Keresés

Vállalkozásfejlesztés okosan: tippek, tanácsok fodrászok számára

Bevezetünk a vállalkozásfejlesztés rejtelmeibe! Tippek, tanácsok egy helyen.

A hivatásod egy valóra vált álom? Ha már gyermekkorodban tudtad, hogy fodrász leszel, akkor tartozol magadnak annyival, hogy a lehető legjobban csinálod! Legfrissebb cikkünkben tippeket és tanácsokat osztunk meg veled arról, hogy hogyan tudsz progresszíven előre haladni a szakmádon belül, de mondhatnánk úgy is: gyere és ismerd meg velünk a vállalkozásfejlesztés legfontosabb lépéseit!

A folyamatos fejlődés záloga

Tudjuk, hogy az első és legfontosabb számodra a vendégkör építése valamint megtartása, amellett, hogy rendszeresen továbbképzésre jársz, új technikákat sajátítasz el, követed a trendeket. Ám manapság nem elég, ha profi szakember vagy, ahhoz, hogy visszajáró vendégköröd legyen a social média felületeken és az üzleti világban is otthon kell lenned! Ebben a témában hoztunk Neked profi tippeket a Salonic csapatától, akik egy online időpontfoglaló és vendégkezelő rendszert készítettek a magyar piac számára. Valószínűleg már ismered őket, de hidd el, még mindig tudnak újat mutatni!

Vállalkozásfejlesztés Salonic-módszerrel a hatékony üzleti modell megvalósításáig

#1 HALADJ A KORRAL!

Kevesen dőlhetnek hátra a szalonban, mondván, hogy stabil visszajáró vendégkörük van, akik hónapokkal előre betöltik a műszakot. Nem beszélve arról, ha egy több fodrászt foglalkoztató üzletről van szó. Való igaz, hogy régen elég volt hirdetni a helyi lapban vagy ajánlást tenni a másik számára, ám a mai világban rengeteg impulzus éri az embereket. Városonként akár több száz fodrász közül válogathatnak a szépülni vágyók, ezért fodrászként meg kell találni azokat a közösségi média felületeket, ahol rendszeresen el lehet érni a régi és potenciális új vendégeket.

Az online időpontfoglalás lehetősége azért zseniális vállalkozásfejlesztési eszköz, mert bárhova be lehet linkelni a foglalási platformot, ahol egyébként hirdetni szeretnél – legyen szó Facebook-bejegyzésről, hírlevélről, PR-cikkről. Így minimális idő és pénz ráfordítással több helyen megjelenik a vállalkozásod vagy az elérhetőséged. Ami biztos: sokkal hatékonyabb lesz, mint egy névjegykártyán vagy szórólapon szereplő telefonszám!

Vállalkozásfejlesztés = online időpontfoglalás

#2 AHHOZ, HOGY KAPJ, ELŐSZÖR MINDIG ADJ!

Mindenki tudja, hogy először bele kell tenni a kalapba, hogy aztán legyen mit kivenni belőle. A pénzt és az időt először a tanulásra kell fordítani, aztán a kellékek beszerzésére, az üzlet kialakítására és fenntartására. Ha mindez megtörtént, akkor a következő lépés a megfelelő marketing és a munkatársak bérének kialakítása, majd a plusz ajándékok és extra szolgáltatások kitalálása. Mi amondók vagyunk, hogy ezt a “pluszt” online eszközökkel is meg lehet oldani. Minden egyes posztolt hasznos tartalom, hírlevélben kiküldött hajápolási tipp, ajándékutalvány vagy kedvezményesen foglalható időpont hozzátesz egy vállalkozás fejlődéséhez, építi a brandet. (Brand alatt értünk Téged, mint magát a szakembert vagy a szalont, üzlethálózatot.)

Plusz szolgáltatások online eszközökkel

#3 DÍJAZD A VENDÉGEID HŰSÉGÉT!

