Keresés

A Heiszler Szalon sikere – interjú Heiszler Ivettel

Megtudtuk, hogy mi is a titok a Heiszler Szalon sikere mögött.

Ha tanulni szeretnénk és fejlődni szakmánkban, akkor a szakmai képességeink mellett üzleti szemléletünket is érdemes fejleszteni és elcsenni, majd beépíteni azokat a fogásokat, amik a mi vállalkozásunkat is gyümölcsözővé tehetik. A Heiszler Szalon sikere egy olyan sztori, amire sokan kíváncsiak. Heiszler Ivett fodrászmester a következő interjúban mesélt az üzleti szemléletéről, ami sikerre vitte szalonjait, soron következő szemináriumán pedig a műhelytitkokba is beavat. Olvass tovább!

Mit gondolsz, miért tudott a te vállalkozásod ilyen sikeres lenni? Mi a Heiszler Szalon sikere?

Azt gondolom, hogy 3 meghatározó tényező vezet a sikereim folyamatos megvalósításához:

 • -kitartás
 • -optimista szemléletmód
 • -tökéletes kollégák kiválasztásának készsége.
A Heiszler Szalon sikeréről beszélgettünk a szalon(ok) megálmodójával, Heiszler Ivettel
A Heiszler Szalon sikere mögött komoly csapatmunka van

Mikor megnyitottad első üzletedet, milyen célt tűztél ki magad elé? Mennyire voltál tudatos a tervezésben?

Az első üzletemet 2010-ben nyitottam meg, különösebb célom nem volt vele. Csapatépítésben és extra növekedésben egyáltalán nem gondolkodtam, csak ki akartam próbálni magam egyedül, a magam ura akartam lenni. Gyakorlatilag egy munkahelyet teremtettem magamnak.

Sikeres szalonvezetőként mit tartasz legfontosabbnak munkád során?

Számomra a legeslegfontosabb, hogy a kollégák között meglegyen az egymás iránti szeretet és tisztelet, mert az mindig vidám és pozitív légkört teremt. Lényeges, hogy a csapat minden tagja kölcsönösen támogassa egymást, elakadásaik során mindig mindenki a megoldásra törekedjen, senki ne ragadjon le egy adott problémánál. Minden munkatársam tudja, hogy nálunk hibázni nem bűn, ha tanulunk belőle és mielőbb korrigáljuk.

Mi a Heiszler Szalon sikere? A szemináriumon beavat a részletekbe is!

Mi a te szalonvezetői fejlődésed íve? Milyen utat jártál be és hogy érzed, hol tartasz most?

3 mérföldkő van a szalonvezetői életemben, méghozzá a 3 szalonom megynyitása. Az első egy egyszemélyes munkahelynek indult, aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy szűkös a hely és már öten vagyunk.

2015-ben átköltöztünk egy nagyobb szalonba a Pozsonyi útra, ami azóta is egy folyamatosan fejlődő sikersztori, a Heiszler Szalon sikere. 2020-ban én “előre menekültem” és hoztam egy sokak szerint vakmerő döntést. Megnyitottam budaörsi 200nm-es szalonomat is. A budaörsi Heiszler Hair and Beauty szalon szintén hónapról hónapra eszméletlen mértékű fejlődést mutat, mind a csapat számának növekedésében, mind a visszajáró vendég számban.

A Heiszler Szalon sikeréhez a továbbértékesítés is szervesen kapcsolódik

Mennyi időre tervezel előre az üzlettel kapcsolatban?

Nálunk egyénenkénti negyedéves célok vannak a csapatban. Igyekszünk előbbre is tervezni, de őszintén szólva az elmúlt évek nem támogatták a kiszámítható terveinket (nevet), viszont megtanítottak a gyors irányváltásra. A negyedéves célokra könnyebb fókuszálni. Magamnak is negyedévente tűzök ki 3 nagyobb volumenű célt. Saját céljaim általában új vendégek szerzése a szalonban, a régiek megtartási stratégiája és csapattagok felvétele, hiszen a vendégkörünk növekedése folyamatosan új szakembereket igényel.

Mit javasolsz a fodrászoknak, hogyan tervezzék meg egy évüket?

Szerintem a célszámok kitűzése, megtervezése egy növekedést garantáló stratégia. Ha hétről-hétre arra koncentrálunk, hogy még hány terméket szükséges értékesíteni ahhoz, hogy az általunk kitűzött cél teljesüljön, akkor máris nem a tegnap látott mozifilmről fogunk beszélgetni a vendéggel, hanem a hajáról és arról, hogy mivel ápolja otthon, esetleg szalonkezeléseket ajánlunk neki. A célokat mindig nyugodt körülmények között érdemes megtervezni, kitűzni, és minden esetben leírni. A legjobb, ha látható helyre van kitéve, és ami a legfontosabb, hogy soha ne könnyen elérhető célokat tűzzünk ki, mert akkor nem lesz sikerélményünk. A nehezen elérhető célok megugrása (magamon és a csapatomon is látom), nagy mértékben növeli az önértékelést és az önbizalmat is.

Sokan azt mondhatják, hogy rendben, de téged a márkák támogatnak. Mennyire valós ez a megállapítás? Miben és hogyan kapsz támogatást a cégektől? (Hogy volt ez a kezdetekben?)

