másik vendég fél arca stb. Találkoztál már ilyennel, igaz?! Szerencsére ezt a problémát már egyre többen orvosolják a steril hátterekkel, mint például az egyszínű fal, de valljuk be, egy idő után ez is kifejezetten unalmassá válik. Fodrász vagy, tessék kreatívnak lenni ebben is! Lehet hektikus egy háttér, hogyha abban mégis megvan az esztétikum, mint a csodálatos színvilág, a menő termékelhelyezés, de még jobb, hogyha így képes vagy kiemelni a szalonod egy király részletét. Mire gondolunk? Mutatjuk Sophia-módra, ahol semmi nem letisztult, és a kép mégsem “esik szét” tőle:

#2 A STYLING NEM ÁLL MEG A NÉPSZERŰ HULLÁMOKNÁL

Mi is rajongunk a gyönyörű loknikért, legyen az természetes vagy hajvasalóval/hajgöndörítővel formázott, csak akad egy kis probléma: a balayage őrülettel egyre nagyobb szerepet kaptak a hullámok, és szinte minden egyes profil csak ezekkel a munkákkal van tele. Éppen emiatt egy szögegyenes haj már sokkal előbb megragadja a tekintetet, még akkor is, ha tudjuk, hogy a mai trendek megkövetelik a hullámokat. Ez valóban így van, de ez még nem jelenti azt, hogy minden második feltöltött munkád csak ilyen legyen – törekedj a változatosságra! A styling-ban és a frizura befotózásában éppen ugyanakkora a potenciál az egyenes haj esetében is, ha egy picit szabadjára engeded a fantáziádat, íme a remek példa erre:

#3 STYLING TERMÉK OFF

A rosszul kiválasztott háttér után a másik legidegesítőbb tulajdonság, hogyha egy fotón azt vesszük észre, hogy a frizura például fénylik a hajlakk módszertelen alkalmazásától. Nem azért, mert a szakember nem tudja használni a rendelkezésére álló terméket, csak annyira szeretné, hogy minden a helyén legyen a képen, hogy indokolatlanul sokat elhasznál belőle. Hidd el, ez még egy laikus ember szemében is természetellenes hatást kelt majd! Éppen ezért: insta, frizurafotó, imázsépítés? Dobd egy kicsit arrébb a sok professzionális styling cuccot, és hagyd a hajat élni a természetes valójában!

#4 RING LIGHT

A megfelelő beállításon és hátteren túl, egy jól eltalált fotónak még számos olyan részlete van, amire érdemes odafigyelni, ezek között kifejezetten hangsúlyos a jó fényviszony megteremtése. Ez alapvetően nem minden szalon esetében adott, de ha még jó paraméterekkel is rendelkezik az üzlet – azaz világos terekkel van tele -, még akkor sem biztos, hogy a rendelkezésre álló kamerával tényleg azt kapjuk vissza, amit valóban látunk. Sőt, biztos, hogy nem. Ennek orvoslására itt az ideje, hogy beszerezz egy körlámpát, azaz egy Ring Light-ot! Igaz, nem kifejezetten fodrászeszköz, de hidd el, megéri befektetni, hogyha telefonnal is cool tartalmakat szeretnél gyártani!

#5 TARTALOM A FRIZURAFOTÓKON TÚL

Mi hiányzik igazán a “fodrászinsták” világából? Tartalom, a frizurafotókon túl! Persze, tudjuk, hogy a fókusz minden esetben a munka, amire a szakember büszke, de ha igazán karakteressé szeretnéd tenni azt, amit képviselsz, akkor képes vagy egy egészen új oldaláról is megközelíteni a fodrászatot, és magát a hajat. És ha mégsem tudod kikerülni a frizurafotót:

  1. Mi lenne, ha teljesen másik aspektust választanál?
  2. Mi lenne, ha például a folyamatban is meglátnád a lehetőséget, és nem kizárólag a végeredmény bemutatásában?
  3. És ha már végeredmény, mi lenne, ha csak egy részletet mutatnál meg belőle, nem pedig a teljes munkát?

Mire gondolunk? Pont arra, amit Sophia és csapata frenetikusan prezentál, szerintünk a képek helyettünk is elmagyarázzák:

Tovább inspirálódnál még? Látogass el Sophia Hilton business Instagram-profiljára:

KATTINTS IDE, ÉS MÁRIS ELIRÁNYÍTUNK A NOT ANOTHER SALON INSTAGRAM FELÜLETÉRE!

Forrás: itt, itt és itt

Képek: Not Another Salon Intagram profil és Sophia Hilton Instagram-profil