A legnagyobb kincs az évek óta visszajáró vendég, aki menetrendszerűen jön, hetente, havonta, negyedévente. De ha azt hinnéd, beléjük úgymond nem kell energiát fektetni, tévedsz! A hűség díjazandó, mert bármikor dönthet úgy, hogy máshova viszi a pénzét. Erre találtuk ki azokat az okos funkciókat, amelyekkel fenn lehet tartani egy vendég érdeklődését, hogy úgy érezze fontos, kiváltságos. Ilyen például:

  • a szülinapi köszöntő e-mail,
  • az utánkövetésre alkalmas értesítő (pl. minden hajfestés után 3 héttel ki lehet küldeni, hogy ne felejtsen el új időpontot kérni a vendég)
  • a kedvezményes kuponkód,
  • a személyre szabott ajándékutalvány.

Ezek az eszközök mind támogatják a fodrász-vendég kapcsolatát, gyakoribbá teszik a szolgáltatások igénybevételét, valamint stabil alapokra helyezik a vállalkozás működéséhez szükséges anyagi forrást.

#4 TEDD SZÍNVONALASSÁ AZ ONLINE ARCULATOD!

Ahogyan ügyelsz a divatos megjelenésedre, a szalon tisztaságára, az eszközeid állapotára, ugyanúgy figyelj oda az online arculatod kialakítására is! Ha a vendég egy dizájnos weboldalról vagy Facebook-oldalról egy arculati elemeiben megegyező online foglalási felületre érkezik, ahol referenciafotók, pozitív vendégvélemények és beszédes szolgáltatásleírások fogadják, akkor úgy érzi majd, hogy a legjobb helyen jár. A meggyőző fogadtatásnak köszönhetően még az is megtörténhet, hogy perceken belül lefoglal egy időpontot!

Ennek a vendégélménynek és “impulzus időpontfoglalásnak” a megteremtésében segít a Salonic rendszere. Ügyfeleink kedvence, hogy a Salonic foglalási felületét, a weboldalunkkal azonos színkód alapján állítjuk be, ahol a cég logója is megjelenik.

Kattints a képre, és nézd meg gyakorlatban is, hogy miről beszélünk:

Személyre szabott foglalási felület

#5 TARTSD A KEZEDBEN A GYEPLŐT!

Ha fejlődsz, két dologban biztos lehetsz:

1. a feladatok vagy a vendégszám növekedésével bővítened kell a csapatodat!

2. pontos pénzügyi kimutatásokra lesz szükséged ahhoz, hogy átlásd a vállalkozásodat!

Mindkettőben sokat tud segíteni az automatizáció. Most ne egy transformerst képzelj el, hanem egy online programot, ami okos funkcióinak hála követi az adminisztrációt! Mit jelent ez a gyakorlatban?

  • Telefonálgatás és írogatás nélkül teszi lehetővé a bejelentkezést.
  • Rendszerezi a vendégadatokat, amivel megágyaz egy esetleges online marketingkampánynak.
  • Követi a vendégek munkalapját, hogy milyen színkódú festéket és egyéb termékeket használtak, mikor volt náluk, hányszor stb.
  • Leltárt vezet az elhasznált és eladott anyagokról, termékekről.
  • Elektronikus számlát készít, ami azonnal továbbítható e-mailben a vendég számára.
E-számlázás

Vállalkozásfejlesztés okosan: a profi rendszerek a kezed alá dolgoznak

Egy biztos, a profi rendszerek a kezed alá dolgoznak és mindenről statisztikát készítenek ahhoz, hogy ne 10 Excel-táblából, 100 Messenger-üzenetből és 2 papírnaptárból kelljen összevadásznod az adatokat a vállalkozásod megfelelő fenntartásához.

Ha úgy érzed, készen állsz a szintugrásra, válassz egy profi rendszert! Ennek legegyszerűbb módja, ha kipróbálod és a saját bőrödön is megtapasztalod, mennyi terhet levesz a válladról egy jól működő online program! Ezt most teljesen ingyen megteheted, mert a Salonicnál az első hónapot a cég állja! Utána ráérsz dönteni, hogy előfizetsz-e valamelyik díjcsomagra: KATTINTS IDE ÉS MÁR KEZDHETED IS!

Másik online rendszert használsz, de szívesen váltanál? Egyet se félj: díjmentes adatköltöztetést is vállalunk!

Válaszd a Salonicot!

Szöveg és képek: Salonic