Szerintem a márkáknak az elsődleges szempont a számok! Egy márka senkit nem támogat mindaddig, amíg az egyén nem tesz le valamit az asztalra. Talán érdemes tudni, hogy az összes márkával, amivel mi dolgozunk, mindenhol VIP ügyfélnek számítunk költéseink alapján (ez nem csak a fodrászat területén, hiszen Budaörsön kozmetika, illetve kéz- és lábápolás is működik). Én minden cégtől folyamatosan megkérdezem, hogy ők elégedettek-e velünk, jó partnernek számítunk-e, mit tehetünk, hogy még jobb partnerek legyünk, hiszen ezek a kapcsolatok is csak egymás kölcsönös támogatásával tudnak jól működni. Kezdetben, amikor egyszemélyes üzletben dolgoztam egyedül, akkor is kiemelt partner voltam a kis szalonok között, szóval lényegében a kölcsönös együttműködés nálam mindig tökéletesen működött a márkákkal.

Szerinted fontos az, hogy a szalon brandingelt, vagyis elkötelezett legyen egy vagy két márka irányában?

Határozottan igen! Én ezt nagyon fontosnak tartom. Szerintem a szalonok arculatának, brandjének szempontjából is fontos, hogy egységesen tudjon kommunikálni a célcsoportja felé. Kiszámíthatóságot jelent a kollégák és a vendégek részére is. Ezeken kívül a márkák egy közösséget is adnak nekünk, amelyekhez jó tartozni és elköteleződni.

Támogató közösség, amihez jó tartozni!

Te mindent egyedül menedzselsz, vagy van mögötted/melletted segítség?

Mindkét szalont két fantasztikus szalonvezető menedzsel, mellettük két zseniális szalonkoordinátorral, akik a vendégeket menedzselik, a fodrászok munkáit támogatják és az én munkámat is megkönnyítik.

Hogyan/milyen képzéseken fejleszted vezetői tudásod?

3 éve mentorom Pongor Juhász Attila, aki megtanított, hogyan legyek magabiztos, tudatos vezető. Attilának az Elit Coaching programjában kezdtem 2019-ben, azóta már a legmagasabb szintű Masters Club programjában fejlődök és valósítom meg rengeteg tanítását.

Szerinted mitől tudott a te szalonod sikeres lenni?

Ha nem bánod, pontokba szedem:

 • ambíciózus, pozitív attitűddel rendelkező csapattagjaink vannak,
 • a célközönségünket pontosan ismerjük,
 • minden munkánkra garanciát vállalunk,
 • otthoni hajápolási tanácsokat és termékeket adunk a vendégeknek,
 • rengeteg olyan elemet építettünk be a szolgáltatásokba, ami a vendégeinknek élmény ad: az időpont foglalástól a szolgáltatás kifizetéséig megtett út egészén. (Többek között ezekről is részletesen beszélek a szalonmenedzsment szemináriumaimon.)

Hogyan tekintesz munkádra: a fodrász tevékenységed miként fér meg a szalonvezetői pozícióddal?

Akármennyire is imádom a fodrász szakmát, elsősorban szalonvezetőként tevékenykedek . Szalonvezetőként (főleg 2 szalon mellett) szükséges volt hoznom egy döntést, hiszen napi 10-12 óra szalonmunka mellett lehetetlen jó vezetőnek is lenni. A döntésem az volt, hogy heti 1 napot töltök a szalonban fodrászként.

Ivett ma már csak heti 1 napot dolgozik fodrászként

Munkád során milyen külső segítségeket veszel igénybe?

A szalonvezető és koordinátor kollégák segítsége elengedhetetlen a napi operatív feladatokban, a szalonmenedzsment és online foglaló szoftverünkkel pedig gyerekjáték a 2 szalon működésének átláthatósága.

Hamarosan jön a legújabb Heiszler Business képzés. Kinek ajánlod?

Olyan vezetői ambíciókkal rendelkező fodrászoknak, akik saját csapatban képzelik el a jövőjüket és segítségre van szükségük álmaik megvalósításához; illetve szalonvezetőknek, akik nehézségekkel néznek szembe, elakadásaik vannak, vagy csak szeretnék még jobban menedzselni szalonjukat, szalonjaikat.

Tanulj Heiszler Ivettől!

Inspirálónak találtad Heiszler Ivettel készített beszélgetésünket? Szívesen tanulnál az üzletfejlesztés témakörében tőle? Akkor jelentkezz a Schwarzkopf Professionnal által szervezett Total Business képzésére, ahol Ivettel közösen nézhetitek át a sikeres szalonhoz vezető lépéseket!

TOTAL BUSINESS KÉPZÉS RÉSZLETEI:

 • Dátum: 2021. október 10. // 2021. november 28.  
 • Időtartam: 10:00-16:00  
 • Részvételi díj: 32.000 forint  
 • Jelentkezés: a részvételhez online tudsz jelentkezni. Kattints a képre, válaszd ki a Schwarzkopf Professional logóját, és foglald le a helyedet előre! 👇👇👇  

Képek: Heiszler Ivett