Keresés

Egy hajszínkísérlet sokkoló eredménye by Heiszler Szalon

Hajszínkísérlet készült, aminek mutatjuk az eredményeit.

Nem a hajszín és nem is a fodrász a hibás, ha nem ugyanazt a színvilágot látod viszont egy fotón, amelyet a frizurád elkészülésének pillanatában láttál. A Heiszler Szalon dolgozói egy érdekes színkísérletet végeztek, amelynek sokkoló eredménye született. Nincs más dolgod tehát, hogy a felháborodás előtti pillanatban tüzetesen megvizsgáld ezt a cikket, íme a hajszínkísérlet!

Hajszínkísérlet – A probléma forrása

“A szalonban még hamvas szőke volt a hajam, később ledöbbentem(…)Egy fotón ugyanis vörös volt. Nem viccelek. Ezer éve még csak vörös festék sem járt a hajam közelében, erre most egy fotón totál rezes volt az árnyalat… Lesokkolt. Bár, jobban belegondolva, a szalon óta egyáltalán nem is láttam azt a gyönyörű színt, amit kiválasztottunk a fodrászommal, és ami rá is került végül a frizurámra. Már legelső este, a fürdőszobatükörben is furcsa volt. Nem értem! Miért van ez???”

Akár te is írhattad volna ezt a kis szösszenetet, ugye?

Hajszínkísérlet – A probléma körüljárása

A legtöbb festett hajú emberrel megesik az ilyesmi. A szalonban még a hamvas, a fürdőben sárgás, a fotókon akár vörös is lehet… De van egy jó hírünk: NEM A SZÍN A HIBÁS! A szín bizony pontosan olyan, ahogy „megkapod” a szalonban. Mi mindenen múlhat azonban, milyennek látod később?

FÉNYKÉPEK ESETÉN:

Mivel készült a fotó?

  • Teljesen más színe van a különböző okostelefonokkal készített képeknek, és persze, a fényképezőgépekkel fotózottaknak is.
  • Egyes készülékek inkább „melegítenek”, míg mások „hűtenek” a valódi árnyalaton. Csúcsminőségű, analóg fényképezőgépre van szükség ahhoz, hogy nagyjából a valóságot adja vissza!

Milyenek voltak a fényviszonyok?

  • Különböző lehet a képen szereplő hajszín a természetes és a mesterséges fények eredményeként, illetve a hideg vagy meleg tónusú fényhatások is egyértelmű befolyással bírnak, ha hajszínről van szó!
  • Tehát más lesz a hajad színe, amikor rásüt a nap, más, amikor szürke, esős az idő, illetve abszolút különbözik az ezerféle mesterséges fényben. Egy sárgás villanykörte mellett a hajad sem tűnik majd annyira hamvasnak, míg a kékes LED-fényben sokkal hidegebbnek tűnhet a valóságosnál.

A háttér sem mellékes

  • A háttér is erőteljesen beleszól abba, mely tónusai erősödnek fel a hajadnak akár egy fényképen, vagy akár élőben is.
  • Egy rózsás-barnás fal előtt például lehet, hogy a hamvasszőke hajadnak is lesz egy kis rosegold fénye, míg a szürke előtt állva megfelelően érvényesül majd a hamvassága.
  • Amikor Pinteresten nézegetsz képeket, majd felkiáltasz, „De gyönyörű ez a szín, akarom!”, gondolj rá, hogy ugyanezek a tényezők azokra a fotókra is igazak, sőt! Ezekben az esetekben nem ritka, hogy enyhén effektelik, felhúzzák, élénkebbé vagy kontrasztosabbá teszik az árnyalatokat. Valószínűleg az életben a modellek haja sem pont ugyanolyan.

Egy színkísérlet sokkoló eredménye

És akkor most jöjjenek a kísérlet eredményei! Az alábbi galériában UGYANAZT a frizurát tekintheted meg, különböző szögekből, fényviszonyok közt, hátterekkel és más-más készülékekkel fényképezve. A képek azonos időben készültek, párhuzamosan több telefonnal, és semmilyen utómunkának nem vetettük alá őket. Ezek után ne legyen kérdés benned sem, ha meglátsz egy fotót a hajadról, hogy esetleg baj van az általad amúgy kedvelt színével! Hiszen láthatod, még egy gyönyörű hamvasszőke is fürödhet aranyos árnyalatban, ha olyan a háttér, a fény, illetve a készülék, amivel fotózták…

Micsoda hajszínkísérlet, ezt nézd!

Döbbenetes, ugye?

Szöveg: Heiszler Ivett

Képek: Heiszler Ivett / Heiszler Szalon